Bilindiği üzere 35.05 sınıfı, aslında kime ait olduğuna bakılmaksızın, başkasına ait markayı taşıyan veya kendisine ait markayı taşıyan malların, öyle veya böyle bir araya getirilerek satışa sunulduğu bir hizmet modelini kapsar.
35. Sınıf. İthalat ihracat acente hizmetleri. Ticari ve sınai ürünler için eksperlik hizmetleri.
Eğer firma gıda ürünleri üreterek farklı satış noktalarında pazara sunuyorsa 29. ve/veya 30. sınıflarda, farklı markalardaki gıda ürünlerini market-şarküteri tarzı bir mekanda müşterilerine sunuyorsa 35. sınıfta ya da kafe-restoran tarzı bir mekanda müşterilerine yiyecek-içecek sunumu yapılıyorsa 43. sınıfta markasını ...
İnşaat hizmetleri, inşaat araç – gereçlerinin ve iş makinelerinin kiralanması hizmetleri. Temizlik hizmetleri; dezenfeksiyon hizmetleri; haşere ilaçlama hizmetleri; temizlik araçları ve makinelerinin kiralanması hizmetleri.
Ev tekstil ürünleri, perde, örtü, nevresim, yorgan, havlu gibi ürünler için 24. Sınıf tescil sınıfı iken, iç çamaşırı, çorap, şal, bandana, eşarp, kemer gibi ürünleri üretenler ise 25. Sınıfta markalarını tescil ettirmelidir.
İlgili 38 soru bulundu
Bilindiği üzere 35.05 sınıfı, aslında kime ait olduğuna bakılmaksızın, başkasına ait markayı taşıyan veya kendisine ait markayı taşıyan malların, öyle veya böyle bir araya getirilerek satışa sunulduğu bir hizmet modelini kapsar.
Marka Tescil Sınıfların 34'de kadar olanları üretim yapanların marka tescil başvurusu yaparken seçecekleri ve ürünlerin üzerinde kullanacakları sınıflardır. 35'te dahil 45'inci sınıfa kadar olan maddeler ise hizmet sektöründe çalışanların marka tescil müracaatı yaparken seçeceği hizmet sınıflarıdır.
Yiyecek ve içecek sağlanması hizmetleri. Geçici konaklama hizmetleri, geçici konaklama ile ilgili rezervasyon hizmetleri, düğün salonu kiralama hizmetleri, konferans ve çeşitli toplantılar için yer sağlama hizmetleri.
Bilimsel ve sınai inceleme, araştırma hizmetleri; mühendislik hizmetleri, mühendislik ve mimari tasarım hizmetleri, kalite ve standart belgelendirme amaçlı mal/hizmetlerin test edilmesi.
Kara, deniz ve hava taşımacılığı hizmetleri ve kara, deniz ve hava taşıtlarının kiralanması hizmetleri (tur düzenleme, seyahat için yer ayarlama, seyahat ile ilgili bilet sağlama, kurye hizmetleri dahil). Araba parkları hizmetleri, garaj kiralama hizmetleri. Tekne barındırma hizmetleri.
Markada faaliyetlerinizin karşılığı olan 45 sınıf vardır. 1'den 35'e kadar olan sınıflar üretim ile alakalı, 35'ten 45'e kadar olanlar hizmetle alakalı olup 35 her türlü satış sınıfıdır.
Marka tescili marka işaretinin (logo vb.) yasal olarak güvence altına alınmasıdır. En temel amacı markanın 3. kişiler tarafından herhangi bir amaçla kullanılması engellemektir. Marka tescili sayesinde marka işareti sahibi dışında hiç kimse tarafından herhangi bir sebeple kullanılamaz.
E-ticaret (web üzerinden online veya katalog, broşür üzerinden satış) amacıyla kullanılan işaretlerin marka olarak tescil edilmesi için uygun sınıf 35. Sınıftır.
Fakat tescil, marka kullanmak için bir şart değildir. Bir kişi marka olarak kullanmak istediği işareti seçip kullanmaya başlayabilir. Kişi markayı kullanmak suretiyle sunduğu mal veya hizmetler bakımından ayırt edici, meşhur ve maruf hale getirirse tescilsiz markanın korunması da mümkündür.
Marka tescilinde koruma süresi başvuru tarihinden itibaren on yıldır. Bu sürenin bitimine altı ay kala yenileme süresi başlar. Süresinde yapılacak yenileme talebi ile sonraki on yıl içinde tescil hakkı devam edecektir. Yenileme işlemi yapıldıkça marka hakkı sonsuz devam edecektir.
1.Sınıf: Sanayide, bilimde, fotoğrafçılıkta, tarımda, bahçecilikte ve ormancılıkta kullanılan bir kimyasal, gübre ve toprak, işlenmemiş sentetik reçineler ve işlenmemiş plastikler, söndürme maddesi ve kırtasiye dışı, tıbbi ve ev kullanımı için yapıştırıcıları örnek verebiliriz.
Tek Sınıflı Marka, sahip olduğunuz tek bir marka sınıfını ifade etmektedir. İfade edilen ürün, birçok kategoride olabildiği gibi; giyim, kozmetik ve teknoloji gibi alanlarla ilgili de olabilmektedir. Tek sınıflı marka ile sadece tek bir sınıf kapsamında markanız korunur.
Marka tescil için marka sınıfları, marka tescil işleminde kolaylık sağlayan bir sistemdir. Marka tescil işlemlerinde marka sınıfları, ürün ya da hizmetler olarak sektöre göre sınıflandırılmaktadır.
Buluş yapmayı özendirmek, yenilikleri ve yaratıcı fikri teşvik etmek ve buluşlarla elde edilen teknik çözümlerin sanayide uygulanmasını sağlamak amacıyla; buluşun ya da kullanma hakkının kime ait olduğunu gösteren resmi belgedir.
2 çeşit patent vardır. Bunlar; İncelemeli Patent Tescili. İncelemesiz Patent Tescili.
TÜRKPATENT'in, "2023 Yılında Uygulanacak Ücret Tarifesine İlişkin Tebliği", Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre, e-Devlet üzerinden yapılan patent ve faydalı model başvuru ücretleri 26,78 lira, marka tescil ücreti 707,71 lira, coğrafi işaret ve geleneksel ürün başvuru ücretleri 9,83 lira oldu.
Markaların Tescili Amacıyla Mal ve Hizmetlerin Uluslararası Sınıflandırılmasına İlişkin Nice Anlaşması uyarınca Nice Sınıflandırması, uluslararası standartlara göre belirlenmiş olan iş konularını ifade etmekte olup, toplamda 45 maddeden oluşmaktadır.
Nice(Nis) Sınıflandırması Nedir? Nice sınıflandırılması uzun adıyla İşaretlerin Tesciline Yönelik Uluslararası Mal ve Hizmet Sınıflandırılması 1957'de Fransa'nın Nice kentine imzalanmış bir uluslararası sözleşme sonucu ortaya çıkan sınıflandırmadır.
Marka tescili, bir markanın ticari marka tescili yoluyla yasal olarak korunması sürecidir. Bir şirket, bir markayı tescil ettirerek tüketiciler arasında kafa karışıklığına neden olacak şekilde başkalarının aynı veya benzer markayı kullanmasını engelleyebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri