Büyüyen Beşik Kaç Yaşına Kadar Kullanılır? Büyüyen beşik kaç yaşına kadar kullanılır sorusu ebeveynler tarafından merak edilerek araştırılıyor. Seçilen büyüyen beşiğin boyutuna göre kullanım süresi değişkenlik gösteriyor. Örneğin; 60x120 cm boyutlarındaki beşik karyolaya dönüştürülerek 10 yaşına kadar kullanılabiliyor.
2 yaş bebek yatağı nasıl olmalı araştırıldığında bu yatağın artık bebeğin okula gidene kadar yatabileceği boyutlarda olması uygundur. Bebek battaniyesi de mutlaka antibakteriyel ürün olmalıdır. Bebeğin sağlığının korunması için onu sıkmayan, doğal pamuklu malzemeden üretilmiş olması gerekmektedir.
İdeal sertliğe sahip olan yatak seçiminde bulunulması gerekmektedir. Çocukların 3 yaşına kadar çok yumuşak yataklarda yatması omurgalarının düzgün şekilde gelişimini engelleyebilmektedir. Bu bakımdan yaygın bilinen kanının aksine çocuklar için çok yumuşak yataklar tercih edilmemelidir.
Çocuklar genellikle 2 ile 3,5 yaşları arasında bebek yatağından çocuk yatağına geçmek için hazır olurlar. Hatta bir çok çocuk sanılanın aksine 3,5 yaşına gelene kadar bu değişime hazır olmaz. Çocuğunuzu hiç bir zaman zorlamayın.
75x160 cm kadar büyüyebilen özelliğine sahip karyola 130 kg taşıma kapasitesine sahiptir.
İlgili 29 soru bulundu
* 0-5 Yaş kullanım süresi. * Çok fonksiyonludur.
Büyüyen beşik; bebeğin yeni doğduğu dönemde, hareket etmeye başladığında ve çocukluk çağına girdiği zaman kullanılabiliyor. Çocuk artık beşiğe sığamayacak yaşa geldiğinde beşik parçalara ayrılıyor ve çocuk odasına dönüştürülüyor.
Bebeklerin kemik gelişimleri için en doğru yatak seçimi orta sertlikteki yataklardır. Çok yumuşak yataklarda bebek yatağın içine gömüleceği için kemik gelişimi açısında uygun değildir. Çok sert yataklar ise narin kemik yapısı açısından mantıklı bir tercih olmayacaktır.
Genellikle standart bebek yatağı boyutları olan 70x140 cm veya 60x120 cm yatakları tercih etmeniz önerilir. Bebek yataklarının bebeğinizin rahat edebileceği bir ortam sağlaması gerekmektedir. Ayrıca, bebeğinizin yatağına uygun bir uyku düzeni oluşturmak da önemlidir.
3-6 yaş çocuklar ise yürümeye ve hareketlenmeye başladığı için çok sert olmayan yüzeye sahip yatak modelleri tercih edilmelidir. Bu yaş grubundaki çocuklara, basınç uygulamayacak yumuşaklıkta yataklar üretilir. Bu çocuk yatakları, doğal kumaşlarla üretilir.
Bebek ve çocukların yatakları ne sert ne de yumuşak olmalıdır. Orta sertlikteki bir yatak tercih edilmesinin sebebi, içine gömülmeyi engellemek, daha rahat nefes almalarını sağlamaktır. Ayrıca bu yataklarda Solvent bazlı kimyasal malzeme kullanılmamaktadır, çocuklar için oldukça sağlıklı yatak türleridir.
Bebek yatakları genel olarak, 70X140, 70X130 veya 60X120 ölçülerindedir. Ancak, piyasada talep karşılamak adına üretilmiş 80X130 ve 60X95 gibi bebek yatağı ölçüleri olan daha geniş veya daha dar modeller de mevcuttur. Bunun yanı sıra yatağın 18-20 cm arası bir kalınlığa sahip olması gerekir.
0-2 Yaş Bebeklerde Yatak Seçimi
Sert yataklar bebeğin içerisine gömülmesine olanak tanımayacağı için omurga sahip olduğu doğal S formunu koruyarak gelişimi sürdürür. İkinci önemli neden ise sert yataklar boğulmayı önlemeye yardımcı olur. Ani Bebek Ölümü Sendromu (SIDS) riskini azaltır.
Öncelikli olarak sormanız gereken soru şu: “Çocuğunuz beşikten yatağa geçmeye hazır mı?” Bunun için kesin bir yaş aralığı olmasa da beşikten yatağa terfi genellikle 3-4 yaş arasında gerçekleşiyor. Çocuğunuzun verdiği sinyalleri gözlemleyerek bu geçişin zamanlamasına birlikte karar verebilirsiniz.
Doğal kumaşlar ile üretilen yataklar, çocuklar için ideal kabul edilir. Pamuk ve bambu gibi cilt ile en uyumlu kumaşlar, terlemeyi azaltmaya yardımcı olması, hava geçirgenliğinin yüksek olması ve sağlıklı olması, açısından çocuk yatağı seçiminde büyük önem taşımaktadır.
Yaylı yatak kullanmak gelişim çağındaki bebeklerde sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Bu yüzdendir ki bebeklerin kemik gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde gerçekleştiğinden emin olmak için yaysız yatak kullanılması önerilmektedir.
Amerikan Pediatri Akademisi, ideal olarak bir yıl, en az da altı ay süresince bebeklerin ebeveynleri ile aynı odada, ebeveyn yatağına yakın bir yerde yatmasını tavsiye eder. Ancak güvenli bir uyku için bebekler anne baba arasında aynı yatakta yatırılmamalı, kendi beşiklerinde uyutulmalıdır.
“. 3. Organik Yataklar; sağlık koşulları için en elverişli yataklardır denilebilir. Bu yataklarda kullanılan at kılı, Hindistan cevizi kabuğu lifi, pamuk gibi malzemeler nedeniyle sağlık açısından tamamen doğal koşullar oluşmaktadır. Malzemelerinin dayanıklılığı sayesinde de uzun süreli kullanım için uygundur.
Pamuk, en iyi bebek yatağı malzemesi. Ancak doğal bir malzeme olduğu için içerisinde çeşitli organizmalar taşıyabilir. Bu nedenle yenidoğan bebek için seçebileceğin en güvenli yatak malzemesi sünger olacak.
Yuvarlak köşelere sahip, herhangi bir sivri çıkıntısı olmayan yatak mobilyası tercih edilmelidir. Mobilyada çatlak veya kırık kısımlar olmamasına özen gösterilmelidir. Kolay yıpranan mobilya malzemesi tercih edilmemelidir. Yatağın boyutları, çocuğunuzun rahat edebileceği boyutlarda olmalıdır.
Visco yataklar ve yaylı yataklar yanlış bir şekilde bebeklere tavsiye edilmektedir. Bebekler için yatak seçerken bu ürünlerden uzak durulmalıdır. Visco yataklar sanıldığı gibi rahat yataklar değil aksine yapıları gereği fazla yumuşak oldukları için kas ve kemik gelişimine zararlı yataklardır.
İlk çocuğun beşiğini kızın ailesi getirir. Aile gücüne göre beşikle birlikte çocuğun tüm ihtiyaçlarını alır ve bir altınla beşiği götürür. Konu komşu herkes toplanır; yenir, içilir ve çocuk beşiğe konur. Çocuk beşiğe konmadan beşiğin demiri üç kere dişlenir ki, beşik çocuğu ısırmasın.
Ebeveynleri ile bebeğin aynı anda ve yakın uyumalarını sağlayan bir beşiktir. Doğumdan 6 aya kadar kullanılabilir.
Anne Yanı Beşiği Olarak Kullanılabilmesi: Park yatakların en büyük özelliklerinden biri, kendi yatağınızın yanına koyarak bebeğinize kolayca ulaşmanızı sağlayabilmesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri