Anne gebeliğinin 25. haftasına ulaştığında 4-5 kilo almış olacaktır. Hamilelikte 6. ay boyunca haftada yaklaşık olarak yarım kilo alarak ay sonunda 2 kilo alınmaktadır. Her hafta alınan kilo miktarının aynı olmaması da olağandır. Bir hafta 250 gram alınırken diğer hafta 600 gram alınabilir.
Gebeliğin bu dönemine kadar alınan kilo miktarı ise ortalama olarak 7-8 kilogram civarındadır. Alınan kilo düzeyi normal sınırlarda tutulduğu sürece bu kilolar gebeliğin sağlıklı şekilde devam ettirilebilmesi için oldukça önemlidir.
Kilo takibi için çok basit bir önerimiz var: Kendinize bir tartı alıp düzenli olarak haftada 1 sabahları hafif kıyafetlerle kilonuzu ölçünüz. (İlk 3 aydaki kilo alımınız yeterli olmasa bile) 4. aydan itibaren haftada 250 gram; 6. aydan itibaren ise 250-400 gram kilo alımı normal kabul edilmektedir.
Gebeliğin ilk 3 ayında toplam 1 - 3 kilo alınması normaldir. Daha sonraki aylarda ayda 1,5 - 2 kilo alınması normaldir.
25. hafta gebelikte bebeğin boyu ve kilosu ne kadardır? 25 haftalık bir bebek ortalama olarak 750 gram ağırlığında olup boyu 33-34 santimetreye ulaşmıştır. Bebeğin boyutları bu dönemde hemen hemen bir mısır boyutundadır.
İlgili 29 soru bulundu
Bebeğin Boyu ve Ağırlığı
Hamileliğin 25. haftasında bebeğin boyu yaklaşık 35-36 santim, büyükçe bir yeşil kabak kadardır. Ağırlığı yaklaşık 670 gramdır.
Gebelikte ne kadar kilo alınır sorusunun cevabı hamilelik süreci boyunca değişir. Genellikle ilk kilo alımları hamileliğin 3. Ayında başlar. İlk üç ay içinde 1-2 kilo alımı olmaktayken 3. ayda toplam 3.5 – 4.5 kilo alınmış olduğu gözlemlenebilir.
Hamilelik sürecinde her anne adayı farklı şekilde kilo alabilmektedir. Anne adayının beslenme düzeni, daha önceki kilosu gibi farklı faktörler hamilelikte kilo alımı üzerinde etkili olabilmektedir. Ancak 26 haftalık hamilelikte anne adayının 8-10 kilo arasında kilo alması beklenir.
Gebeliğin 3. trimesterinde yani Gebeliğin 7., 8. ve 9. Aylarında bebeğin kilosundaki artışın giderek arttığı gözlemlenebilir. Yani hamileliğin son 3 ayında bebeğin kilosu artmaya başlayacaktır. Anne hamileliğin son ayına girildiğinde bebek her gün yaklaşık olarak 25-30 gram alarak büyür.
26 haftalık gebelikte bu haftaya kadar 8-11 kg arasında almanız beklenmektedir. Bu kilodan daha az ya da fazla almış olabilirsiniz.
24 Haftalık Gebelikte Kaç Kilo Alınmalı? 24 haftalık gebelik konusu annelerin araştırdığı sorulardandır. Hamileliğinizden itibaren 24. haftaya kadar almanız gereken toplam 6-7,3 kg almanız beklenmektedir ancak bu her kadına göre farklılık göstermektedir.
1-2 yaş arasındaki sağlıklı bir bebek, haftada 50 gram kilo alır ve ikinci yaş sonunda doğum ağırlığının dört katına ulaşır. 2-3 yaş döneminde; Bebeklerde iki yaşından sonra boy uzunluğu ve vücut ağırlığındaki artış yavaşlar. Bu artış, ergenlik dönemine kadar belli bir oranda devam eder.
25 Haftalık Bebek Doğsa Yaşar Mı? 37 haftanın öncesinde doğan bebekler prematüre bebek olarak kabul edilmektedir. 23 ve 25 hafta arasında doğan bebeklerin yaşama şansı yüzde elli olarak görülmektedir. Bu oran ve bebeğin yaşama şansı her bebek için aynı değildir ve bebeğin kilosu ve sağlığına bağlı olarak değişmektedir.
Ortalama 25-30. haftaya kadar, istediğiniz pozisyonda yatabilirsiniz. Anne adayların çekincesi özellikle alışık oldukları yüz üstü pozisyonda, bebeğin sıkışıp zarar göreceği düşüncesidir. Yüz üstü pozisyon, bebeğin eterafını saran amniyon sıvısı sayesinde bebeğe zarar vermez ve korkulmamalıdır.
Gebelikte 6.Ay, bebeğin boyunun 37 ila 38 santim'e ulaştığı ve ağırlığının ise 900 gram olduğu dönemdir. Hamilelikte 6.Ay içerisinde bebek hızla büyümeye devam ederken, cildinin hala pembe bir renkte olduğu gözlemlenir. Ellerini yüzüne götürme ve kordonunu tutma eylemlerini 6. Ayda kolaylıkla gerçekleştirir.
Gebelikte kilo alımı haftalık veya aylık olarak takip edilmelidir.İlk 3 ayda toplam 1 kilo alınması yeterlidir.Sonraki aylarda ayda 1,5 kilo kadar kilo alınması normaldir. Kilo alımı haftalık ölçümler ile de yakın takip edilebilir.Haftalık kilo artışı 400 gr geçmemelidir.
27 haftalık hamilelikte yaklaşık olarak 9 ile 14 kg arasında olması beklenmektedir. Eğer ortalamanın üstünde bir kilo alımınız varsa biraz dikkat edebilirsiniz. Önerilenlerden daha çok kilo almanız halinde hamileliğiniz boyunca çeşitli komplikasyonlar ve erken doğum ihtimalini arttırabilirsiniz.
Bebekler 30 haftadan sonra kaç kilo alır? Anne karnındaki her bebeğin aldığı kilo miktarı farklılık gösterebilir. 30. haftada 1,3 kilogram olan bebeğin kilosu ortalama olarak 31. haftada 1,45 kilogram, 32. haftada 1,6 kilogram, 33. haftada 1,85 kilogram, 34. haftada ise 2 kilogramın biraz üzerinde olur.
Anne adaylarının aldığı hamilelik kiloları, aylar ilerledikçe artış gösterebilir. Genelde ilk 12 haftanın yani ilk üç ay sonunda anne adayı bir ya da iki kilo alabilir ve bu dönemden sonra da gebeliğin sonuna kadar her hafta 500 gr almaya devam edebilir.
C vitamini, potasyum ve B6 vitamini bakımından şifalı olan muz, hamilelik döneminde tüketildiği zaman anne karnındaki bebeğin kilo almasına yardımcı olur.
Fasulye, balık, yağsız et tüketimi aşırı kilo almayı engellediği gibi hipertansiyon hem de gebelik zehirlenmesi riskini azaltmaktadır. Hamilelikte tüketilen bazı gıdalar aşırı kilo alımına, bebeğin zayıf doğmasına, erken doğuma, sakat doğuma hatta düşük yapmaya bile neden olabilmektedir.
31.Hafta: Bebek 43 cm ve 1500 gram ağırlığındadır. Yalancı doğum sancıları görülebilir. Anne adayında rahim, göbek deliğinin 4 cm üstündedir.
Üçüncü üç aylık dönem, gebeliğin 28. haftasından başlar ve doğumda biter.
Bebeğin yaşama şansı doğum haftası ilerledikçe artar. Örneğin 24. haftada doğan bebeklerin yaşama şansı çok düşükken 26. haftada doğanların yaşama şansı yüzde 50'dir. 34. haftadan sonra doğan bebeklerin yaşama şansı ise daha yüksektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri