32 bit ve 64 bit CPU arasındaki farklar; 32 bit işlemciler ile 64 bit işlemciler arasındaki bir diğer büyük fark, desteklenen maksimum bellek miktarıdır (RAM). 32 bit bilgisayarlar maksimum 3-4 GB belleği desteklerken, 64 bit bilgisayarlar 4 GB üzerindeki bellek miktarlarını destekleyebilir.
32 bit ve 64 bit Windows 10 işletim sistemi arasındaki fark, belleği yönetme biçimleridir. 32 bit işlemci 4 GB RAM ile sınırlıdır, 64 bit ise 2 TB'a kadar destek sağlar.
Hayır kur bir şey olmaz.
32 ve 64 bit sadece RAM ile alakalıdır. 32 bit işletim sisteminde en fazla 3.2GB RAM kullanabilirsiniz. Dolayısıyla 4GB kullanabilmek için sistemi 64 bit kurmak zorundasınız.
Windows'un 64 bit sürümünü yüklemek için 64 bit'lik Windows sürümünü çalıştırabilen bir CPU gereklidir. 64 bit işletim sistemi kullanmanın avantajları, özellikle de bilgisayarınızda büyük miktarda rastgele erişim belleği (RAM) varsa (genellikle 4 GB RAM veya daha fazla RAM) görünür.
İlgili 18 soru bulundu
32 bit sistemi sadece 4GB RAM'e kadar kullanabilirsiniz. 4GB üstü RAM için 64 bit sistem kullanılmalıdır.
Decapat. 32 Bit nasıl yaptıysanız aslında tamamen aynısını yaparak 64 Bit yapabilirsiniz. Yani 32 Bit yapmak için ISO dosyası indirip USB hazırladıysanız aynı şekilde 64 Bit ISO dosyası indirip tekrar USB hazırlayıp format atınca sisteminiz 64 Bit olacak.
Merhaba kadirçakar, Son yıllara göre artık daha çok 64 bit sistem tercih ediliyor. 32 bit sistem; 2 GB ve altı RAM özelliği desteklerden, 64 bit sistem; 2GB ve üstü RAM miktarı destekliyor. Yani 64 bit bir sistemde istediğiniz kadar RAM'inizi artırabilirsiniz.
Bilgisayarın sahip olduğu bellek (RAM) miktarı arka planda daha fazla işlem yapılmasına izin verir. Günlük kullanım için 4 GB RAM miktarı bile fazla olabilir. Ancak video düzenleme gibi daha ağır işlemler için bilgisayar almak isteyen kullanıcıların en az 8 GB RAM tercih etmeleri gerekmektedir.
16 GB bellek çoğunlukla yeterli olur. 32 GB bellekle temel kullanım senaryosunda %20-25 dolduluk yaşayacağınız için bellekle ilgili kaygınız biter ve bunun güncel koşullarda ortalama bir kullanım için yeterli olduğunu söyleyebiliriz.
Başlat'ı ve Ayarlar'ı seçin. Sistem'i seçin. Hakkında'yı seçin. Cihaz özellikleri ve Sistem türü altında 32 bit veya 64 bit Windows kontrol edin.
Windows 32 bit veya 64 bit sistem türünü bulma (Windows XP)
Başlat seçeneğine tıklayın, ardından Bilgisayarım seçeneğine sağ tıklayın. Özellikler'i tıklayın ve daha sonra Genel sekmesini tıklayın. Sistem altında x64 Edition listelenmişse bilgisayarınız 64 bit sistem türüne sahiptir.
Eğer temel görevler ve günlük işlerle sınırlı bir kullanımınız varsa, 8GB RAM yeterli olabilir. Bununla birlikte, daha karmaşık ve talepkar işlerde çalışıyorsanız veya çoklu görevleri yönetmek istiyorsanız, 16GB RAM daha fazla performans sağlayabilir. Ayrıca, gelecekteki ihtiyaçlarınızı da düşünmek önemlidir.
Maksimum bellek gereksinimi 32 bit için 4 GB, Windows 10 Home'un 64 bit sürümü için 128 GB, Windows 10 Pro veya Education'ın 64 bit sürümü için 2 TB ve Windows 10 Enterprise veya Pro for Workstations için 6 TB'dir.
Bazıları birkaç eski oyunu oynamak için 8GB kullanıyor olmasına karşın daha modern oyunları seviyorsanız 16GB RAM kesinlikle oyun deneyiminizi iyileştirecektir. Peki ya Chrome veya Discord gibi arka planda çalışan görevler? Bunun için 32GB'a ihtiyacınız olabilir. 32GB RAM çok gibi görünüyor olabilir.
Veya, Windows 7'nin 64 bit sürümü, bilgisayarda 8 GB bellek yüklü olmasına karşın yalnızca 7,1 GB kullanılabilir sistem belleği bulunduğunu bildirebilir.
Windows 11 Sistem Boştayken %57 (4.4) GB Ram Kullanıyor.
Tamamen yapacağınız şeylere göre değişir. Render alacaksanız 64 GB RAM yeterli ama gidip de Minecraft gibi oyunlar için 2 GB bile yeterliyken 64 GB RAM'e gerek yok.
x64 (64-bit) bir işlemci mimarisidir ve 64-bitlik işletim sistemlerinde çalışabilen bilgisayarların kullanabileceği bir tür işlemcidir. Bu işlemciler, 32-bit işlemcilere kıyasla daha yüksek işlem performansı sağlar ve daha yüksek bellek kapasitesine sahip olabilirler.
Başlat menüsünden bilgisayarım seçeneğine sağ tıklayın. Açılan sekmeden özelliklere tıklayın. Ardından sistem türün sekmesine tıklayın. Bu sekmede 32 bit veya 64 bit yazmaktadır.
32 bit ile 64 bit arasındaki fark bilgisayar üzerinden RAM şeklinde fark yaratır. Bu doğrultuda 32bit ve bilgisayar en fazla 4 GB RAM taşır. Ancak 64 bit bilgisayar ise 4 GB üzeri kapasiteye sahiptir. Bu da bilgisayarın çok daha güçlü ve etkin bir şekilde çalışmasına olanak vermektedir.
Windows 11 yüklemek istediğiniz PC'nin şu özellikleri karşıladığından emin olun: 64 bit CPU'ya sahip olma: Windows 11 yalnızca 64 bit CPU'larda çalışabilir. PC'nizde 64 bit CPU olup olmadığını görmek için Ayarlar > Sistem > Hakkında bölümüne gidin veya Windows'ta "Sistem Bilgileri"ni arayarak "Sistem Türü"ne bakın.
1 gigabayt (GB) RAM (32-bit) veya 2 GB RAM (64-bit) 16 GB (32 bit) veya 20 GB (64 bit) kullanılabilir sabit disk alanı
Başlat düğmesini seçip Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update bölümüne giderek bilgisayarınızın uygun olup olmadığını11 görün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri