Bu çalışma ile elde edilen sonuçlar özet olarak; - Kestane şekerinde mayalar ve küfler bozulmaya neden olmaktadır. - Kestane şekerinin buzdolabı koşullarında dayanma süresi bir aydır. Oda sıcaklığında ise dayanma süresi ortalama 2 hafta olarak tespit edilmiştir.
Ambalaj açılmadığı sürece güneş ışığından uzakta, oda sıcaklığında muhafaza edilebilir. Ambalaj açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza edilmelidir.
Gramaj: 240 Gr. Saklama Koşulu: Ürünler Serin Yerde Veya Buzdolabında Muhafaza Edilmelidir.
Saklama Koşulu: Açıldıktan Sonra Buzdolabında Saklayınız ve Tercihen 5 Gün İçersinde Tüketiniz. Güneş Işığından Koruyunuz. Alerjen Uyarısı: Kestane Şekeri Üretim Holünde Yer Fıstığı ve Diğer Sert Kabuklu Meyveler ile Susam İçeren Ürünler Bulunmaktadır.
Tavsiye edilen tüketim tarihi, üretim tarihinden itibaren 0-5°C'de buzdolabı şartlarında muhafaza edilmek koşuluyla 50 gündür.
İlgili 36 soru bulundu
Bu çalışma ile elde edilen sonuçlar özet olarak; - Kestane şekerinde mayalar ve küfler bozulmaya neden olmaktadır. - Kestane şekerinin buzdolabı koşullarında dayanma süresi bir aydır. Oda sıcaklığında ise dayanma süresi ortalama 2 hafta olarak tespit edilmiştir.
Kestaneleri oda sıcaklığında 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz. Kestaneyi kuru bir kabın içerisine yerleştirip derin dondurucuya atabilirsiniz. Kestaneler derin dondurucuda ve kapağı kapalı kaplarda 1 aya kadar muhafaza edilebilir.
Ürün Açıldıktan Sonra Buzdolabında Muhafaza Ediniz Ve 21 Gün İçerisinde Tüketiniz. İçindekiler: Kestane,su,pancar şekeri,asitlik düzenleyici.
Bunun için özenli biçimde buzdolabı poşetlerine yerleştirilen kestaneler, sıkıca ve düzgün bir şekilde kapatılır. Daha sonra buzdolabı poşetlerinin farklı bölümlerinde delikler açılır. Ardından buzdolabına yerleştirilerek bu şekilde en az bir hafta kadar kestaneleri sağlıklı biçimde saklamak mümkün.
Şerbeti için küçük bir tencereye şeker ve suyu alıp, kaynayana kadar arada karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra limon damlalarını ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Ocağın altını kısın ve içerisine kestaneleri ekleyin. 15 dakika pişirin ve ocaktan alın.
Diğerlerinden daha koyu renkli ve kötü kokulu olanlar bozuktur. Kestaneyi bir bıçak yardımıyla yararak içini kontrol edebilirsiniz. Eğer iç kabuk yenilebilir durumdaysa tazedir. Çok kıvrımlı ve iç kabuğu acı olan kestaneler satın alınmamalıdır.
buzdolabı poşeti içerisine yerleştirilen pişmiş kestaneler, 8 aya kadar dolap içerisinde saklanabilir. 8 aya kadar tüketilmesinde herhangi bir sorun bulunmuyor.
Kestane şekeri, kestane ve şekerli şerbet karışımı bir tatlı. Bursa'nın meşhur tatlılarından bir tanesidir. Kestane şekeri Bursa ili sınırları içindeki Uludağ'da yetişen kestanelerden yapılmaktadır. Kestane şekeri haşlanmış kestane soyulduktan sonra tülbentlere bağlanarak kaynayan şerbet içine batırılarak yapılır.
Ancak at kestanesi eskulin adı verilen bir zehir içerdiğinden çiğ olarak tüketilmesi ölüme varan sonuçlar doğurabilir. Dolayısıyla at kestanesi çiğ olarak kesinlikle tüketilmemelidir. Eskulin maddesi DNA hasarına yol açtığından tehlikelidir. Baş ağrısı, mide bulantısı, felç, koma ve ölüme neden olabilir.
Bursa'nın değil Türkiye'nin kestane şekeri denilince ilk akla gelen firmasıdır Kafkas.Yıllardır Bursa'da imalat yapan ve kalitesi ile çizgisini hiç bozmamış olan bir aile şirketidir Kafkas.
Küflü, ıslak görünümlü olanları almayın. Buzdolabında poşet içinde saklanırsa, 1ay tazeliğini koruyabilir. Pişirmeden önce yıkayıp kurulayıp üzerine kesiler atmakta fayda var,patlayabilir.
Bursa Kestane Şekeri; kestane meyvesinin kabuklarının soyulması ve şurup içinde pişirilerek şekerlendirilmesi ile elde edilen bir üründür. Bursa'da 1900'lü yılların başından itibaren meşhur Şekerciler Çarşısında kestane şekeri üretilmeye başlanmıştır.
Kestaneler piştikten sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Kestaneler soğuduktan sonra tek tek soyun. Kullanacağınız kadarını buzdolabı poşetlerine koyup, derin dondurucu da 8 ay kadar saklayabilirsiniz. Daha sonra kullanacağınız zaman derin dondurucudan çıkartın.
Kestane , diğer besinlere göre oldukça hassas bir gıdadır. Bu yüzden kestaneyi doğru koşullar altında saklamanız gerekmektedir. Yoksa çok kısa süre içerisinde bozulur ve küflenir.
Şekeri kuru ve serin bir ortamda muhafaza etmek gerekir. Özellikle küp şeker, nemden etkilendiğinde üzerinde bir takım değişmeler meydana gelebilir. Şekeri saklamak için buzdolabı ve derin dondurucular uygun değildir. Çünkü şekerin daha hızlı bir şekilde bayatlamasına neden olur.
Tuz gibi, şeker süresiz uzun bir süre devam eder, özellikle de hava geçirmez bir kapta saklarsanız. Ancak şeker sudan hava emerse ve katı bir kayaya dönüşse bile, kalitesini kaybetmez.
Kestaneleri temiz ve kuru bir bezle silin. Buzdolabı poşetine doldurun. Poşetin ağzını güzelce bağlayın. Ardından poşetin üstüne birkaç delik açın ve poşetleri bu halde buzluğa kaldırın.Kestaneler bu şekilde 1 hafta boyunca buzdolabında muhafaza edilebilir.
Bir tencerede toz şeker, vanilya ve suyu kaynatın. İçerisine 3-4 damla limon suyu ilave edin. Kestaneleri bu şurubun içerisine atın ve kısık ateşte yaklaşık 2 saat kaynatın. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın, tencerenin kapağı kapalı şekilde oda sıcaklığında soğutun.
Kestanede hasat, çeşitlere göre değişerek genel olarak Eylül ayı ortalarından Ekim ayı sonlarına kadar devam etmektedir.
Aldığınız kestanenin renginin güzel olmasına, kabuğunun parlak ve dış yüzeyinin pürüzsüz olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Rengi siyaha yakın olan kestaneleri almamaya özen gösterin. Kokusu da kestaneyi ele veren diğer bir özelliktir. Kötü kokan kestane çürüktür ya da çürümeye başlamıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri