5,5 büyüklüğündeki depremde yamaçtan kopan kaya parçası müstakil bir evde hasara yol açtı. Kullanılmayan eski 2 binanın duvarları yıkıldı. Adana'da 6 Şubat depreminde ağır ve orta hasar alan binalarda hasar olup olmadığı araştırılıyor.
SON DAKİKA: Adana'da 4,5 büyüklüğünde deprem | Son depremler
Depremin 7,3 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, AA muhabirine, geçmiş olsun dileklerini ileterek, şöyle konuştu: "Şu an olumsuz bir durum yok.
Sarsıntı 20 saniye kadar sürdü.
Örnek olarak Adana'da bulunan Seyhan Nehri üzerindeki tarihi taş köprünün 385 yılında Romalılar tarafından yapıldığı ve 1700 yıldır aktif olarak kullanılan dünyadaki nadir yapılardan biri olduğunu biliyoruz. Bu da Adana'da en azından 1700 yıldır 7 ve üzeri yıkıcı bir deprem olmadığını gösterir.
25 TEMMUZ 2023 Ml=5.6 MİNNETLİ-KOZAN-ADANA DEPREMİ - B.Ü.
İlgili 39 soru bulundu
Adana için de Savrun Fayını değerlendirelim, 1- Bu fay 50 km boyunda olup 7 büyüklüğünde bir deprem üretme kapasitesine sahiptir. 2- Fayın Adana'ya en yakın yeri ~80 km dir. 3- Bu fayda deprem olduğu takdirde Adana'da beklenen yer ivmesi 0.25 g civarındadır.
Görür, İstanbul'da minimum 7,2, maksimum 7,6 büyüklüğünde bir deprem beklediğini de ifade etti. Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi.
Halk Tv canlı yayınında konuşan ve 7 Şubat'ta Adana ve İskenderun yöresine dikkat edelim dediğini hatırlatan Görür, "Deprem büyüklüğü de stresi transfer ettiğin zaman deprem oluşturacak fay boyutu nedir o önemli. Küçük fay öyle büyük deprem üretemez" dedi.
1998`deki Adana Ceyhan depremini oluşturan Karataş-Osmaniye Fay Zonu, Mersin ve Çukurova bölgesinde büyük deprem etkisi oluşturma potansiyelindedir. Anamur Fay Zonu (Namrun Fay Zonu) Büyük depremlerde Mersin`i etkileyebilecektir.
Adana Depremini Saniye Saniye Anlattı! "Deprem 30 Saniye Sürdü" - YouTube.
Merkez üssü Kozan ilçesi olan deprem saat 8:44 meydana geldi. AFAD'a göre 5.6 şiddetindeki deprem Kadirli ilçesinde de panik yarattı. İlk bilgilere göre iki kişi yüksekten atlayarak yaralandı. Güvenlik kamerası kayıtlarına göre depremin nedeniyle sarsıntı yaklaşık 25 saniye kadar sürdü.
Adana Kozan'da dün meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından bugün saat 11.30'a 140 artçı oldu. Sarsıntıların en büyüğü 4,4 olarak kaydedildi. Uzmanlar artçıların süreceğini belirtiyor.
21 MAYIS 2023 Mw=4.8 AKSAAĞAÇ-SAİMBEYLİ-ADANA DEPREMİ - B.Ü. KRDAE Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi.
Dr. Osman Bektaş, Adana'da 1998'de gerçekleşen 6.3 büyüklüğündeki depremin benzerinin yeniden meydana gelebileceğini söyledi. Manmaraş merkezli 11 ilde yıkıma neden olan 6 Şubat'taki depremlerin ardından artçı sarsıntılar devam ediyor. Jeoloji mühendisi Prof.
Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, Adana'ya ilişkin çok sayıda deprem sorusuna sosyal medyadan yanıt verdi. Barış, Adana'da 6'dan büyük bir deprem olasılığına ilişkin "O olasılık çok çok küçük bile olsa hala var.
Bu ölçeğe göre 3 ve altı büyüklükteki depremler genelde hissedilmezken 7 ve üstü büyüklükteki depremler yıkıcı olabilir.
Oktay'ın verdiği bilgilere göre Adana'da 10 kişi vefat etmiş, 118 kişi ise yaralanmıştı. AFAD'ın öğle saatlerinde verdiği bilgilere göre ölü sayısı 43'e çıktı. İHA'nın haberine göre ise Adana'da şu ana kadar 58 kişi hayatını kaybetti, 724 kişi yaralandı. 11 bina yıkıldı.
“Deprem muhakkak olacak ve Ceyhan fayı da asıl Doğu Anadolu fayının küçük bir dalı. Asıl büyük deprem Adana için söz konusu olan Yumurtalık ile Osmaniye arasında uzanan Kahramanmaraş Türkoğlu'na kadar giden fay uzunluğudur. Bu fay 7'nin üzerinde bir deprem üretir. Adana'nın zemini de maalesef çürük bir zemindir.
Adana için 2021'de tamamlanan İRAP raporunda da Ceyhan, Yumurtalık, İmamoğlu, Seyhan ve Yüreğir ilçeleri mevcut yapı stoğu ve fay hatlarına yakınlıklarından dolayı deprem afetinden muhtemel zarar görebilecek ilçeler olarak sıralanıyor.
Ak, yer bilimcilerin Mersin ve Adana özelinde yaptığı açıklamalara değinerek; "Olası şiddetli depremlerde Mersin'in yapı stokunun, özellikle sahil bandındaki kesimlerin etkilenebileceğini öngörüyoruz. Çevre illerde oluşabilecek şiddetli depremlerde, özellikle Mersin'in sahil kesimi maalesef olumsuz etkilenecek.
“Potansiyel olarak 6.5'lik bir deprem oluşturabilir”
Hemen batısında Saimbeyli, Feke ve Kozan fayının 6 Şubat günü öğlen saatlerinde kırılan fay hattı olduğunu belirten Üşümezsoy, şu ifadeleri kullandı: “Bu fay hattının kırılmasıyla maviye dönüşen kesim stresin boşaldığını göstermektedir.
Antakya ve çevresinde yaklaşık 260.000 kişinin ölümüne sebebiyet verdiği düşünülen ve çok ciddi maddi hasara neden olan deprem, günümüzde Türkiye coğrafyası sınırları içerisinde en çok can kaybına sebep olan deprem olarak kayıtlara geçmiştir.
Prof. Dr. Osman Bektaş, "Karataş-Osmaniye-Andıran fay zonu 1998 gibi 6,3 deprem üretebilir" uyarısında bulundu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri