Yediveren Limon Fidanı geneli 4- 5 yaş itibariyle meyve vermeye başlarlar. Dikiminizden bir yıl sonra meyve verimi sağlayacak fidanlardır.
Limon ağacı çiçeklenme süresi genelde ilk bahar aylarında olmaktadır. Limon çiçeği rengi beyaz , mor beyaz renklidir.Bazı limon çeşitlerinde ilk çiçeklenmeden 2 ay sonra tekrar çiçek açmaktadır. Örneğin yediveren limon fidanı haziran ayından 2. çiçeğini açmaktadır.
-Verime Geçmiş Bir Yarıbodur Yediveren Limon Fidanı Kaç Kilo Meyve Verir:Limon fidanı tarlada ağaç başı 200-250 kg meyve verebilir.Saksıda bu verim düşecektir.
YEDİVEREN LİMON: AĞAÇ ÖZELLİKLERİ: 3-7 metre boylanabilen orta büyüklükte ağaçlar oluştururlar. Budamaya elverişlidir.
1.anaç turunç anacıdır. 2. anaç ise 3 yaprak anacıdır. 3 yaprak üzerine aşılı olan yediveren limon fidanı daha erken meyveye oturmakta ve daha az taç hacmine sahip olmaktadır. Ayrıca 3 yaprak üzerine aşılınan yediveren limon fidanları soğuklara daha fazla dayanıklıdır.
İlgili 29 soru bulundu
Limon, sonbahar meyvesidir. Limonun hasadı Eylül, Ekim ve Kasım aylarında yapılır.
Yediveren limon ağacı yaz sulamasında saksı içerisinde 15 günde bir su vermeniz yeterlidir. Kışın ise bu sulam sıklığının ev içerisinde ise 20-30 günde bir yapılması yeterlidir. Çiçek döneminde fosfor ,bor ağırlıklı gübreleme, meyve oluşumu başladıktan sonra ise potasyum ağırlıklı gübreleme yapabilirsiniz.
Limon sulama tekniği; Limon, toprak nemini korumak için düzenli sulamaya ihtiyaç duyar. İlkbahar ve sonbahar döneminde haftada en az bir kez sulama gerekirken, sıcak yaz döneminde haftada 2-3 sulamaya ihtiyaç duyar.
Limon, eylül ve ekim aylarında yeşil renkli ve sulu olmaktadır. Ekim sonu ve kasım aylarında sarı renkte ekşi ve sulu olurken, aralık ayında ise turuncu renkli tatlımsı ve sulu olmaktadır.
Limon ağaçlarının suyu çok fazla sevmediği daha önce belirtilmişti. Bu nedenle sulama işlemleri kış aylarında çok nadir yapılmalıdır. Bahar aylarından itibaren ise 15-20 günde bir sulama yapılabilir. Eğer limon ağacını saksıda yetiştirmek istiyorsanız su verme sıklığınız 10 günde bir kez olmalıdır.
Genel olarak limon ağacı limon fidanına bağlı olarak 1 ya da 2 yıl içerisinde meyve verir. Tabii burada önemli olan limon ağacının almış olduğu sıcaklık ve konumdur. Özellikle gübreleme ile beraber verimli toprak ihtiyacı önemli bir yere sahiptir.
Çekirdekten yetişen limon meyve verir fakat çekirdek aslına %100 benzemez. Örneğin yediveren limon fidanından limon meyvesini aldınız ve çekirdeğini çıkarıp ektiniz.Belli bir süre sonra çimlenme oluştu.Oluşan bitki yediveren limon çeşidine %100 benzemez.
Yılın belirli zamanlarında çiçek açarak meyve verir.
Ağaç yaşına ve ihtiyacına göre uygulanan budama, gübreleme ve sulama faaliyetleri çiçek oluşumunu hızlandırabilir. Ağacın ekili olduğu bölgen toprağının belirli periyotlarla havalandırılması çiçek oluşumuna katkı sağlar. Humuslu ve killi topraklar, ağaç gelişimine ve çiçek oluşumuna katkı verir.
Güneşi ve sıcağı sever ama rüzgarı sevmez. Bu yüzden bitkinin bulunduğu yerde rüzgar olmamasına dikkat edebilirsiniz. Bol ışık alan, aydınlık ama direkt güneş ışığı almayan bir ortamda limon ağacını yetiştirebilirsiniz.
Düzenli sulamak, saksı değiştirmek, budamak, yeri geldiğinde azotça zengin gübre vermek ağacınızın sağlıklı ve hızlı bir şekilde büyümesine, canlanmasına yardımcı olacaktır.
Limon ağaçlarınızın ençok suyu isteyeceği dönem bahar ve yaz aylarıdır. Fazla sulamadan muhakkak kaçınılmalıdır. Fazla sulam bitki yapraklarının sararmasını ve kök çürüklüğü olmasına sebeb olur. Yazın Balkonda 10 günde, 1 iç mekan içerisinde 15 günde 1 sulamanız yeterldir.
Limon Kaç Derece Soğuğa Dayanır? Limon ağacını yetiştirmek istiyorsak hava sıcaklığının 0 ın altına düşmemesi gerekiyor. -6, -7 derecenin altına düşmesi durumunda limon donar ve ölür. Dayanamadığı en yüksek sıcaklık ise 45 derecenin üstüdür.
Turunçgil fidanlarının ilk yıllarında kök sisteminin iyi gelişmesi için fosforlu gübre ile iyi gübrelenmesi gerekmektedir. Ülkemiz topraklarının çinko bakımından genellikle fakir olması ve kök gelişmesine etkisi nedeni ile çinkolu gübrelerle de gübrelenmesinde yarar vardır.
Limon fidanında fazla sulama yapraklarda sararmaya sebeb olur.Genelde sulama açık alanda baharla beraber 15 günde bir,kışın sulama çok nadir olur.Saksı içerisinde ise 10 günde bir olmalıdır.
Limon Ağacı Yaprak Döker mi? Esasında limon ağacı yapraklarını sadece hastalık halinde ya da ağır kış şartlarında soğuk sebebiyle dökebilir. Bunun gibi yaprak sararması ya da kıvrılması hastalık belirtisi olabilir.
Olgunlaşma süresi, cinsine ve bölge şartlarına göre 6-9 ay arasında değişiyor. Limon yetiştiriciliğinde hasat sonbahar ve kış aylarında yapılıyor.
Limon ağacı yetiştirmek için fideniz büyüyor işte tam bu evrede bitkinin seveceği bir yerde olmasına özen göstermelisiniz. Filizlenme evresinde güneşi arayan limon bitkisi, güneşi doğrudan almayı sever. Soğukta donma ve kurumaya maruz kalabilir.
Limon ağacı, yaz aylarında sıcak ister. Kış aylarında ise bulunduğu ortamın sıcaklığı en az 10 derece olmalıdır. Oda sıcaklığında da yaşamına devam eder. Ancak biraz serinlik limon ağacı için iyi olur.
Çiçek Zamanı Limon Sulanır mı? Nisan ve Mayıs aylarında sulaması yapılan limon ağacının yaz aylarında sulaması arttırılır. Bahar aylarında çiçeklenen limonun meyve oluşumunu sağlamak için çok faz sulanıp kök çürümesi oluşmaması şartı ile çiçeklenme döneminde su ister.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri