4.5G şebekemizden verilecek olan veri indirme üst hız limiti tüm abonelerimiz için 600 mbps olacaktır.
Şu anda 3G saniyede yaklaşık olarak 28 Mbps'lik bir hız sunuyor. 4.5G'ye geçildiğinde ise bu hız saniyede ortalama 375 Mbps olacak. Yükselen hız sayesinde belirli büyüklüğe sahip bir fotoğraf, video veya herhangi bir dosyayı çok daha düşük sürelerde alıp gönderebileceksiniz.
4.5G, 3G'ye oranla 10 kata kadar yüksek hızlarda mobil internet kullanmanızı sağlayan mobil iletişim teknolojisidir. Bu teknoloji sayesinde mobil interneti daha yüksek hızda, daha düşük gecikme süresiyle ve yüksek kapasitede kullanırsınız.
4.5G'de internet kotam daha mı hızlı bitecek? Hayır. 4.5G teknolojisi aynı veriye 3G'ye göre daha hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlar. Yani bir videoyu izlemek daha kısa bir süre alır; ama videonun büyüklüğü değişmeyeceği için internet kotanızdan harcanan miktar da değişmeyecektir.
4.5G, daha yüksek mobil internet hızı, daha fazla data kapasitesi ve düşük gecikme süresi sunan dördüncü nesil telekomünikasyon hizmetidir. Kısaca; 4.5G'nin 3G ve 4G'den en büyük farkı ulaştığı hızdır! 4.5G ile artık bekleme süreleri tarih oluyor! İstediğiniz videoyu tıkladığınız anda izleyebileceksiniz.
İlgili 31 soru bulundu
“4.5G, daha yüksek mobil internet hızı, daha fazla data kapasitesi ve düşük gecikme süresi sunan dördüncü nesil telekomünikasyon hizmetidir. 4.5G'nin 3G'den en büyük farkı ulaştığı hızdır!” 4.5G ile artık bekleme süreleri tarih oluyor! İstediğiniz videoyu tıkladığınız anda izleyebileceksiniz.
LTE (Long Term Evolution) ağ teknolojilerine dayalı yüksek hızlı kablosuz veri aktarıma verilen addır. 4.5G hızının bir başka adı olan LTE' yi yüksek hızlı mobil internete veriln ad olarak da tanımlamak mümkün. LTE 2G ya da 3G gibi bağlantıların aksine, tamamen IP bazlıdır.
- Telefonunuzun 4.5G'yi desteklediğinden emin olunuz. - Telefonunuzun mobil şebeke ayarlarında LTE/4G'nin seçili olup olmadığını kontrol ediniz. - Bulunduğunuz bölgede 4.5G kapsaması olup olmadığını kontrol ediniz. Telefonunuzun, bulunduğunuz bölgeye servis veren frekans bandını desteklediğinden emin olunuz.
GİGA 4.5G mevcut 4.5G'den 3 kata kadar daha hızlı veri transferi sağlayan internet teknolojisidir. Türk Telekom'un fiber gücü sayesinde, Türkiye'nin 81 ilinde aynı anda gigabit hızında internet teknolojisi mobil müşterilerinin hizmetine sunulmaktadır.
5G kullanımı ile birlikte internet hızının mevcut 4.5G hızından yaklaşık 10 kat daha hızlı olacağını söylemek mümkün. 4G ile 100 megabit olan internet hızı 5G teknolojisi ile 1000 megabitlerin üzerine çıkabilecek. Yani bu hızla birlikte daha yüksek verileri de çok kısa sürelerde indirmek mümkün hale gelecek.
Ülkemizde 4G'nin daha geniş bir sürümü olan LTE Advanced kullanılmaktadır ve bu kısaca 4.5G olarak ifade edilmektedir. 4G teorik olarak 100 Mbps bağlantı hızına ulaşırken 4.5G ile 375 Mbps hıza ulaşmak mümkündür.
4.5G'de üst bağlantı hızı maksimum 375 Mbps'dir. 20 Mbps üstü hızlarda paket isteyen müşterilerimiz Superbox 4.5G Ev İnterneti Kampanyasına katılabilir.
4.5G ile 3G'nin 10 katı kadar hıza ulaşmış olacağız. Çift taşıyıcılı 3G teknolojisiyle 75 dakikada indirilebilen bir Blu-ray film dosyası, IMT-Advanced teknolojisinin sunduğu 262.5 Mbps maksimum hız sayesinde yaklaşık 11 dakikada indirilebiliyor.
Eğer LTE, 4G veya 4,5G bağlantı ibaresini göremiyorsanız daha doğrusu bağlantınız hala 3G olarak görünüyorsa, Ayarlar/ Hücresel veri işlemlerine girin. 2G ve 3G'nin olduğu bölümde LTE ibaresi çıkacaktır. 4,5 G'nin hızını Appstore veya Android Store'dan indreceğiniz speedtest programları ile test edebilirsiniz.
4.5G ile 3G'nin 10 katı kadar hıza ulaşmış olacağız. Çift taşıyıcılı 3G teknolojisiyle 75 dakikada indirilebilen bir Blu-ray film dosyası, IMT-Advanced teknolojisinin sunduğu 262.5 Mbps maksimum hız sayesinde yaklaşık 11 dakikada indirilebiliyor.
Akıllı telefonlar üzerindeki web browserlar ve internet tabanlı oyun uygulamaları, VoIP uygulamaları kullanılmaya başlanılmıştır. 3G teknolojisi içerisine eklenen HSPA 3,5 G ismi ile anılmaya başlamış ve hızı 14 Mbps ve daha sonra HSPA+ teknolojisi ile 3,75 G olarak anılmış ve hızı 168 Mbpslere kadar çıkmıştır.
SIM kartınızın 4.5G uyumlu olup olmadığını öğrenmek için SOR 4.5G yazıp 4545'e kısa mesaj gönderebilirsiniz. Üzerinde 3G ve 4.5G ya da 64K-128K yazan tüm SIM kartların 4.5G uyumlu olduğunu da belirtmek isteriz.
Android işletim sistemli cihazlarda ise ayaları açtıktan sonra diğer ağlar seçeneğine gelerek mobil ağlar menüsünden 4G seçeneğini işaretleyin. Android telefonlar için de yine Ayarlar menüsüne girip internet ayarlarından LTE veya 4.5G'yi seçmek gerekiyor.
4.5 G ayarını açmak için cihazınızın ayarlar bölümüne gidin. Daha sonra şebeke ayarlarının olduğu bölümde şebeke modu bölümüne girin. Burada 4G veya LTE olarak yazan seçeneğin seçili olması gerekiyor. Eğer sadece 3G veya 2G şebeke modu seçili olursa, cihaz 4.5G hızından faydalanamıyor.
Sim kartınızı değiştirdiniz ve artık 4.5G yüksek hızlı internet bağlantısını destekleyen bir karta sahipsiniz ancak hala cep telefonu ekranında LTE yazısı görüyorsanız bu durumda ya telefonunun 4.5G yüksek hızlı internet bağlantısını desteklemiyor ya da ayarlarınızın güncel olmadığı anlamına geliyor.
LTE, yüksek hızlı internet anlamına da gelir ve 4G'nin bir türüdür.
4G teknolojisi LTE'ye göre daha hızlı kablosuz bağlantı ve kullanıcı deneyimi sunar. LTE teknolojisinin ise gerçek bir hız standartı olmadığından bağlantı hızının 3G'nin sağladığı 20 Mbps(Teorik hız) ile 4G'nin sağladığı 100 Mbps (Teorik hız) aralığında olduğu düşünülüyor.
4.5G için ek bir ücret ödeyecek miyim? Hayır, 4.5G yi kullanmak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. 4.5G'de internet kotam daha mı hızlı bitecek? 4.5G'de telefonumun şarjı daha mı hızlı bitecek?
Telefonunuz kısa süre içinde 4G veya 4.5G şebekesinden çıkıp 3G Şebekesine geçiş yapacaktır. Her hangi bir sorun yaşarsanız şebeke ile ilgili, telefonu bir kere kapatıp açmanız yeterli olacaktır. Bundan sonra 4.5G Şebekesini hiç kullanmayacak ve İnternet paketiniz yine eskisi gibi size ay sonuna kadar yetecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri