Ortalama 50 m² plan büyüklüğüne sahip 1+1 prefabrik ev fiyatları 275.000 TL'den başlamaktadır.
40 m2 Prefabrik Ev 197.000 TL | Anahtar Teslim 240.000 TL | 2023 Fiyat.
Şehirlere göre farklılık gösteren prefabrik ev fiyatları İstanbul gibi büyük şehirlerde daha yüksekken kırsal ve küçük şehirlerde daha düşük maliyete mal edilebiliyor. 2023 yılı şubat ayı itibarıyla prefabrik ev fiyatları da ortalama 150.000 TL ile 500 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.
Nakliye(Kamyon) İzmir İl Sınır İçerisi İçin 10,000 ₺'dir. Fiyata Subasmanı Betonu , Nakliye , Bina İçi Sap Atılması ,Bina Kurulum Sırasında İşçi Yemek ve İhtiyaç Durumunda Konaklama Dahil Değildir.
Ortalama bir prefabrik evin maliyeti: 25.000 – 150.000 TL.
Evet, üst tarafta da gördüğünüz üzere prefabrik evlerin ortalama maliyetleri bu şekildedir. Tabii ki seçeceğiniz ev modeline ve diğer birçok şeye göre fiyatlar değişeceğinden ötürü nokta atışı bir fiyat vermek ne yazık ki imkansızdır.
İlgili 17 soru bulundu
Prefabrik ev fiyatına dahil edilmeyen dikkat edilmesi gereken ekstra maliyetler; Prefabrik Ev Yapı Ruhsatı Maliyeti: 2023 yılı bedellerine göre ortalama 100 m² prefabrik ev ruhsat harcamaları 30.000 ila 40.000₺ civarında gerçekleşmektedir.
Prefabrik evler daha hızlı montaj ve ekonomik bir ev arayanlar için uygunken çelik evler daha çok villa benzeri evlerdir. Çelik evler daha dayanıklı, yangına karşı daha güçlü ama daha pahalı ve montaj süresi prefabrik evlere göre uzun olan ev modelleridir.
Devlet de prefabrik ev sahibi olmak isteyenlere bazı destekler sunmaktadır. Prefabrik evlerde devlet destekleri arasında en yaygın olanı, KDV ve ÖTV indirimleri ve teşvikleridir. Prefabrik ev alımlarında KDV oranı %1 olarak uygulanırken, ÖTV oranı da %0'dır.
2022 yılı ortalama rayiçlerine göre 100 m2 prefabrik evin yapımı için firmaya ödenecek fiyat 305.000 TL civarındadır. Bu fiyata yukarıda özetlediğimiz firma yükümlülüğündeki üretim, malzeme ve montaj işçiliklerinin tamamı dahildir.
Prefabrik evler genelde maksimum iki katlı olarak üretilmektedir. İki katın üstünde ki prefabrik evler güvenlik ve sağlamlık açısından sakıncalı olduğu için sık bir şekilde üretilmez. Güvenli, dayanıklı ve sağlam bir prefabrik ev sahibi olmak istiyorsanız maksimum iki katlı yapıları tercih etmenizi öneririz.
PREFABRİK EVLER KIŞIN SOĞUK OLUR MU? Prefabrik yapılar, yüksek ısı yalıtımı sağlayan malzemelerden üretilir. Bu sayede dört mevsime de uygun yapılar olarak karşımıza çıkar.
Prefabrik yapılar uzun ömürlü yapı sınıfında olup ortalama 40 yıl güvenle kullanılabilmektedir. Rüzgâr, kar, yağmur, nem ve kullanma şekli gibi etkenler yapının ömrünü etkiler. Diğer yapı modellerinde olduğu gibi standart bakımlarının yapılması bina ömrünü olumlu yönde etkilemektedir.
Çelik yapılar çok daha kısa sürede inşa edilir, hava şartlarından etkilenme oranı daha düşüktür, malzemeler sudan zarar görmez. Bu da işçilik ve zaman maliyetlerini düşürür. Betonarme inşaat süresi uzun ve her türlü hava koşuluna uygun değildir, bu sebeple uzun vadeli ve daha maliyetli çözümler sunar.
Çelik malzeme, ahşap veya betona göre daha pahalıdır ve inşaat sırasında özel ekipmanlara ihtiyaç duyulabilir. Ayrıca, çelik evler, yüksek nemli bölgelerde veya suya maruz kaldıklarında paslanabilirler.
Prefabrik ev için belediyelerden ya da gerekli kurumlardan imar ve ruhsat izinlerinin alınması gerekmektedir. Kadastro Müdürlüğünden alınacak olan aplikasyon belgesi de prefabrik ev belediye izni için gereklidir.
İskan dışı alanlarda taban alanı 75 metrekareyi ve 2 katı geçmemek şartıyla yapılacak 1 bağ evi için bakanlığın onayı alınmak koşuluyla köy içi yapılara benzer şekilde ruhsat zorunluluğu da olmayacak.
Bununla birlikte prefabrik ev belediye masrafı ortalama 7 bin ile 130 bin arasında değişmektedir. Daha fazla bilgi almak için en yakın belediyeye müracaat ederek prefabrik yapılar için belediye masraflarının ne kadar olacağı hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Yerleşim planına uygun olarak tasarlanabilen prefabrik evler istenildiği zaman sökülerek başka bir yere de nakil edilebilmektedir. Ev sahibinin isteğine göre üretilen parçalar monte edilerek ev inşa edilmektedir. Bu sebeple evin özelliklerine bağlı olarak yaklaşık 1 hafta içerisinde kurulumu tamamlanmaktadır.
Yalıtım dahi olsa ısıtma olmaksızın kışın soğuk günlerinde konteyner evde kalmak pek mümkün değildir. Eğer bulunduğunuz alanda elektrik veya doğalgaz altyapısı varsa buna bağlı ısıtma seçeneklerini kullanılabilirsiniz. Bunların olmadığı durumlarda ise soba bir zorunluluk olarak karşınıza çıkacaktır.
Konteyner evlerin ısı kaybını azaltmak için yalıtımlı olması gerekir. Konteyner evlerde soba kullanımı mümkündür.
21m2 Soba yakılabilir Tek oda boş Şantiye Konteyneri.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri