Özet olarak, 5000mah üzeri telefonları yoğun kullanımlar sonucunda yüzde 100 şarj ile 10 ila 12 saat arasında kullanabilirsiniz. Ancak siz tek bir uygulama ve oyun kullanıyorsanız veya telefonunuza ara sıra bakıyorsanız, çoğu işiniz için bilgisayar kullanıyorsanız telefonunuzun şarjı 2 güne kadar dayanacaktır.
5000 mAh kapasitesinde bir bataryası bulunan 'Oppo Realme 5i'; tek şarjda 49 saat konuşma, 32 saat müzik dinleme ve 19 saat video izleme deneyimi sunmayı vadediyor. Ters şarj özelliği de bulunan telefonda kullanıcılar, diğer cihazlarını da şarj edebiliyor. Bu sayede cihaz, şarj istasyonu gibi kullanılabiliyor.
Kullanıcıların akıllı telefon bataryaları kullanım senaryolarına göre standart değerlerin altında veya üzerinde kalabilir. Örneğin 5000 mAh bataryaya sahip bir cihazda akşam ekran parlaklığı kısılmış bir şekilde 1 saat film izlediğimizde yüzde 10'a yakın bir kayıp yaşanacaktır.
5000mAh pile sahip. 0'dan %100'e 80 dakikada şarj oluyor. 33w hızlı şarj desteği ile geliyor.
Batarya Kapasitesi (Tipik); mAh cinsinden ifade edilir ve bataryanın kapasitesini gösterir. Yüksek mAh değeri teoride bataryanın daha uzun dayanacağını gösterir ancak tüketim fazlaysa (müzik/video oynatma, sörf, ekranın büyük ve parlaklığın yüksek olması gibi) vaat edilen dayanma süresi kısalır.
İlgili 45 soru bulundu
Kullanıcılar, mega bir 7000 mAh pil ile desteklenen TECNO POVA 3'ü uzun bir gün boyunca şarj prizi aramak zorunda kalmadan rahatça kullanabilirler. Bu pilin sağladığı enerjiyle, 50 saat müzik dinlenebiliyor veya 8 saat kesintisiz oyun oynanabiliyor ya da Youtube'dan 20 saat video izlenebiliyor.
Özellikle yeni nesil iyon lityum bataryalar için 6 saat cihazın tam kapasite dolması için yeterli bir süredir. Pek çok teknoloji devi marka, kullanım kılavuzunda cihazların ilk şarj sürelerinin ne kadar olması gerektiğine dair bilgi paylaşır.
1mAh (miliamper saat) = 1/1000Ah (amper saat)
Ayrıca “amper saat” veya “miliamper saat” tam olarak yazıldığında büyük harfle yazılmaz. Ancak kısaltıldığında amperden gelen A harfi her zaman büyük harfle yazılır: mAh ve Ah gibi.
6000 mah batarya 3 4 saat mi gider :D? oyun oynamayanlar için 1.5 ile 2 gün arası değişiyor aralıksız oyanrsanız . aralıklı kullanırsanız arama için 3 4 gün sürer.
Aynı zamanda şarj aletinin çıkış gücü de powerbank çeşitlerinin şarj süresi üzerinde belirleyici olabiliyor. Örneğin Xiomi marka, 10.000 mAh powerbank modeli orijinal standart kablosu (5volt/2A) kullanılarak şarj edildiğinde 5,5 saatte doluyor.
Samsung Galaxy M51, 7.000 mAh kapasiteli, adeta power bank büyüklüğünde devasa bataryasıyla listemizin 1 numarasına yerleşti.
Örneğin, bir pilin 1.000mAh kapasite değeri, tam olarak şarj edildiğinde 1 saat boyunca 1.000mA elektrik akışını sürdürebileceği anlamına gelir.
Batarya boyutunun uzun süreli kullanımda tek etmen olmadığı ortaya çıktı. TechDroider isimli kanalın testine göre zirveyi iPhone 13 Pro Max aldı. Sadece 4352 mAh kapasitesine sahio bu telefonun işlemcisi o kadar verimli ki kendisinden çok faha fazla mAh değerine sahip telefonları geride bırakabildi.
iPhone 11 akıllı cep telefonu kablosuz şarj özelliği ile 3046mah pil gücüne sahiptir.
5100 mAh'lik pili çok yoğun kullanımda 9 saat dayanabiliyor. Normal kullanımda bu pil 16 saat kesintisiz dayanıyor. Düşük güç tüketim modunda bu değer 47 saat'e kadar dayanıyor.
Telefondaki 3100 mAh kapasiteli pil tam 9 saat 29 dakikalık kullanım ömrü sağlıyor.
30000 mAh powerbank modelleri; akıllı telefonları yaklaşık 12 kez, tablet bilgisayarları 3 kez tamamen doldurabilecek kapasitededir.
4250 mAh kapasiteli batarya yaklaşık 16 saat video ve 101 saat müzik oynatma sürelerine sahip.
Günde ortalama 2-3 saat oynama ile 10 gün kadar şarjı gidiyor.
Eğer illa kaç saat gittiğini merak ediyorsanız teknik olarak hesaplayalım. Bir telefon durduğu yerde 100 mAh enerji tükettiğini varsayalım. 4000 mAh batarya 4000 / 100 = 40 saat gider. Eğer telefonunuz durduğu yerde 200 mAh enerji tüketiyorsa 4000 / 200 = 20 saat gider.
Pili tamamen doldurulduktan sonra oda sıcaklığında ve kapasitesinin yüzde yirmisi kadar akımla deşarj edilerek test edilmelidir. Örneğin 3000 miliamper saatlik bir piliniz var ise bu pili 600 miliamper ile deşarj ederek 5 saat çalışmasını beklemelisiniz. Çalışma saatine göre kapasiteyi hesaplayabilirsiniz.
Telefon Yüzde Kaçta Şarj Edilmeli? Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
Pil teknolojisindeki ilerlemeye rağmen, tüketicilere yeni akıllı telefonlarını ilk kez kullanmadan önce en az 8 saat şarj etmeleri söyleniyor. Bunun nedeni, telefonunuzun maksimum kapasitesinde (yüzde 100) şarj olmasını ve sonraki her şarj döngüsünde bu seviyeye ulaşabilmesini sağlamaktır.
Telefonunuzu sıfır aldıysanız yani açılmamış kutu ise bir müddet şarj etmenizde fayda vardır. Telefonun aslında bataryanın kendisine gelebilmesi için şarj edilmesi şarttır. Yeni alınan telefonlarda böyle bir durum vardır. Yeni alınan telefonlar için önerilen şarj saati, 6 saattir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri