Hafta Kaç Ay Eder? 31 hafta toplam 7 ay 3 haftalık bir gebelik süresine tekabül eder. Bu dönem aynı zamanda anne adayının gebeliğin son evresine giriş yaptığı zaman dilimidir.
29 - 30 hafta gebelik 7 aylık. 33 - 34 hafta gebelik 8 aylık. 37 - 38 hafta gebelik 9 aylık.
Gebeliğin 31. Haftasıyla birlikte anne bebeğini kucağına almaya yaklaşık olarak 11 hafta uzaklıktadır. Karnının içinde iyice büyüyen ve doğumdaki boy, kilo ve görüntüsüne neredeyse ulaşmış bebeğin gelişimi hala devam etmektedir.
Hamileliğim 31. haftasında yaklaşık 1,5 kilo ağırlığında olan bebekler en hareketli oldukları zamanın içinde bulunuyor. 7. ayın sonuna denk gelen 31. hafta, bebeğin organlarının büyük bir çoğunluğunun oluştuğunu gösteriyor.
Hafta Kaç Ay Eder? 32. haftalık bir gebelik süreci 8 aylık bir zaman zarfına tekabül eder. Anne adayının içinde bulunduğu dönem üçüncü trimester (son üç aylık dönem) olarak kabul edilir ve doğuma yaklaşık olarak 8 hafta kalmıştır.
İlgili 21 soru bulundu
NST'yi yapabilmek için gebeliğin 3. trimestere girmiş olması gerekir. NST testi genellikle 32. haftadan sonra yapılmakla beraber yüksek riskli gebeliklerde 26-28. haftalarda da yapılabilir.
Bir anne adayının NST incelemesine girebilmesi için üçüncü trimester dön eminde olması gerekiyor. Bu uygulama normal giden gebeliklerde 32. hafta sonrası yapılıyor. Ancak yüksek riskli gebeliklerde 26-28. haftalar arasında yapılabilir.
Hamilelik döneminde ortaya çıkan fizyolojik ve psikolojik nedenler sonucunda birçok kadın bebeğinin zarar göreceği endişesiyle cinsel ilişkiden kaçınıyor. Oysaki her şeyin yolunda gittiği hamileliklerde son 4 haftaya kadar hamilelikte cinsel ilişki yaşanmasında hiçbir kısıtlama yok.
31 haftalık gebelik, hamileliğin 7. ayına denk gelir. Hamileliğin 7. ayı, 28. haftada başlar ve 31. haftanın sonunda biter. Yani siz de bu haftayla birlikte 7. ayınızı bitirip gebeliğinizin 8. ayınıza adım atacaksınız. Şu an bebeğinizin boyu yaklaşık 41 cm ve ağırlığı 1,45 kg.
31 Hafta. Bebek 41 cm ve 1.600 gr dır.
Rahim içi ve dışı enfeksiyonlar, çoğul gebelikler, amniyon mayiinin fazla olması, rahmin yapısal anormallikleri, rahim iç tabakası (desidua) içine kanamalar, genetik faktörler, doğumu başlatan fizyolojik mekanizmaların erkenden tetiklenmesi erken doğumun başlıca nedenleri arasında sayılabilir.
Genel olarak 31. haftada bebek pozisyonu baş prezentasyonu (sefalik prezentasyon) şeklindedir. Bu pozisyonda bebeğin başı anne rahminin boyun kısmına doğru yönelmiş olup bacaklar göğüs kafesine çekilmiş şekilde gözlenebilir.
Doğum sürecinde tam olarak bebeğin doğum kanalına ineceği zaman belli değildir. Ancak genellikle gebeliğin 36-38. haftaları arasında myometrium denilen rahim kasları doğuma hazırlanır ve genellikle bu dönemde bebeğin doğum kanalına inişi başlar.
Anne hamileliğin son ayına girildiğinde bebek her gün yaklaşık olarak 25-30 gram alarak büyür. Anne adayı doğuma 3 hafta kala yediklerine kontrollü bir şekilde devam etmelidir.
28-29 haftalar bittiğinde, 7 ay bitmiştir. 32-33 haftalar bittiğinde, 8 ay bitmiştir. 36 hafta bittiğinde, 9 ay bitmiş, son haftaya girilmiştir.
31.haftada bebek yaklaşık 41 santimetre uzunluğunda, açılmış bir lahana veya Hindistan cevizi büyüklüğüne erişmiştir. Bu dönemde bebekler hareket etmeye, parmaklarını emmeye, tekmelemeye başlar. Çevrede meydana gelen sesleri duyabilir ve seslere tepki verebilir.
31 haftalık gebelikte ortalama olarak 9,5-11,5 kilo alınması beklenir.
1. trimester – 1 ila 12. haftalar. 2. trimester - 13 ila 26. haftalar. 3. trimester - 27. hafta ila doğum.
31.Hafta: Bebek 43 cm ve 1500 gram ağırlığındadır. Yalancı doğum sancıları görülebilir. Anne adayında rahim, göbek deliğinin 4 cm üstündedir. Bebek uyku alışkanlığını sürdürmeye devam eder.
Hamilelikte (Gebelikte) Cinsellik Bebeğe Zarar Verir Mi? Hamilelik süresince yaşanan cinsellik, eğer hamilelik sorunsuz geçiyorsa ve bir komplikasyon gelişmemişse bebeğe ve hamilelik sürecine zarar vermez. Cinsel ilişki ve orgazm, düşükle ya da erken doğumla sonuçlanmaz.
Doğumdan sonraki ilk 6 hafta içinde cinsel ilişkiye girmek tıbben de dinen de sakıncalıdır.
Gebeliğin 12. Ve 28. Haftaları arasında gebeliğe bağlı şikayetler azaldığı ve anne adayı kendisini rahat hissettiği için cinsel istek ve arzu artmaktadır.
Non stres test NST sırasında ne olur? Non stres testi NST genellikle 20 dakika sürer, ancak bebeğiniz çok aktif değilse veya uyuyor gibi görünüyorsa 40 dakikaya kadar uzayabilir.
NST'ye Girmeden Önce Ne Yapılmalı? “NST'ye girmeden önce ne yapılmalı?” sıklıkla merak edilen sorular arasındadır. NST öncesinde herhangi bir hazırlığa gerek yoktur.
Ayrıca NST'de sancı ve kasılmaların takibi için de kullanıldığı görülmüştür. Bunun amacı doğum sancılarının varlığını tespit etmektir. NST sancı değeri kaç olmalı sorusuna gelince, 40 mm Hg üzerinde ve en az 3 düzenli sancının 20 dakika içinde yaşanması doğumun başlamak üzere olduğuna işaret edebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri