Bu sıcaklıklarda bebek iki kat giydirilir. Örneğin bir bady ve tulum, bu kadar. Çok kalın olmayan, cildin hava almasına olanak veren pamuklu kıyafetler yeterli olacaktır. Yünlü, polar, kalın kıyafetlere gerek yoktur.
Uyurken aşırı ısınmaya neden olacağından şapka giydirmeyin. Hafif, pamuklu, nefes alabilen çarşaf ve battaniyeler kullanın. Oda çok soğuksa nem değerlerine dikkat etmek kaydıyla oda ısıtıcısı kullanabilirsiniz. Bu sırada sıcaklığı dengelemek için kapıyı hafif aralayabilirsiniz.
Yazın Bebeklerin Üstü Örtülür Mü? Bebeğinize terlememesi ve pişik olmaması için uyurken de ince ve pamuklu kıyafetler giydirilmesi önemlidir. Üzerine ince pamuklu bir battaniye örtülmesi yeterlidir. Eğer bebeğiniz hareketlenmeye başladığı dönemde ise ve üzerinde battaniye tutmuyorsa, uyku tulumu tercih edilebilir.
İşte sizler için yazdığımız bebeğinizi dışarıdaki sıcaklığa göre nasıl giydirmeniz gerektiğinin yolları… 30-25 derece: Bu sıcaklıklarda bebeğinize bebek bezinin üstüne şort ve kısa kollu t-shirt giydirip güneş gözlüğü takabilirsiniz. Unutmayın açık renkler koyu renklere göre bebeğinizi daha serin tutacaktır.
Buna göre; Yenidoğan dönemindeki bebeğe yaz aylarında tek kat olacak şekilde ince, pamuklu, uzun kollu ve ayaklı tulumlar giydirilebilir. Eğer hava çok sıcak ise yarım kollu ayaksız tulumlar da olabilir. Üç aylık ve üzeri bebeklerde kısa kollu bodyler, kısa ya da uzun alt giyim ürünleri tercih edilebilir.
İlgili 27 soru bulundu
Eğer bebeğinizin üşüdüğünü düşünüyorsanız sıcaklığını ölçün. 36 dereceye yaklaşmış veya altına inmiş ise üşümüştür, ortam sıcaklığı bir derece artırılabilir ve üzerine bir kat daha pamuklu bir kıyafet giydirilebilir.
En garanti yöntem ise bebeğin vücut sıcaklığını termometre yardımıyla ölçmek. Bebeğin normal vücut sıcaklığı 36 ila 37 derece arasında değişiyor. Vücut ısısı 36 derecenin altına düşmüş bebek üşüyordur.
Yaz aylarında bebeklerin giyiminde tercih edilen kıyafetler genellikle ince ve pamuklu olmalıdır. Pamuklu kumaşlar, hava alabilen ve teri emen özellikleri nedeniyle bebeklerin cildini rahatlatır. Ayrıca açık renkli giysiler tercih etmek, güneşin etkisini azaltarak bebeğinizi serin tutmaya yardımcı olur.
Toplumumuzdaki genel algı bebeklerin yetişkinlere göre çok daha fazla üşüdüğü ve bu nedenle erişkinlere göre birkaç kat fazla giyindirilmesi gerektiğidir. Oysa bebekler yenidoğan dönemi (ilk bir ay) dışında erişkinler kadar üşür.
uykuda 18-21 derece yeterlidir. olacaktır. Yünlü, polar, kalın kıyafetlere gerek yoktur. bir battaniye örtülmesi yeterlidir.
Bebeklerin el ve ayaklarının soğuk olması her zaman üşüdükleri anlamına gelmez. Bebeğinizin yüzü ve yanaklarının soğuması ise onun gerçekten üşüdüğü anlamına gelebilir. Bu nedenle bebeğinizin yüzü ve yanakları soğuduysa, ensesini ve göğsünü de kontrol ederek bulunduğu ortamdaki ısının yükselmesini sağlamanız önemlidir.
24 derece ortam sıcaklığında bebeğinize sadece uzun kollu bir body giydirmeniz yeterli olacaktır. Hava sıcaklığı 25 derece ve üstüne çıktığı zaman kumaş kalınlığı 0.5 tog olan ürünlere geçmenizi tavsiye ederiz. 25 derece ortam sıcaklığında 0.5 tog kalınlığa sahip uzun kollu body tercih edebilirsiniz.
Ancak, eğer evin içinde klima çalışıyorsa ve bebeğin ayakları soğuyorsa ince çoraplar giydirebilirsin. Gece uyurken de aynı durum geçerlidir. Eğer bebeğinin odası soğuksa ve ayakları soğuyorsa çorap giydirebilirsin. Ancak yine çorapların bebeğin ayaklarını aşırı ısıtmadığından emin olmalısın.
Yaz mevsiminde bebekler için oda sıcaklığı ideal aralığı 20-22 derece olmakla birlikte özellikle de odanın 24 derecenin üzerine çıkmamasına dikkat etmek şarttır. Aynı zamanda bebek ince, hafif ve pamuklu giysilerle giydirilmelidir.
Battaniye yerine bebek uyku tulumu
Uygun bir bebek uyku tulumu, başın üzerine çekilemez veya örtülemez.
Bebeğinizin odasında klima kullanırken onu hafif bir battaniye veya pikeyle örtmelisiniz. Bebeğinizin sizden yalnızca bir ekstra katmana ihtiyaç duyduğunu unutmayın ve bu nedenle ağır battaniyeler veya yorganlar kullanmaktan kaçının - o uyurken klima açık olsa bile. Ortamdaki Havanın Kurumasından Kaçının.
Musa Bostancıoğlu, ''Çünkü bebeğin ne eli ne de yüzü onun beden ısısı hakkında bilgi verir. Bebeğin rüzgardan yüzü üşümüş ancak vücudu sıcak olabilir. Unutmayın bebekler en çok boynundan üşür. Bu yüzden yaz sıcaklarının rehavetine kapılıp bebeğinizi rüzgarlı ya da klimalı ortamda korumasız bırakmayın.
3 aylık ve üzeri bebeklerde bebeğin sıcağa tepkisi gözlemlenerek kısa kollu zıbınlar ve uzun paçalı alt giyim ürünleri tercih edilebilir. 1 yaşını geçmiş bebeklerde ise kıyafetler aynı yetişkinlerin giyiminde olduğu gibi seçilebilir. Kısa kollu tişört ve kısa şortlar gündüz giyiminde ideal olacaktır.
Yenidoğan dönemi, gebelik haftasına bakılmaksızın her bebeğin doğumdan sonraki ilk 28 gününü içerir. Bu dönem aslında bebeğin anne karnından dış ortama uyum sağlama sürecini geçirdiği dönemdir.
Isıya oldukça duyarlı oldukları bu sürede elleri, burunları ve özellikle kafaları çok üşür. Vücut ısısının büyük bir kısmı baştan kaybedilir. Bu nedenle yaz aylarında da, tıpkı kış mevsiminde olduğu gibi bebeğinize şapka takmanız gerekir.
Gece uyurken bebeklere şapka takılıp takılmaması, bebeğin vücut ısısı ve yatak odası sıcaklığı gibi faktörlere göre değişebilir. Eğer bebeğinizin vücut ısısı düşükse ve yatak odası sıcaklığı da düşükse, bebeğinize gece uyurken şapka takılması onu ısıtacak ve soğuktan koruyacaktır.
Daha küçük çocukların yüzey alanı-kütle oranı daha yüksektir, bu da sıcak ortamlarda daha yüksek ısı absorpsiyon hızına neden olur. Çocuklar daha küçük bir mutlak kan hacmine sahiptir, bu da vücuttaki kanın vücut yüzeyine kan yoluyla taşınan ısı transferinin potansiyelini sınırlar, burada bu ısı dağıtılabilir.
Üşüyen bir bebek genellikle daha fazla ağlar ve sakinleştirilmekte zorlanır. - Bebekler soğukta elleri ve ayakları soğuk olabilir. Bu nedenle, bebeğin elleri ve ayaklarını kontrol etmek, bebeğin üşüyüp üşümediğini anlamak için bir gösterge olabilir. - Bebeğin cildi soğuk ve soluk görünebilir.
Bebeğin odasında sıcaklık 22-23 derece idealdir.
Bebeklerde soğuk algınlığının ilk belirtileri, çoğunlukla burun tıkanıklığı ya da burun akıntısı olarak görülerek, başlangıçta şeffaf olan daha sonra koyulaşıp sarı veya yeşil bir hal alan burun salgısıyla anlaşılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri