Kına ve elma sirkesi en başta ayaklarda oluşan ödem ve şişlikleri indirir. elma sirkesi ve kına karışımı tüm kan dolaşımını düzenler ve vücudu rahatlatır. Bu karışın el ve bacak ağrılarına iyi gelirken el ve ayaklardaki üşümeyi keser.
Karışım ne katı ne de çok cıvık olmamalı. Ayak tabanlarınıza parmak aralarına da sürün. Ayak üzerine ve tırnaklara sürmenize gerek yoktur. Bu şekilde 1-2 saat kalsın ayak tabanınızda üzerine örtü örtmeyin iyice kurusun.
Ayağa kına yakılması ödem ve şişkinlik gibi rahatsızlıkların engellenmesine yardım eder. Tüm dolaşım sistemini çar ve kan akışının da ayaklarda hızlanmasını sağlar. Ayak, eklem ve bacak ağrılarına da iyi gelir. El ve ayaklardaki üşümeyi azaltır.
Kullandığınız kremlerin veya ilaçların yanında ben size kınayı tavsiye ediyorum. Çünkü kına hem cilde faydalıdır hem de yanık, kızarık ve soyulmuş bölgelerde harikadır. Bildiğimiz toz kınayı 1 litre suya 5 tatlı kaşığı ilave edin 20 dakika fokur fokur kaynatın ve ılıyınca mantarlı bölgeyi yıkayın.
Kına, halk hekimliğinde, uyuz, saç kepeği, saç dökülmesi, sarılık, mantar hastalıkları, dalak büyümesi, kanser, amipli dizanteride kullanılmaktadır. Kına yağı, kınadan elde edilen ve tedavi amaçlı olarak kullanılan bir maddedir. Özellikle eklem iltihabı ve romatizma kaynaklı ağrılarda etkilidir.
İlgili 15 soru bulundu
Kına saça uyguladıktan sonra 2 saat kadar bekletilmelidir. 2 saatin ardından ılık su ile durulanır ve şampuanlanır. Kına iki aşamalı olarak uygulanır; ilk aşamada kına saçların tamamına uygulanır ve ikinci kat uygulaması için kısa bir süre bekletilir.
Özellikle eklem iltihabı ve romatizma kaynaklı ağrılarda etkilidir. Kına, yanık yüzeyler üzerinde serinletici etki yapmakta, bu nedenle yüksek ateş tedavisi ve yanık bakımında kullanılabilmektedir. Kınanın özellikle nöropatik ağrıda etkili olabileceği, doksanların sonlarına doğru bilimsel araştırmalarla ispatlanmıştır.
2 yemek kaşığı kınaya 4 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin ve bulamaç haline getirin. Ayak tabanlarınıza ve parmak aralarınıza sürüp 2 saat bekletin. Ardından durulayın. Ayağa yakılan sirkeli kına şişkinlik, ödem gibi rahatsızlıkları engeller.
Buna ek olarak kına ayağınızı bakterilerden de korur. Karbonat ve su: Bu ikili oldukça iyi bir yöntemdir. Hem kokuyu hem kaşıntıyı geçirir. Bunun yanı sıra elma sirkesi ya da beyaz sirke tercih edebilirsiniz.
Elma sirkesi ile ayaklarınızı her akşam yıkarsanız, elma sirkesinin içindeki mineraller sayesinde bağ dokularının iyileşmesini hızlandırabilirsiniz. Topuk dikenini son günlerde fark ettiyseniz elma sirkesini kullanmaktan kaçınmayınız. Erkenden müdahale edip dikenin daha da yayılmasına engel olabilirsiniz.
1 adet yumurtayı çırpma aleti ile çırpın, paketteki kınayı kaseye boşaltın, çırptığınız yumurtayı kınaya katın, içine 1 kahve fincanı zeytinyağı ve 2 tutam tuz ve demlenmiş çay suyunu ekleyerek saçınıza süreceğiniz kına harcını hazırlayın. Elde edeceğiniz harç, saça rahatça sürülebilecek akışkanlıkta olmalıdır.
Gerdek gecesinden evvelki geceye kına gecesi denir. damadın kınasını delikanlılar, gelinin kınasını da, genç kızlar yakar. Kına erkeğin yalnız sağ elinin serçe parmağına (yalnız serçe parmağına), gelinin el ve ayak parmaklarına yakılır.
uykuda kına yakılması nedir, cinler kına yakar mı
Uyku halindeyken dolaşan ruh bedene dönerken o gezdiği yerlerden bazı izlerin vücutta çıkması mümkün olabilir. Bu izler kına ya da daha farklı belirtiler halinde de ortaya çıkabilir. Bu durumun dini açıdan hiçbir kesinliği olmasa da muhtemel görüş bu şekildedir.
Kına saçlara canlılık verir, kökleri ve saçları kuvvetlendirir. Saçta olan bit ve sirkeleri öldürür. İçinde kimyasal olmadığından saçı besler ve korur. Yıpranmış saçlarda genelde Mısır'da yetişen Cassia Obovata diye bilinen kına kullanıldığında çok etkili olmaktadır.
Özellikle mantarlı hücrelerin çoğalmasına meyilli olan vücuda sahip kişilerin gece yatmadan ılık bir suyun içerisine bir tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyerek tüketmesi tavsiye edilir. Bu uygulama vajina mantarı ve mesane enfeksiyonları için birebir fayda sağlar.
Kına sağlık açısından sadece saç için kullanılmaz. Aynı zamanda birçok farklı hastalığa iyi gelmesi için günümüzde yaygın olarak değerlendirilmektedir. - Ayak terlemesine engel olur. - Uyuz ile beraber egzamaya karşı oldukça iyi gelir.
Ilık suyun içerisine sirke ilave edildikten sonra ayakların su soğuyana kadar içerisinde bekletilmesi ayak mantarına iyi gelir. Ayaklar, ılık su içerisine eklenen karbonatlı su soğuyana kadar bekletilerek ayak mantarından kurtulmak amaçlanır. Bu da ayak mantarına karşı doğal çözüm olarak kullanılır.
Tedavi için mantar karşıtı krem ve spreyler tercih edilebilir. Bazı durumlarda oral olarak antifungal ilaçların kullanılması uzman tarafından önerilebilir. İlaçların her gün düzenli olarak aynı saatte kullanılması mantar hastalığının zamanla ortadan kalkmasını sağlayacaktır.
Tırnak mantarı için ayaklarınızı sirkeye sokmanız evde tırnak tedavisi yapmanızda kullanabileceğiniz basit bir yöntemdir. Antifungal özellikleri bilinen sirke ayak tırnaklarınızı iyileştirmenize yardımcı olabilir.
Çok eski zamanlardan günümüze kadar gelen kına kültürü, ayak sağlığı için oldukça etkilidir. Ayaklarınızda oluşan kokudan kurtulamadıysanız, ayaklarınıza kına yakmak çok iyi gelecektir. Hint kınasını dönem dönem uygulamalısınız. Kına ayaklarınızı bakteriden korur ve nem oranını dengeler.
Saçınız biraz yağlıysa kına yakmak saçtaki yağ dengesini de sağlayacaktır. Saç derisini iyileştirici etki gösteren kına, saç derisinin pH dengesini düzenler. Saç dökülmesini azaltır ve saçların daha sağlıklı ve canlı uzamasını sağlar. Kınanın yeni saç çıkarmada da etkili olduğu söylenmektedir.
Güçlü bir antioksidan kaynağı olan sirke, farklı nedenlerden kaynaklı saç derisinde meydana gelen kepeklenme, yağlanma ve saç dökülmesine en etkili ve doğal çözüm olarak önerilmektedir. Haftada 2 kez uygulanması tavsiye edilen sirke kürü, saçların daha canlı ve gür çıkmasına yardımcı olur.
Anavatanı Hindistan olan kına ağacı Arabistan'da ve Akdeniz iklimine sahip olan yerlerde de yetişir. Arap ülkelerinde ve Hint yarımadasında, eski dönemlerde, kınanın nazarı bozduğuna ve kötü güçleri uzak tuttuğuna inanılır.
İçeriğindeki zengin minerallerin yardımıyla saça ve saç derisine doğal terapi uygulayan beyaz kına ayrıca; sivilce, ağrı, açık yara gibi birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılmaktadır. Cildin üst tabakasını nazikçe soyar, çatlak ve çizik görünümü azaltır.
Yabancı erkeklere göstermemek şartıyla, kadının her süsü caizdir. Koca için süslenmek sünnet, yabancı için süslenmek haramdır. Sual: Erkeğin saç dökülmemesi veya baş ağrısı için kına yakması caiz midir? Evet, caizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri