8 harfli kelimelerden en çok kullanılanları biyografi, biyoloji, diksiyon, olasılık, personel ve semizotu kelimeleridir. Dedikodu, astrolog, bürokrat, çikolata, bozulmak, atmosfer ve dokuzgen kelimeleri de en sık kullanılan 8 harfli kelimeler arasındadır.
8 harfli kelimeler arasında en bilindik olanları; astronot, antoloji, arkeolog, atmosfer, baloncuk, biyoloji, biyografi, bostancı, bozuşmak, karbonat, komplike, komposto, begonvil gibi kelimeler bulunmaktadır.
9 harf içeren sözcükler bulabilmek zaman zaman zor olsa da, ülke ve eşya isimleri akıllara gelince durum biraz daha kolaylaşmaktadır. 9 harfli nesne ve 9 harfli isimler listesinden örnek vermek gerekirse şu şekilde sıralanabilir; portmanto, duşakabin, moderatör, kalorifer, Hayrunisa, Semiramis.
Ağa, Asi, Arı, But, Bot, Boy, Bal, Cep, Caz, Çek, Çöp, Çim, Dev, Dil, Dal, Dün, Efe, Ela, Ego, Fiş, Fok, Fön, Gam, Gaz, Göl, Haz, Hep, His, Irz, İnç, İma, Jön, Kan, Kar, Kod, Kot, Kış, Laf, Laz, Mal, Mat, Mil, Nam, Nem, Oba, Org, Öge, Örs, Pek, Pay, Pos, Rus, Ray, Söz, Saç, Şov, Taş, Tır, Ulu, Üst, Yay, Zil.
Peki 6 harfli kelimeler nelerdir? Bülbül, kuzgun, maymun, bilmek, sevmek, görmek, yarasa, halhal, pijama, gömlek, eşofman gibi kelimeler 6 harflidir.
İlgili 35 soru bulundu
Türkçenin en uzun kelimesi, popüler kültürde, 70 harften oluşan "muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine" sözcüğü olarak geçmektedir. Teknik olarak Türkçe sondan eklemeli bir dil olduğu için sonsuz sayıda harften oluşan kelimeler oluşturmak mümkündür.
Abla, Acil, Ağız, Anne, Ayva, Baba, Bina, Bant, Cuma, Cips, Çapa, Çini, Dere, Ders, Deve, Ecel, Elif, Ense, Eşek, Fare, Fark, Fren, Grev, Gıda, Gram, Hacı, Hale, Huri, İnek, İzin, İsim, Işık, Jant, Jöle, Kabe, Kafa, Klor, Kira, Kötü, Laik, Lüks, Link, Maaş, Mama, Mola, Müze, Nane, Neşe, Oyun, Ordu, Onay, Oruç, Örtü, ...
9 harfli olan hayvanların miktarı oldukça fazladır. Bukalemun, boa yılanı, karakulak ve kara akrep 9 harfli olan hayvanlar arasında yer alıyor.
İSİM OLARAK İKİ HECELİ KELİMELER
Askı, bahçe, balık, çiçek, diyar, fıstık, elma, gözlük, hortum, ışın, imza, jöle, karga, lale, mescit vb.
Gencan, Dilbilgisi adlı eserinde, Türkçede sözcüklerin dilbilgisi bakımından ad, sıfat, adıl, eylem, belirteç, ilgeç, bağlaç, ünlem olmak üzere sekiz çeşit olduğunu belirtmiştir.
Blöf, jöle, köle, köşe, gömü, böle, köse, köşk, göre, kötü, nötr, göze, dört, fötr, höst, ömür, öbür, öğüt, önce, ökçe, ölçü, öncü, öküz, ödül, ören, öpüş, ölme, ödün, öğle, öfke, öğün, öğür, ötüş, özet, özne, özür, öykü, örtü, örme, özel, özen, söke, sörf, töre, köri.
Ses yolunda bir engele çarparak çıkan seslere ünsüz denir. Kökeni Türkçe olan kelimelerin sonunda b, c, d, g ünsüzleri bulunmaz.
mali.. gine.. kore... ırak..iran..fiji..guam..
''masa'' Kelimesi ma-sa şeklinde ağzımızın iki hareketiyle çıkıyor. Sesli harfler tek başına bir hecedir. '' a,e,o,ö,u,ü,ı,i'' Hece en az bir, en fazla dört harften oluşur.
"ğ" harfi Türkçede 9. harftir. "ğ" harfiyle başlayan sözcük yoktur. Sadece hecelerde kullanılır.
nabız, nacak, naçar, naçiz, nadan, nadas, nafta, nağme, nahoş, nakdi, nakıs, nakış, nakil, nakit, nakli, nakşi, nalan, namlı, namlu, namus, nanay, nanik, narin, nasıl, natür, nazal, nazar, nazım, nazır, nazik, nazil, nazir, nazlı, nebat, nebze, necat, necip, nazil, nazir, nazlı, nebat, nebze, necat, necip, neler, nemçe ...
ö ile biten kelimeler Türkçe dilinde var olan ama sayıca oldukça az olan kelimelerdir. Bu sebeple çok fazla sonu ö ile biten kelimeler bahsedilmesi mümkün değildir.
Hece veya seslem, kelimeleri oluşturan, en küçük birimi harf olan ve ağzın tek hareketinde sarf edilebilen ses modelidir. Türkçede en az bir harf, en çok dört harften oluşur ve içinde en fazla bir tek sesli harf bulunur.
6 Harfli Lek İle Başlayan Türkçe Kelimeler
Sözlüklere bakıldığı zaman lek ile başlayan 6 harfli 3 kelime görmekteyiz. Bu kelimeler lekeci, lekeli ve lektör kelimeleridir.
Ses tellerinin titreşmesiyle oluşan ve bu özelliği sebebiyle yumuşak ünsüz harfler arasında yer alan c harfi, Türkçede bulunan yaklaşık 900 kadar kelimenin ilk harfi olarak görev yapmaktadır.
Tarih kökleri günümüzden çok eskiye, Mısır ve Girit hiyerogliflerine dayanan a harfi; 1928 yılında gerçekleşen Harf Devrimi ile birlikte Türk alfabesindeki yerini almıştır ve bugün yaklaşık 4500 kelimenin a harfi ile başladığı bilinmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri