4 Eylül 1919'da Sivas Kongresi açıldı. Sivas Kongresi, işgal altındaki ülke topraklarını kurtarmak ve bağımsızlığı sağlamak amacıyla ulusun seçilmiş temsilcilerinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde Sivas'ta bir araya gelerek 4-11 Eylül 1919 tarihleri arasında düzenlediği ulusal kongredir.
4 Eylül Dünya Cinsel Sağlık Günü
Mustafa Kemal Paşa ve beraberindeki heyet tarafından 4 Eylül 1919 Perşembe günü saat 14.00'te bugünkü Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi binasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi yapıldı.
5-Eylül-Dünya-Omurilik-Felçlileri-Günü
3 Eylül - Dünya Gökdelenler Günü (Skyscraper Day): Bu özel gün, yüksek binaların mimari başarılarını ve şehir siluetlerine kattıkları etkiyi kutlamak için düzenlenir.
İlgili 17 soru bulundu
EYLÜL AYININ 2. CUMARTESİ – DÜNYA İLKYARDIM GÜNÜ
7 Eylül ilk kez Dünya DMD hastaları için farkındalık günü olarak ilan edildi.
6-7 Eylül olaylarının, İstanbul'da yaşayan gayrimüslimlere saldırıların düzenlendiği ve 'tarihi utanç' olarak nitelendirilen olayların 69. yıl dönümü. İstanbul'da yaşayan gayrimüslimlere saldırıların düzenlendiği ve 'tarihi utanç' olarak nitelendirilen 6-7 Eylül olayları hafızalardaki yerini koruyor.
İzmir'in Kurtuluşu'nun yıl dönümü olan 9 Eylül, her yıl büyük bir coşkuyla kutlanıyor.
6 Eylül Dünya Ertelememe Günü (Fight Procrastination Day)
Öz. Tam İstiklal görüşünü savunanlar açısından, Milli Mücadele tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri Sivas Kongresi'dir. 4-11 Eylül 1919 tarihleri arasında toplanan bu kongrede alınan kararlar, yeni Türk devletine giden sürecin ve Anadolu Hareketi'nin karakter ve şeklini belirlemiştir.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından 4 Eylül 1919'da gerçekleştirilen Sivas Kongresi'ne ev sahipliği yapan, "manda ve himaye" fikrinin reddedilerek ulusal bağımsızlık düşüncesinin benimsendiği, ulusal kurtuluş mücadelesine ışık tutacak kararların alındığı ve ...
4 Kasım Dünya Sağduyu Günü (Common Sense Day), insanların mantıklı düşünme ve sağduyulu kararlar alma becerilerini kutlamak için ayrılan bir gündür. Sağduyu, mantıklı ve pratik bir yaklaşımı ifade eder.
Dünya Köpeğine Sarılma Günü, insanları köpeklerine sarılmaya, onlara zaman ayırmaya ve onlara olan sevgilerini göstermeye teşvik eder.
3 Eylül'de Doğan Türk ile Yabancı Ünlüler
Yabancı olan o isimlerse; Jean Jaures, Fritz Pregl, Ferdinand Porsche, Urho Kekkonen, Albert DeSalvo, Ryoji Noyori, Eduardo Galeano, Sergei Dovlatov, José Pekerman, Jean-Pierre Jeunet, Charlie Sheen, Kiran Desai, Clare Kramer, David Fiegen ve Garrett Hedlund isimleridir.
Hayatın her döneminde, her ortamda kaza ve hastalanma riski bulunmaktadır. Bu gibi durumlarda, müdahalede bulunan kişilerin ilk yardım eğitimi almış olmaları, yaşamın sürdürülmesinde, sakatlanmaların önlenmesinde ve iyileşme sürecinin kısaltılmasında belirleyici rol oynayacaktır.
Dünya Okuma Yazma Günü, dünya çapında önemli günlerden bir tanesidir.
1509 - Marmara Denizi'nde Büyük İstanbul depremi meydana geldi, binlerce kişi hayatını kaybetti ve 6 metre boyunda tsunami oluştu. 1623 - IV. Murad, Osmanlı tahtına çıktı ve on yedi yıllık saltanatı başladı. 1919 - I. Dünya Savaşı'nın ardından Saint-Germain Antlaşması imzalandı.
Dünya Barış Günü veya Uluslararası Barış Günü, her yıl 1 Eylül tarihinde kutlanan bir bayramdı. Fakat, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (BM) 1981'deki 57. birleşiminde, “Genel Kurul'un açılış günü olan her eylülün üçüncü salı günü” “Uluslararası Barış Günü” olarak değiştirilmiştir.
6-7 Eylül Olayları veya İstanbul Pogromu (Yunanca: Σεπτεμβριανά Septemvriana, "Eylül Olayları"), İstanbul'da yaşayan Rum azınlığa karşı 6-7 Eylül 1955'te gerçekleşen organize toplu saldırı.
6-7 Eylül Olayları veya İstanbul Pogromu, İstanbul'da yaşayan Rum azınlığa karşı 6-7 Eylül 1955'te gerçekleşen organize toplu saldırıdır. Olayların başlangıcı, 6 Eylül 1955'te Demokrat Parti'nin yayın organı olan İstanbul Ekspres gazetesinde “Atatürk'ün Evi Bombalandı” başlıklı bir haberin yayınlanmasıyla oldu.
Dünya Sepsis Günü 2023
Sepsis hastane ölümleri arasında 1.sırada yer almasına, doğrudan diğer hastalıklarla bağlantılı olmasına ve sepsis durumunda saniyelerle yarışılmasına rağmen, ne yazık ki sepsis ile ilgili farkındalık çok düşüktür. Farkındalık hayat kurtarır.
1922 - Türk Kurtuluş Savaşı: Türk Ordusu, Yunan işgali altındaki Emet, Ödemiş ve Eşme'ye girdi. 1929 - Dow Jones Industrial Average en yüksek değerine ulaştı (381,17). 1933 - Kayseri-Ulukışla hattının tamamlanmasıyla, Karadeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayan demiryolu tamamlandı.
1888 - Karındeşen Jack, ikinci kurbanı olan Annie Chapman'ı öldürdü. 1900 - Teksas'ın Galveston şehrinde şiddetli kasırga: yaklaşık 8000 kişi öldü. 1922 - Türk Kurtuluş Savaşı: Türk Ordusu, Yunan İşgali altındaki Manisa'ya girdi. 1926 - Almanya'nın Milletler Cemiyeti'ne girmesine izin verildi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri