Fps sayacı açıksa 90 fps yazılı 75 hz bir görüntü görürsün.
Oyun amaçlı kullanılacaksa gerekli Hz ve ms değerleri, monitörün boyutu, monitörün şekli gibi detaylar farklılaşır. 75hz 1ms, en iyi tepki süresine yani ms değerine sahiptir. Bu sebeple oyun oynamaya en uygun değeri içerir. 75 Hz ise çok büyük olmayan oyunlar için uygun bir değerdir.
240 Hz Ekranın Avantajları ve FPS Performansı
Ekranın daha hızlı yenilemesi, görüntüdeki hareket bulanıklığını azaltır ve tepki süresini iyileştirir. Bu da oyuncuların daha hızlı reaksiyon vermesine yardımcı olur. FPS performansına gelince, 240 Hz ekranlar daha yüksek FPS değerleri sunabilir.
Yenileme hızı özellikle en az 75 Hz (oyun için tasarlanmış monitörlerin çoğu artık en az 120-144 Hz sunuyor) bir monitör seçmenizi öneriyoruz. Bunun yanında tepki süresi de düşük olursa daha iyi bir deneyim yaşarsınız. Eğer oyun oynamıyorsanız, 60 Hz yenileme hızı genel kullanıcılar için yeterli olacaktır.
Evet düşer. Tıpkı CSGO oyuncularının ekran çözünürlüğünü en düşüğe alıp FPS arttırması gibi.
İlgili 45 soru bulundu
100 Hz monitör çeşitleri kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda farklı özelliklerle donatılarak imal edilir. Özellikle kavisli modeller 3D hissini oyuncu verdiği için daha zevkli oyunlar oynanmasına imkan verir. 100 Hz monitör gaming çeşidi profesyonel oyuncular için tasarlanmış olup oldukça kullanışlı bir modeldir.
1 FPS, 1 Hz'e eşittir ve hertz, 1 saniyedeki değişen yenileme hızını ifade eder. Bilgisayar monitörünün Hz değeri ne kadar yüksek ise, monitör paneli kişilere maksimum Hz değeri kadar FPS sunabilir. İnsan gözü 60 FPS ve yukarısında, düşük kare hızlarındaki fark kadar hissedilir bir farkındalık içerisinde bulunmaz.
Bir ekranın yenileme hızı, bir saniyede kaç karenin ekrana geldiği ifade eder. Bu değer, hertz (Hz) cinsinden ölçülür. 1 Hz'lik bir ekran, ekrana saniyede bir kare getirir. 75 Hz değere sahip bir monitör ise saniyede 75 farklı kareyi ekrana getirir.
Özetlemek gerekirse; 75 Hz yenilenme hızı, 60 Hz yenilenme hızından hareket çözünürlüğü açısından daha iyidir ve oyuncunun etkilerine daha hızlı yanıt verir. Bu sebeple oyuncular için 75Hz monitör daha iyi bir seçim olacaktır.
Farklı Çözünürlük Seçenekleriyle 60 Hz Monitör
Yüksek çözünürlüğe sahip olan büyük 60 Hz monitör çeşitleri, içerik izlerken ya da oyun oynarken daha etkileyici görseller elde edilmesini sağlar.
Genel olarak, oyunlarda en az 3000 MHz hızdaki RAM kullanılması önerilir. Daha yüksek frekansta çalışan RAM, daha hızlı veri transfer hızlarına sahiptir ve böylece oyunlarda daha yüksek FPS değerlerine ulaşılabilir. Ancak, RAM hızının yanı sıra işlemcinin desteklediği RAM hızı da önemlidir.
Genellikle 60 Hz düzeyinde yenileme hızı sunan monitörler, oyun ve multimedya içerikleriyle temel düzeyde ilgilenenlerin ihtiyaçlarına yanıt verirken, 144 Hz ve üzeri yenileme değerine sahip LED monitör modelleri, doğrudan oyunculara hitap eder.
Oyuncuların gözdesi Nvidia RTX 3060'ın özellikleri!
RTX 3060 bünyesinde ise 12 GB GDDR6 bellekler yer alıyor. 3584 CUDA çekirdeğine sahip olan bu ekran kartının temel çalışma hızı 1.32 GHz, arttırılmış hız ise 1.78 GHz olarak bizleri karşılıyor.
Örneğin, 1ms 75 Hz monitör tavsiyesi çoğunlukla oyun oynayan kişiler için verilir. Yüksek tepki süresi, gerçekleşen her türlü ayrıntıyı kolay bir şekilde görmenize yardımcı olur. 75 Hz monitör önerisi arıyorsanız ürünü ne amaçla kullanacağınızı belirlemeli, tepki süreleri arasından ona göre bir seçim yapmalısınız.
Hectopat. Çözünürlük sorun olmaz ancak CS:GO gibi oyun akışının aşırı hızlı olduğu bir oyun oynuyorsan, yüksek Hz her zaman tercihin olacaktır. Yine de ben arada girerim bir kaç el atar eğlenmeme bakarım diyorsan, pek ciddiye almıyorsan 75hz kullanmanda bir sakın yok.
Oynanabilir dostum, daha önce fps oyunlarında tecrübeliysen nispeten iyi ranklara da gelebilirsin.
144Hz monitörler, genellikle yüksek çözünürlüklü oyunlar için tercih edilir. Görüntüler daha net ve keskin bir şekilde görüntülenirken, 144Hz refresh rate sayesinde oyunlar daha akıcı bir şekilde oynanabilir. Özellikle aksiyon dolu sahnelerdeki hareketler daha doğal ve yeterli akıcılıkla görüntülenir.
Örneğin, monitör 165hz ise saniyede 165 görüntü yenilemesi yapar. Daha düşük yenileme hızları günümüz şartlarında kullanılıyor olsa da 165 hz monitör gibi yüksek yenileme hızına sahip olan ürünler daha kullanışlı ve verimli oldukları için sıklıkla tercih edilirler.
75 FPS yaklaşık 15 ms kare çizim süresine eşitken 200 FPS 6 ms civarı ediyor. Kare çizim süresi dengesiz veya çok yüksek olursa saliselik takılmalar oluşabiliyor.
60 FPS – Bu, çoğu oyun bilgisayarı için hedef değerdir. Çok oyunculu oyunlar söz konusu olduğunda önemli bir avantaj sağlar. 120 FPS – Bu, yalnızca 120-165 Hz yenileme hızına sahip monitörlerde görüntülenebilen kare hızı türüdür.
Standart bilgisayar monitörlerinde 60 Hz olan görüntü değişim sayısı, oyun monitörlerinde yüksek kaliteli ve daha net görüntü sağlaması açısından 144 Hz veya 240 Hz'e kadar çıkmaktadır.
ROG Swift Pro PG248QP – Dünyanın ilk 540 Hz monitörü, Swift Pro PG248QP profesyonel oyuncular için tasarlanan bir 24,1 inç FHD (1920 x 1080) oyuncu monitörü. Bu monitör 540 Hz (hız aşırtmalı) yenileme hızıyla yeni bir rekora imza atıyor.
Oyunlar 60 FPS'de çalıştığında, genellikle daha akıcı ve tepkisel bir deneyim sunarlar. 120 FPS ve üzeri: Daha yüksek FPS değerleri, özellikle rekabetçi oyunculuk veya hızlı tempolu aksiyon oyunları için tercih edilebilir. Bu, daha hızlı tepkime süreleri ve daha akıcı animasyonlar sağlayabilir.
Oyun sırasında görüntülerin çok daha akıcı olabilmesini istemeniz halinde FPS değerinizin en az 60 olması gerekir. 60 ve üstündeki değerler hem üstün bir akıcılık hem de son derece pürüzsüz bir deneyim elde edebilmenize olanak tanır. Bilgisayarınızın monitöründeki yenileme hızı da bu esnada etkili olur.
FPS değerinin yüksek olması, ekrandaki görüntünün daha akıcı ve hızlı bir şekilde oynatılmasını sağlar. Bu sayede ekran başındaki kişi, görüntüleri çok daha pürüzsüz ve net bir şekilde görebilir. Tüm bunlar, “FPS ne işe yarar?” sorusunu yanıtlar niteliktedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri