Senkronizasyonun işlevi Telefonunuz veya tabletiniz senkronize edildiğinde Google uygulamalarınız verilerini yeniler ve güncellemelerle ilgili bildirimler alırsınız.
Senkronizasyonu açtığınızda yer işaretleri, geçmiş ve şifreler gibi tüm profil bilgileriniz Google Hesabınıza kaydedilir. Chrome bilgilerinizi tüm cihazlarınızda bulabilirsiniz. Her şeyi senkronize etmek istemiyorsanız hangi bilgilerin kaydedileceğini değiştirebilirsiniz.
Tüm akıllı telefonlarda meydana gelebilecek bu tarz olumsuz durumlarda, telefonlarınızda senkronizasyon özelliğinin mutlaka aktif olması gerekiyor. Çünkü her ne kadar eski telefonunuz kullanılamaz hale gelse bile, yeni telefonunuza kolayca bilgilerinizi aktarabiliyorsunuz. Sadece olumsuzluk olarak bakmayın.
Bluetooth ses cihazı bağlıysa Bluetooth özellikleri nedeniyle görüntü ile ses arasında gecikme olabilir. A/V senkronizasyonu ayarıyla görüntü ile ses arasındaki gecikmeyi ayarlayabilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
İpucu: Bir uygulamanın otomatik senkronizasyon özelliğini kapattığınızda uygulama kaldırılmaz. Yalnızca yeni verilerin otomatik olarak yenilenmesi durdurulur.
Senkronizasyon, eşzamanlama veya eşleme, eşgüdümlü çalışan parçalı sistemlerin zamanlamalarının eşleştirilmiş olduğunu ifade eder. Birimleri, bu şekilde çalışan sistemler senkronize veya eşzamanlı olarak anılır. Bazı sistemler neredeyse eşzamanlı olduklarından plesiochronous olarak anılırlar.
"Uygulamaları cihazlara senkronize edin" özelliği, bir cihazda kurulu olan uygulamaların, aynı Google hesabına bağlı diğer cihazlara otomatik olarak yüklenmesini sağlıyor.
Bir kişi kaydında yaptığınız değişiklik, tüm cihazlarda o kişiyle ilgili kayıtlara yansıtılır. Oturum açtığınızda Google kişileriniz Android cihazınızla senkronize edilir. Kişilerinizdeki değişiklikler otomatik olarak senkronize edilir. Böylece, bu kişiler son bilgilerle birlikte yedeklenmiş olarak kalır.
Senkronize etmek kullandığınız bilgisayarınızda ki veyahut telefonunuzda ki verilerin belirli aralıklarla güncel tutulması ve o an tutuluyor olduğu anlamına gelir. Kötü bir şey değildir ve güvendiğiniz uygulamalarda kullanmanız işlerinize oldukça yarar.
Senkronize etmek, genellikle teknolojik aletler arasındaki eşleşme durumunu tarif etmek için kullanılmaktadır. Buna göre akıllı telefonlardaki bilgileri başka bir telefona atmaya ve bu aktarım işine senkronize etmek denilebilmektedir.
Senkronize kelimesi eski Yunancadan günümüze gelen, Fransızca ve İngilizce ile gelişim göstererek Türkçeye yerleşmiş sözcüklerden biridir. Türkçe anlamı ise 'eş zamanlı olma, aynı anda olma' gibi ifadeler ile tabir edilmektedir.
Kişiler başlığının altında “Kapat”ı tıklayın. Senkronizasyonu kapatmak, Chrome'u kullanırken yaptığınız her şeyin profilinize kaydedilmesini engeller. Yer imleri, geçmiş, şifreler ve daha fazlası artık senkronize edilmeyecek ve erişilebilir olmayacak. Bunun için “Kapat”ı tıklayın.
Geçmiş, yer işaretleri, şifreler ve kablosuz ağlar gibi verileri Google Hesabınıza kaydedip senkronize edebilirsiniz. Bu şekilde, oturum açtığınız her Chromebook'ta ve diğer cihazlardaki Google Chrome'da bu bilgileri her zaman bulabilirsiniz.
Senkronizasyon sorununun çözümü
Eğer bir senkronizasyon sorunu yaşıyorsan, hesabından çıkış yapıp yeniden giriş yapmak, önbelleği temizlemek veya uygulamayı yeniden yüklemek bu sorunu genellikle çözecektir. Ancak sorunu bu şekilde çözmek, henüz senkronize olmamış verileri kaybetmene sebep olabilir.
Android'de Google Rehber senkronizasyonu:
Adım #1: Cihazınızın “Ayarlar” menüsünü açın. Adım #2: “Google”a dokunarak hesap ayarlarını açın. Adım #3: “Hesap Hizmetleri” bölümünü açın. Adım #4: “Kişi Senkronizasyonu” bölümünü açın.
Senkronize etmek, kelime anlamı olarak ''Eşleme'' anlamına gelmektedir. Bir durumun eşgüdümlü olarak yapılması anlamını da taşır.
Google Hesabınıza gidin. Sol gezinme panelinde Güvenlik'i seçin. Cihazlarınız panelinde Cihazları yönet'i seçin. Google Hesabınızda şu anda oturumunuzun açık olduğu veya son birkaç hafta içinde açılmış olduğu cihazları görürsünüz.
Yedeklemeyi etkinleştirdiğinizde fotoğraflarınız photos.google.com'da depolanır.
Galeri sürümünün 10.1.1.331 veya sonraki bir sürüm, Bulut sürümünün ise 10.6.0.303 veya sonraki bir sürüm olduğundan emin olun. Galeri > Ayarlar bölümüne gidin ve Mobil veri kullan seçeneğini etkinleştirin. Ardından, Wi-Fi bağlantısı olmadığında görseller ve videolar mobil veri kullanılarak senkronize edilecektir.
Chrome de Senkronizasyon ayarlarına ulaşmak istiyorsanız , Google chrome tarayıcısını açın ve sağ üst köşedeki Üç noktaya tıklayın açılan ekrandan Ayarlar kısmını seçin yeni açılacak ekranda "Senkronizasyon ve Google hizmetleri" kısmına tıkladığınızda karşınıza senkronizasyonu açıp kapatabileceğiniz ayarları içeren ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri