500 GB harddiskin 465 GB olarak gözükmesinin nedeni insanların kullandığı sayı tabanının 10'luk sayı tabanı olması ve buna karşılık bilgisayar sistemlerinde 2'lik sayı tanının kullanılmasıdır.
500 GB ve 1 TB Sabit Diskler
Bu kapasiteler, esasen standart bir PC kullanıcısı için yeterli sayılabilecek düzeyler. Eğer PC üzerinde AAA kalite oyun oynamıyorsanız, işiniz sadece belge hazırlamak, birkaç film depolamak ya da mobil cihazlarınızdan veri aktarımı yapmaksa bu iki kapasite sizler için yeterli gelmelidir.
Harddisk 500 Gb, geniş bir depolama alanı sunar. Bu, fotoğraflarınızı, videolarınızı, müziklerinizi ve diğer dosyalarınızı rahatlıkla depolamanızı sağlar. 500 Gb depolama kapasitesi, genellikle günlük kullanım ve kişisel ihtiyaçlar için yeterli bir alan sağlar.
Birçok kişi “1 TB harddisk ne demek?” sorusunun cevabını merak eder. 1 terabayt harddisk, 1000 GB kapasiteye sahip sabit diskler olarak öne çıkar. 1 TB laptop dahili harddisk alternatifleri dizüstü PC'ler için uygun kullanım özelliklerine sahiptir.
500 GB Harddisk Ne Kadar Kayıt Yapar? 500 GB kapasiteli harddisk kayıt süresi, ortalama 10 gündür.
İlgili 22 soru bulundu
düzenli kullanılan üretim hatası olmayan sorunsuz bir hdd'nin ömrü ortalama 3 yıldır sonrasında heran bozulabilir. tabi aldığınız disk 1 ay geçmeden bozuluyorsa o üreticinin ürününü tercih etmemek gerekir.
SSD disklerin kapasitesi, genel olarak 120 GB seviyesinden başlayarak artmaktadır. Bu sürücüler de kendi aralarında farklı türlere ayrılmıştır.
Genel bir örnek vermek gerekirse, 1080p çözünürlüğünde ve 15 fps kare hızında kayıt yapan bir kamera, bir 1TB sabit diske yaklaşık olarak 15-20 gün kadar kayıt yapabilir. Ancak, daha yüksek bir çözünürlük (örneğin, 4K) veya daha yüksek bir kare hızı (örneğin, 30 fps) kayıt süresini önemli ölçüde azaltabilir.
Harici hard disklerin ömrü, 5-10 yıl arasında değişebilir. Dikkatli ve hassas bir kullanım, cihazın daha uzun süre kullanılmasında ciddi bir rol oynar. Hard diskler manyetik parçalar içerdikleri için etraflarında mıknatısların bulunması durumunda kolayca bozulabilirler.
Aslında kısa bir süre öncesine kadar en yüksek kapasiteli SSD üreticisi Samsung idi ve ürünün kapasitesi de 30 TB'dı. Ancak Nimbus Data bu rakamı 100 TB'a çıkarmayı başardı ve halen rekoru elinde bulunduruyor. Ürünün adı ise ExaDrive DC100. Her biri 5 Mb olan 20 milyon şarkıyı depolamak mümkün.
SSD'ler HDD'lerden daha hızlıdır: SSD'ler, HDD'lere göre veri aktarımında önemli iyileştirmeler sunar. Piyasada bulunan en hızlı HDD'ler 160MB/s hız sunarken, giriş seviyesi bir SSD bile genellikle 3 kat daha hızlıdır ve birçok SATA sürücüsü 500MB/s'nin üzerinde okuma ve yazma hızlarına sahiptir.
Depolama kapasitesi açısından karşılaştırıldığında HDD'ler daha fazla alan sunar ancak daha yavaş bir performansa sahiptir. SSD'ler ise daha hızlı bir performans ve daha yüksek bir dayanıklılık sunarken daha az depolama alanı sunarlar ancak fiyatları daha yüksek olabilir.
SSD kapasitesi seçimi, kullanım amacınıza, dosyalarınızın boyutuna ve bütçenize bağlıdır. Birçok kullanıcının minimum ihtiyacı olan 256GB depolama alanıdır. Ancak, daha büyük dosyalarla çalışıyorsanız veya yüksek kapasiteli bir oyun bilgisayarı kullanıyorsanız, 500GB veya 1TB SSD önerilir.
Seagate markası tarafından lansmanı yapılan Mach.2 Exos 2X14 HDD adındaki yeni sürücü 524MB/s sürdürülebilir aktarım hızlarına ulaşarak yeni bir rekora imza atıyor ve en hızlı HDD modeli haline geliyor.
Laptop'a Ssd Takılır Mı? Evet Laptop bilgisayarımız yavaş çalışıyorsa eski tip hdd sürücüsünü sökerek yerine SSD disk takabilirsiniz. Bu işlem teknik bilgi gerektirmekte olup yanlışlıkla anakarta zarar verebilirsiniz.
HDD Olmazsa Ne Olur? Sistemde herhangi bir sabit disk yoksa bilgisayar çalışmaz çünkü işletim sistemi HDD üzerine kuruludur ayrıca sistem boot edilemez, kullanıcı depolama yapamaz ancak yeni nesil birçok dizüstü ve masaüstü bilgisayarda HDD artık yoktur. HDD'nin yerini SSD (Solid State Drive) almıştır.
Eğer hızlı performans istiyorsanız, SSD tercih etmelisiniz. Bu şekilde oyunlarınız çok daha hızlı açılacak ve yüklenecektir. Ancak daha fazla depolama alanına ihtiyacınız varsa, HDD bir seçenek olabilir.
Böylelikle bir oyunu oynamak için diğerini silmek zorunda kalmazsınız. Eğer bilgisayarınızı sadece oyun için kullanacaksanız 512 GB SSD performansı sizin yeterli olabilir. Çok fazla oyun oynamıyor veya genellikle boyutu küçük olanları tercih ediyorsanız da 512 GB'tan az SSD'leri tercih edebilirsiniz.
Takabilirsin. SATA SSD'de takabilirsin M.2 SSD'de. Yalnız anakart modelin de önemli. Anakartın da kaç adet SATA portu var ise o kadar, kaç tane M.2 yuvası var ise o kadar takabilirsin.
SSD'ler, HDD'lerden onlarca kat daha hızlıdır. Örnek vermek gerekirse HDD'lerin saniye başına ortalama yazma hızları 150mb'dır. Bu hız SSD'lerin ilk örnekleri olan SATA SSD'lerde ortalama 550mb/s iken yeni nesil SSD'lerde ise 7000mb/s'ye ye kadar çıkabilmektedir.
Bir SSD'ye yükseltme bilgisayarınızda önemli bir hız artışı sağlayabilir. Sabit disk sürücülerin 30-40 saniyelik açılış sürelerine karşılık ortalama 10-13 saniye açılış süresi sunar. Ayrıca uygulamaların ve dosyaların açılış süreleri de SSD'lerde HDD'lere kıyasla önemli ölçüde daha hızlıdır.
HDD'ler GB başına fiyatı SSD'lerinkinden daha düşük olması nedeniyle bankalar, devlet kurumları ve veri merkezleri gibi büyük kuruluşlar tarafından hala kullanılmaktadır ve çok büyük miktardaki veriyle uğraşırken maliyet önemli bir etken haline gelir.
HDD'lerin Genel Kapasite Aralığı
Temel kullanıcılar için 1-2 TB kapasiteli bir HDD genellikle yeterli olacaktır. Eğer yüksek çözünürlüklü medya dosyaları, oyunlar veya büyük veri tabanları gibi daha fazla depolama alanı gerektiren işlerle uğraşıyorsanız, 4 TB veya daha büyük bir kapasite tercih etmek mantıklı olabilir.
Yeterli gelecektir. Duruma göre bitirdiğiniz oyunu siler yer açarsınız. Tavsiyem artık bütçe dahilinde HDD alınmaması yönünde. Yeni nesil oyunlar oyuna giriş süresi ve kaplamaların hızlı yüklenmesi için SSD'ye ihtiyaç duyuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri