Ziraat Bankası Dijital Şifre Ve İnternet Bankacılığı Hesabımda 5001 5002 hesap var 5001 bire erişemiyorum içerisinde para olduğu halde gözükmüyor Şikayetvar.
Hesap Numarası Nerede Yazar? Hesap numarası genel olarak kartların ön yüzünde yazar. Hem kredi kartı hem de banka kartı üzerinde bulunur. İsmin hemen yanında veya üstünde bulunan bu rakamlar toplamda 12 sayıdan oluşur.
Ek hesap, vadesiz olan mevduat hesaplarının üzerinden tanımlanan kredi seçeneği olmaktadır. Ek hesap aynı zamanda çok sık tercih edilmekte olan avans hesap, nakit avans isimleri ile de müşterilere sunulmaktadır.
Bankamızda tanımlı cep telefonunuzdan HESAPBILGI yazıp boşluk bırakıp kartınızın son 6 hanesini 4747'ye SMS gönderdiğinizde kartınıza tanımlı hesapların " hesap numarası" bilgisini SMS ile öğrenebilirsiniz.
Son 16 hane ise banka hesap numarasını belirtmektedir. Hesap numarası alanının oluşturulmasında bankalarımız arasında ortak bir standart yoktur.
İlgili 27 soru bulundu
Türkiye'de uygulanmakta olan IBAN, 26 haneden oluşmaktadır. İlk iki hane ülkemizin uluslararası kodu olan “TR” harfleridir. Daha sonra gelen iki ve beş hane sırasıyla kontrol basamaklarını ve banka kodunu, ardından gelen haneler ise müşteri hesap numarasını ifade etmektedir.
Bunun dışında ilgili bankadan alınan banka kartının üzerinden de şube kodu anlaşılabilmektedir. Her kartın üzerinde 16 haneli bir numara bulunmaktadır.
İki harfli kontrol numarası Turkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasi A.S. banka kodunun 5 karakteri. Ulusal kod için 1 haneli kod. Turkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasi A.S. hesap numarası için 16 haneli kod.
Banka Kodu Alanı, tamamı nümerik karakter olmak üzere 4 haneden oluşmakta olup bu kod tüm finansal kuruluşlara Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca verilmektedir. Şube Kodu Alanı 5 nümerik hane içermektedir.
Döviz Havalesi Yaparken Nerede Olduğunuzun Önemi Yok
Bankamızın SWIFT işlemlerinde kullanılan Banka Tanımlama Kodu (BIC) TCZBTR2AXXX, USD aktarımlarında kullanılan CHIPS kodu ise 409993'tür. Para transferi işlemlerinde lütfen bankanızı bu konuda bilgilendiriniz.
Ziraat Bankası 5003 Hesap Ulaşılamıyor
Zaten müşteri hizmetlerine bağlanma problemi yasıyoruz.
Ek Hesap, diğer adıyla kredili mevduat hesabı (KMH) olarak da bilinen, vadesiz mevduat hesabınıza bağlı çalışan bir tür kredi ürünüdür. Vadesiz hesabınızda bulunan tutardan daha fazla paraya ihtiyacınız olduğunda Ek Hesap devreye girerek sizi rahatlatır.
Hesabınızda para olmasa bile, Ek Hesap limitiniz dahilinde para çekebilirsiniz. EFT, havale, fatura ödemesi gibi her türlü bankacılık işleminizi yapabilirsiniz.
Banka Şubeleri
EFT veya havale gibi para transferi işlemleri için Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası banka kodu "10", Sultançiftliği şube kodu "1979" olarak tanımlanmıştır. Uluslararası para transferleri için kullanılan SWIFT (BIC) kodu tüm Ziraat Bankası şubeleri için aynı olup "TCZBTR2A" şeklindedir.
16 hanelik numaranın ilk 4 hanesi şube kodunu göstermektedir. Geriye kalan 12 hanelik numarada hesap numarasını belirtmektedir. 12 hanelik olan hesap numarasının ilk 8 hanesi müşteri numarasını gösterir iken son 4 hanesi ise ek hesap numarasını göstermektedir.
Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
Banka hesap numarası, bir banka hesabı açtığınızda hesap sahibine atanan benzersiz bir rakam kümesidir. Finans kurumları, sahip olduğunuz her hesaba bu tür numaralar atar. İşletmeler ve bankalar, hesabınızı tanımlamak için bu numaraları kullanır.
BANKA KARTININ ÜZERİNDEN ŞUBE KODU NASIL ÖĞRENİLİR? Bilindiği üzere, banka kartlarının üzerinde 16 haneli numara bulunuyor. BU kart numaralarından şube kodunu öğrenebilirsiniz…
IBAN numaralarının başında, hesabın bulunduğu ülkenin kodu yer alır. Türkiye'nin kodu TR olduğu için ülkedeki tüm numaralar bu kısaltma ile başlar. Ülke kodundan sonraki 5 rakam, IBAN şube kodunu ifade eder.
Kartınızın ön yüzünde kredi kartı numaranız yer alırken, arka yüzünde ise banka kartı numaranız yer alır. POS veya ATM'de yapmanız gereken tek şey, kartınızı taktıktan sonra ekrandan hangi kartınızı kullanacağınızı seçmektir.
Müşteri hesap numarası, kart üzerindeki 16 haneli rakamın içinde yer alır. Kartın ön yüzündeki rakamlardan 7. ve 15. de dâhil olmak üzere 7.-15. arasındaki 9 rakam, müşteri hesap numarasını ifade eder. İlk 6 rakam, başka kişilerde de aynı şekilde olabilir.
Bazı banka kart sahiplerinin (Ziraat, Vakıfbank) kartının üzerinde İBAN numarası yazar. İBAN numarasından hesap numarasına da kolaylıkla ulaşmak mümkündür. TR harfleri ile başlayan İBAN numarasının son 16 hanesi de hesap numarası şeklinde kullanabilirsiniz.
Bunun için öncelikle ibanı öğrenmeniz gerekir. İban numarası yazmayan kartlarda ise yapacağınız işlem internet bankacılığına giriş yapmaktır. Buradan hesaplarım kısmına giderek iban numaranızı görebilirsiniz. Bu numaranın son 16 hanesi size ait banka hesap bilgisini ortaya çıkaracaktır.
444 00 00 - 0850 220 00 00 - 0850 258 00 00 Ziraat Bankası Müşteri İletişim Merkezi ile zamana ve mekana bağlı kalmadan bankacılık işlemlerinizi 7 gün 24 saat telefon ile gerçekleştirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri