Dörtlü flaşör, araçta normal dışı bir durum olduğunu diğer sürücülere bildirmeye yarar. Durulmaması gereken bir yerde durulduğunda veya acil bir durumda (araçta hasta olduğunda) kullanılır. Dörtlü flaşör, aracın tüm sinyal lambalarının yanma durumudur.
Böylece aracın durmakta olduğu diğer sürücülere bildirilmiş olur. 4- Kaza yapmış ya da durulmaması gereken yerlerde durmuş araçlar diğer araçları ve yayaları uyarmak için dörtlü lambalarını yakarlar. Bu anormal bir durumun olduğunu, diğer trafik unsurlarının dikkatli olması gerektiğini gösterir.
Dörtlü flaşör gerektiği yerde kullanılır, park ederken, park yerinden çıkarken, kaza anında, önünde trafik kazası yaşandığı an arkadakileri uyarmak için. Önünde trafik durma noktasına geldiğinde eğer ortalama hız yüksek ise aynı şekilde...
Dörtlü flaşör, aracın ön ve arka sinyal lambalarının eş zamanlı olarak yanıp sönmesini sağlayan bir flaşör sistemidir. Araçlar arızalandığında, trafikte tehlike yaratan durumlarda veya acil durumlar için kullanılır.
Flaşörler, sisli ve karanlık havalarda sürücülerin uyarılması amacı ile yol güvenliğinin korunmasını amaçlayan araçlardır.
İlgili 18 soru bulundu
Önemli detaylardan biri park alanına geldiğiniz zaman dörtlüleri yakmayı unutmamalısınız.
Rampa kalkışı için durduğunda 4'lüleri yakmayı unutursan sıkıntı olmaz.
En fazla akü biter.
Genelde özür veya teşekkür anlamında kullanılır. Eğer gece vakti uzunlarla seyrederken önünüzdeki araba yapıyorsa uzunları kapa anlamı da taşır :) Özür dilemek veya aciliyeti olduğunu belirtmek içindir.
Başka da bir anlamı yoktur, ileride trafik aniden durmuştur, kaza olmuştur, freniniz boşalmıştır, lastiğiniz patlamıştır, kalbiniz sıkışmıştır... Sadece ani durumlarda arkadaki ve öndeki sürücüleri uyarmak için kullanılır.
Sürücü adayı bu aşamada sol sinyal vererek dönüşe başlayacaktır. Videoda izlendiği gibi çıkış yaparken de mutlaka sol sinyal vererek ve ayna ile arka trafiği kontrol ederek yola çıkacaktır.
Paralel park tekniği kullanılacak durumda, eğer araç seyir halinde ise duruş sinyali (sağ sinyal) verilerek doğru şeride geçilir. Hız düşürülür.
2 a : Sıradan dörtlü flaşör gibi ilgili düğmeyi açınca dörtlü yanmaktadır ve sinyal vermeniz işe yaramaz. 2 b : Dörtlü flaşör açıkken sinyal verdiğinizde dörtlü ikaz devreden çıkar ve verdiğiniz sinyal yanar. Sinyali kapadığınızda dörtlü flaşör yanmaya devam eder.
Sinyaller: - Dönüşlerde, sollamalarda, ilk kalkışta gideceğiniz yöne doğru mutlaka sinyal vermelisiniz. - Park ederken, %7 eğimli alanda kalkış yaparken, geri geri gelirken dörtlüleri yakmayı unutmayınız.
- Dört taneden oluşmuş veya dört tane alabilen. - Birlik notada dörtte bir uzunluğundaki nota. - Dört dizeden oluşmuş olan şiir. - Birbirine dik olan iki çap boyunca da dörde bölünmüş dairelerin her bir dilimi.
Dörtlü flaşör tuşu açık konumdayken normal sinyaller çalışmıyor, kapalı konumdayken çalışıyorsa çok yüksek ihtimalle dörtlü sinyal tuşunuz bozuktur. Tuşun değişimi ile sorununuzu çözebilirsiniz. Sigortanın tam geçirmiyor olması da bu sorunu oluşturabilir.
4-Dörtlü Renk Armonisi
Sarı-yeşil, sarı-turuncu, kırmızı-mor ve mavi-mor dörtlü bir renk armonisi oluşturur. Yeşil, mavi,kırmızı ve turuncu dörtlü bir renk armonisi oluşturur.
Akünüzün bitmesinin en yaygın nedenleri farlarınızı veya araç lambalarınızı açık bırakmak, şarj sistemi arızası, korozyon veya arabanızı uzun süre park halinde bırakmaktır.
Araç motoru çalışmıyorken, akü 4 saat dinlendirildikten veya farlar 15 saniye boyunca açılıp kapatılıp akü üzerindeki statik elektriklenme alındıktan sonra, ölçülen voltajın 12,4 volttan büyük olması beklenir. Marşa basıldığında da 10 voltun altına iniyorsa, akünün bittiği net olarak ortaya çıkmış olur.
Aracın farlarının parlaklığı gitgide azalır ve daha sönük görünmeye başlar. Belirli bir süre sonunda aracın kontağı çevrilse dahi araçtan bir reaksiyon gelmez. Marşa basıldığı zamanlarda cızırtı şeklinde sesler gelir. Aracın motor bölümüne elektrik akışı sağlanmadığı için aracın çalışması mümkün olmaz.
Yüksek viteste, düşük devirde tam gaz yapmak sağlıklı değil. İster atmosferik ister turbo olsun önerilmez. (Turbolarda çok daha kötü sonuçlara yol açabilir.) Yokuşlarda en azından 3000-3500 devirde falan tutun vites küçülterek.
Bu aracın çekiş gücüyle alakalı bir durumdur. Eğer ki siz yokuşta duran bir aracı kaldırmak istiyorsanız bunun için aracın birinci viteste olması gerekiyor. Fakat seyir halindeyseniz aracın devrini düşürmeden vitesin ayarlanması gerekir. Eğer ki çekiş gücü 2. viteste zorlanmıyorsa bu iyi bir tercih olacaktır.
Direksiyon sınavı puanlama cetveli; mavi, sarı ve kırmızı renk hatalar; Direksiyon sınavı kırmızı hataları 1 kez yaparsanız, direksiyon sınavı sarı hataları 2 kez yaparsanız ve direksiyon sınavı mavi hataları 5 kez yaparsanız başarısız sayılıyorsunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri