3 numara cam filminin ışık geçirgenlik oranı %55 tir. Yalnızca %40 ışık geçirgenliği olan 4 numara cam filmi ise sürücünün görüşünü çok kritik bir ölçüde engeller dolayısıyla bu tür cam filminin kullanımı yasaktır.
Sınırda olmasının yanında kullanımında da herhangi bir sakınca yoktur. 3 numaralı cam filminde ise %55 görme durumu tespiti vardır.
Işık geçirgenliği %70'in üstünde olan yani ışığı %70'ten fazla geçiren cam filmlerinin kullanılması serbesttir. Cam filmi uygulayan yerlerde bu filmler 1 ve 2 numara olarak adlandırılır. 1 numara cam filmlerinin geçirgenliği yüksek, 2 numara cam filmlerinin ise ışık geçirgenliği biraz daha düşüktür.
Cam Filmleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Ülkemizde cam filmi kullanmak yasak değildir, ancak kullanımı serbest olan cam filmlerinin 1 ya da 2 numara olması, yani filmlerin ışık geçirgenliğinin en az yüzde 70 olması gerekir.
1 numara cam filmi, %85 oranında ışık geçirgenliğine sahip olduğu için camdan dışarıyı görmek mümkündür.
İlgili 27 soru bulundu
Bu nedenle 3, 4 veya daha fazla numara film kullanmak yasaktır. Aynı zamanda araçlarda renkli cam filmi uygulaması da cezai işlem gerektirir. Buna ek olarak kurallara uygun olmayan oto cam filmi takan araçlar periyodik muayeneyi de geçemezler. Yan ve arka camlara cam filmi takabilirsiniz.
Açık Siyah Cam Filmi 75 Cm x 10 Metre Yüzde 35 1 Numara Film.
polis gördüğünüzde bütün camları indirin basın geçin. Görevli memur aracınızda film varsa kanunen ceza yazabilir. Filmleri söktürmek araç sahibinin işidir. Görevlinin müdahalesi söz konusu değil.
3 numara cam filminin ışık geçirgenlik oranı %55 tir. Yalnızca %40 ışık geçirgenliği olan 4 numara cam filmi ise sürücünün görüşünü çok kritik bir ölçüde engeller dolayısıyla bu tür cam filminin kullanımı yasaktır.
Buna göre 1 ve 2 numaralı cam film türlerinin kullanımı söz konusudur. 1 numaralı cam filmi %85 geçirgenlik sağlarken son derece rahat bir şekilde sürücü kontrolünü sunuyor. 2 numaralı cam film ise %70 geçirgenliğe sahip olmasıyla sınıfı geçiyor.
Cam Filmi Numaraları
1 Numara: %85 ışık geçirgenliğine sahiptir. Sürücü görüşünü etkilemez. Arka camlarda kullanılabilmektedir. 2 Numara: %70 ışık geçirgenliğine sahiptir.
Kimi süs, kimi güvenlik, kimisi de sağlık problemleri nedeniyle araçlarına cam filmi taktırıyordu. Ancak bu işlemi yaptıran araç sahiplerine, trafik kurallarına uygun olmadığı gerekçesiyle cezai yaptırımlar uygulanıyordu. Bugün yürürlüğe giren yönetmelikle birlikte, artık araçlara cam filmi takmak serbest hale geldi.
Her ne kadar üreticiler cam filmlerine kullanım ömrü için 5 yıla yakın garanti ve 5-15 yıl arası kullanım ömrü sunsa da bazen cam filmleri ömürlerini daha erken tamamlayabiliyor.
Super Dyed 1 ply – Süper ince tek tabakalı, yansıtıcı olmayan, derin siyah, temiz ve berrak görüntüyü sağlayan film. Kalın yapışkan tabakası montaj hatalarını düzeltir. Toz, kalın yapıştırıcı tabakasına batar ve otomobilin dışından görünmez olur.
Aracıma hangi koyulukta cam filmi yaptırmalıyım? Aracınızın iç döşemelerine göre koyuluk derecesini tercih edebilirsiniz. Siyah koltuk döşemelerde içeriyi boğmaması adına daha açık ton cam filmi, açık renkteki döşemelerde daha koyu ton cam filmi tercih edebilirsiniz.
Güneş geçirmeyen cam filmi hem UV ışınlarının zararlı etkilerinin önlenmesi hem de güneşli havalarda sürüş güvenliğinin de sağlanması açısından faydalı özelliklere sahiptir. Ancak gündüz her ne kadar faydalı özellikler sunsa da geceleri koyu tonlar nedeniyle görüşün engellenmesine neden olabilir.
Araç Cam Filmi Uygulaması İçten mi dıştan mı yapılmalı? Filmi dışardan uygulayamazsınız. Camın içerisinden uygulamanız lazım. Ayrıca o kadar kolay bir işlem değil yani ustalık gerektirir.
Daha sonra deterjanlı su cama ve cam filmine püskürtülür. Özel bir çek çekle cam ile film arasındaki su çekilir. Window Film Cam Filmlerini kuruması için ne kadar süreye ihtiyaç vardır? Cam filminin camla bir bütün haline gelip tam kuruması için bizim önerdiğimiz süre 30 gündür.
Başlangıç olarak, yapıştırma yapıştırıldıktan en az bir hafta sonra yıkanması gerektiğini bilmeliyiz, çünkü tutkal cama sıkıca sabitlenmelidir. Tutkal tamamen kavranana kadar filmi dikkatsizce yıkarsanız, soyulma olasılığı yüksektir. Filmi aşındırıcı özelliklere sahip maddelerle yıkamaktan kaçınmak gerekir.
Cam filminin belirli bir yüzdesinin araçlarda kullanılması da yasaklanmıştır. Yasal olarak araçlarda kullanılabilen cam filmi oranı, aracın ön camı için %75, arka camı için ise %70'tir. Bu oranlar dışında cam filmi kullanmak da yasaktır ve trafik cezası ile karşılaşabilirsiniz.
Araçlarda Cam Filmi Kullanımları
Göz sağlığı için faydalı olduğu bilinen cam filmin kullanılmasında herhangi bir sorun bulunmuyor. Ancak mutlak surette koyu ve kalın olmaması şartı var. Araç içinin tam anlamıyla görülmemesi, ön camın tamamen fark edilmemesi gibi durumların yaşanması halinde cezası uygulanıyor.
Bu bağlamda, ön cam filmi cezasıyla ilişkilendirilen durumda, araç sahiplerinin dikkat etmesi gereken kurallar vardır. Özellikle trafik güvenliği açısından, ilgili araç doğrudan trafikten menedilir.
3M™ Cam Filmi.
3M™ Cam Filmi, ısı açığa çıkaran kızılötesi ışınlarının %97'sini ve zararlı UV ışınlarının %99'unu bertaraf ederek güneşin şiddetli etkilerine karşı koruma sağlar. Sıcak noktaları ortadan kaldırır, enerji tasarrufu sağlar, insanları ve değer verdiklerinizi korursunuz.
Aynalı cam filmi gece içeriyi gösterir mi, sorusunun cevabı da, hayır olacaktır. Hem güvenlik boyutunu düşünen hem de güneş ışınlarının zararlı etkisinden korunmak isteyen kişiler için genellikle aynalı cam filmi tavsiye edilmektedir.
Cam filmi cezası 2023 yılında her yıl olduğu gibi yeniden düzenlendi. 30/1-b kapsamında cam filmi ile ilgili kurallara uymayan sürücülere uygulanan para cezası 951 TL'dir. Cam filmi sebebiyle ceza alan sürücülerin 7 iş günü içerisinde cam filmini çıkarttırması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri