Buna göre; Yenidoğan dönemindeki bebeğe yaz aylarında tek kat olacak şekilde ince, pamuklu, uzun kollu ve ayaklı tulumlar giydirilebilir. Eğer hava çok sıcak ise yarım kollu ayaksız tulumlar da olabilir. Üç aylık ve üzeri bebeklerde kısa kollu bodyler, kısa ya da uzun alt giyim ürünleri tercih edilebilir.
Sıcak yaz günlerinde güneşten korunması için gereklidir. Aksamları serin olursa üzerine uzun kollu ve bacaklı bir giysi giydirilebilir. Giysilerin açık renkli, bol kıyafetler olması, boyalı olmaması ve %100 pamuklu olması, mümkünse organik pamuk dokumadan olması tercih edilmelidir.
“Dışarıda 1 aylık bebek yazın nasıl giydirilmeli?” sorusuna nefes alabilen, serin tutan, ince uzun kollu tişört ve bol pantolon şeklinde yanıt verebiliriz. Yaklaşık 3 aya kadar çocuklar için bu giyim tercih edilebilir. 3-6 ay arası çocuklar için ekstra korumaya özen göstererek tişört ve şort tercih edilebilir.
Yenidoğan Bebek Yazın Üşür Mü? Yetişkinlere göre daha geçirgen bir cilde sahip olan bebeğiniz, büyüklere göre sıcaktan daha çok etkilenir. 24 derecenin üzerindeki sıcaklıkta yenidoğan bebekler tek kat giydirilebilir. Pamuklu bir çıtçıtlı badi ve ince bol bir pijama bunun için yeterli olur.
Bebeği terletmeyecek, nefes alan ve teri emen materyalden üretilmiş giysiler tercih edilmelidir. Kıyafetler kesinlikle dar kalıp olmamalı, bebeğiniz giysinin içerisinde rahat hareket edebilmelidir. Bu nedenle mümkün oldukça yazın bol kıyafetler tercih edilmelidir.
İlgili 21 soru bulundu
30-25 derece: Bu sıcaklıklarda bebeğinize bebek bezinin üstüne şort ve kısa kollu t-shirt giydirip güneş gözlüğü takabilirsiniz. Unutmayın açık renkler koyu renklere göre bebeğinizi daha serin tutacaktır.
24 derece ortam sıcaklığında bebeğinize sadece uzun kollu bir body giydirmeniz yeterli olacaktır. Hava sıcaklığı 25 derece ve üstüne çıktığı zaman kumaş kalınlığı 0.5 tog olan ürünlere geçmenizi tavsiye ederiz. 25 derece ortam sıcaklığında 0.5 tog kalınlığa sahip uzun kollu body tercih edebilirsiniz.
Yaz aylarında bebeklerin giyiminde tercih edilen kıyafetler genellikle ince ve pamuklu olmalıdır. Pamuklu kumaşlar, hava alabilen ve teri emen özellikleri nedeniyle bebeklerin cildini rahatlatır. Ayrıca açık renkli giysiler tercih etmek, güneşin etkisini azaltarak bebeğinizi serin tutmaya yardımcı olur.
Burun tıkanıklığı ve burun akıntısı, soğuk algınlığının ana göstergeleridir. Bebekler özellikle soğuk algınlığına karşı hassastır, çünkü kısmen diğer büyük çocukların yanında olurlar.
Bebeklerde el ayak sıcaklığı, her zaman vücutlarının geri kalanına göre daha soğuk olur. Bunun nedeni kan dolaşımının en uç noktası olan el ve ayakların daha soğuk olmasıdır.
Yurt dışı kaynaklarda 18-21 derece aralığı uygun sıcaklık olarak önerilebilmektedir. Bu sıcaklıklarda bebek iki kat giydirilir. Örneğin bir bady ve tulum, bu kadar. Çok kalın olmayan, cildin hava almasına olanak veren pamuklu kıyafetler yeterli olacaktır.
Bebekler hava sıcaklığı 16 ila 22° gibi ılık bir havada rüzgar ve güneş yokken, dışarı şapkasız çıkabilir. Soğuk havalarda ve yaz mevsiminde bebeğe şapka takılmasını öneriyoruz. Bebek altı aylık olduktan sonra kendinizi yoklayın; siz üşüyorsanız o da üşüyordur, siz sıcaktan bunalıyorsanız o da bunalıyordur.
Yavrunuzda sıcak havaların etkisi ile sıvı kaybı ortaya çıkar. Sıvı kaybettikçe vücut halsizleşmeye başlar. Bebeğiniz emme dönemindeyse, sıvı kaybını önlemek için bol bol emzirin. Su içmeye başlayan bebeklere ve çocuklara gün içerisinde bol bol su verin, su vermek için kendilerinin susayıp istemesini beklemeyin.
Ancak, eğer evin içinde klima çalışıyorsa ve bebeğin ayakları soğuyorsa ince çoraplar giydirebilirsin. Gece uyurken de aynı durum geçerlidir. Eğer bebeğinin odası soğuksa ve ayakları soğuyorsa çorap giydirebilirsin.
Bebeğin odasında sıcaklık 22-23 derece idealdir. Merkezi ısıtma sistemleri nedeniyle hava aşırı kurumuşsa, bebek odasında ıslak bir parça havlunun kurudukça ıslatılarak bulundurulması sorunu çözecektir.
Yenidoğan bebek düz zemine yastıksız yatırılmalıdır. İlk yenidoğan sürecinde yastık kullanmak bebeğin yediklerini çıkartma ihtimali ve kusma sonrası boğulma riski nedeniyle sakıncalıdır. Yenidoğan bebeğin altına serilen çarşaf gergin olmalı veya lastikli çarşaflardan kullanılmalıdır.
Bebeklerin genel olarak vücut ısıları 36,5 ve 37,5 dereceleri arasında değişir. 36,5 altında bir sıcaklık görüyorsanız, bebeğiniz üşümüş olabilir. Dudaklarda ve bacaklarda morarmalar görülebilir. Damarların daha çok mavi görünmesi ve vücuduna dokununca hissedilen soğukluk, yavrunuzun üşüdüğü anlamına gelir.
Bu durum sadece bebekler için değil yetişkinler için de geçerlidir. Bebeklerin dolaşım sistemleri doğduklarında tam gelişmediği için ellerinin ve ayaklarının soğuk olması doğal bir durumdur. Bebeğin üşüyüp üşümediğine ellerinden ayaklarından değil, ense, göğüs ve sırtından bakılmalıdır.
Bebeğin üşüyüp üşümediğini anlamanın en hızlı ve pratik yolu bebeğin ensesine ya da göğüs kısmına dokunmak. Bebeğin ensesi ya da göğsü normalden soğuksa bu durum büyük ihtimalle bebeğinizin üşüdüğüne işaret ediyor. En garanti yöntem ise bebeğin vücut sıcaklığını termometre yardımıyla ölçmek.
İlk aylarda bebek hediyelik kıyafet olarak 0-6 ay bedenler alınması önerilmektedir. Ayağa kadar fermuarlı veya çıt çıtlı olan kıyafetlerin seçilmesi, iyi bir tercih olmaktadır. Sık bez değiştirileceği için altının kolaylıkla açılabilmesi, önem arz etmektedir.
Buna bağlı olarak yenidoğan bebek kıyafetleri seçiminde fazla abartmamak ve gerekli sayıda almak yeterli olacaktır. Yeni doğan bebekler için kıyafetler şu şekilde tercih edilmelidir: - 4 veya 5 tane body yeterli olmaktadır. Bunların 2 tanesi yeni doğan, diğerleri ise 0-3 ay aralığında seçilmelidir.
Yeni doğan bebeğin kıyafetlerinin teri emen, cildin havalanmasını sağlayan, tüylü olmayan, pamuklu kumaşlar olmasına dikkat edilmeli. Yumuşak, az dikişli ve mümkün olduğu kadar üzerinde metal veya sert parçalar barındırmamasına özen gösterilmeli. İlk aylarda iç giyim için tulumlar tercih edilebilir.
Sıcak bir geceyse, tek başına ayaksız bir pijama takımı veya tulum uygun olacaktır. Yenidoğanlarda uzun kollu ve ayaklı, çok sıkmayan ve nefes alan ince kumaştan üretilmiş uyku tulumları uygun olabilir. Kundakta daha iyi uyuyorsa, bebeğinizi yaz mevsiminde sadece bezini giydirip, ince bir müslin örtüyle sarabilirsiniz.
Bebeklerin yataklarında 1 yaşından önce battaniye bulunmamalıdır. Battaniye, bebeğin yüzünü örtebileceği için güvenli değildir. Bu nedenle 1 yaşından sonra dahi mümkünse battaniye yerine bebeğe uyku tulumu giydirilmesi önerilir.
Uzmanlara göre bebek günün her saatinde yıkanabilir. Rahatladığınız ve rahatsız edilmeyeceğiniz bir zaman seçebilirsiniz. Sadece bebek acıktığında veya beslendikten hemen sonra yıkamak tavsiye edilmiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri