3.SEÇMELİ DERS toplam ders saatinin 5 (DÖRT)olması gerekmektedir.
Bölümdeki her öğrenci en az 4 tane Ortak Seçmeli Ders almakla yükümlüdür. 4 tane ortak seçmeli ders yerine toplamda aynı AKTS yüküne sahip 1, 2 ya da 3 tane ortak seçmeli ders alındığı takdirde mezuniyet şartları sağlanamaz.
Seçmeli ders, alınıp alınmaması öğrencilere bağlı olan derslerdir. Seçmeli dersler öğrencilerin ilgi alanları ve yeteneklerine göre seçtikleri derslerdir.
9. sınıf öğrencileri haftada toplam 40 saat ders görmektedir. Bu 40 saatin 34 saati zorunlu derslere, 5 saati seçmeli derslere ve 1 saati de rehberlik dersine ayrılmaktadır. 9. sınıf fen liselerinde seçmeli dersler 3 saat, rehberlik ve yönlendirme 1 saat, zorunlu dersler toplam 36 saattir.
İlgili 43 soru bulundu
MEB, liselerin seçmeli ders listesinde değişiklik yaptı.
Genel liselerde toplam ders saati 7'si seçmeli olmak üzere 37'ye, Anadolu ve fen liselerinde 5'i seçmeli olmak üzere 40'a çıkarıldı.
MEB, lise öğrencilerine 1013 farklı seçmeli ders sunuyor
Bu yıl liselilerden en çok talep gören, 1 milyon 761 bin 762 öğrencinin seçtiği sosyal etkinlik dersi oldu. Matematik dersi, liselerde 1 milyon 373 bin 915 öğrencinin tercihiyle ikinci sırada yer aldı. Liseli öğrenciler de birden fazla tercihte bulunabildi.
Yani öğretmenler pazartesi gününden itibaren ders işleyebilirler. Ancak genellikle ilk gün okula ilişkin araç gereçlerin temini, tanışma, ders programı öğrenimi ve benzeri uygulamalarla geçiyor. Bu nedenle genel olarak dersler daha sonraları işlenmeye başlansa da yine de okulun ilk günü de ders işlenebilir.
Anadolu Lisesinde hafta içi her gün 8 ders saati olmak üzere, haftada toplam 40 ders saati vardır.
9.sınıfı yoğun tempolu çalışmamız gereken bir süreç olarak düşünmemeliyiz. Aslında 9.sınıf tüm lise sınıfları içerisinde en az çalışmamız gereken senedir. Bu dönemde dinlenirken aynı zamanda ders çalışmaya devam etmeliyiz. Bu sene yaptığımız düzenli çalışmalar geleceğe yatırım olacaktır.
9'uncu sınıfa yeni başlayacak öğrenciler, seçmeli ders seçimlerini 2022-2023 eğitim öğretim yılı birinci döneminin ilk haftasında yapabilecek.
Zorunlu dersler; öğrencinin öğrenim süresi boyunca, bölüm gereği almak zorunda olduğu derslerdir. Seçmeli dersler; öğrencinin tercihi ve danışmanın onayı ile ilgili Fakülte ve Yüksekokullarımızca önerilen dersler arasından alan içi ve alan dışı olarak seçilebileceği derslerdir.
Buna göre, seçmeli 101 ders arasından ilk 10'da tercih edilen dersleri, matematik uygulamalarının ardından sırasıyla yabancı dil, bilim uygulamaları, spor ve fiziki etkinlikler, yazarlık ve yazma becerileri, Kuran'ı Kerim, okuma becerileri, Peygamberimizin hayatı, zeka oyunları, temel dini bilgiler oluşturdu.
Öğrenciler mezun olabilmek için 14 adet bölüm seçmelisi ve 3 adet serbest seçmeli almak zorundadırlar. Bu 14 seçmeli dersin en fazla 3 tanesini bölüm dışı seçmeli ders kategorisinde alabilirler ancak kalan 11 ders bölüm seçmeli derslerinden olmak zorundadır.
ders seçme işlemini yapmazsanız bir sonraki dönemle sorun yaşayabilirsiniz. Hayır. Tekrarlanan derslerde önceki dönemde devam koşulu yerine getirilmişse, devam koşulu aranmaz. Fakat başarısız olduğunuz seçmeli ders yerine yeni seçtiğiniz seçmeli derse devam şartınız doğacaktır.
a) Zorunlu dersler; öğrencinin almakla yükümlü olduğu, b) Seçmeli dersler; öğrencinin istekleri de göz önüne alınarak belirlenen, derslerdir. Öğrenci bölümün belirlediği sayıdaki seçmeli dersi almak zorundadır.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi'ni paylaştı. Buna göre, ilk ders zili 11 Eylül'de çalacak.
(1) (Değişik:RG-13/9/2014-29118) Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır.
Yani okulun ilk günü sivil gidilmeyecek, daha önceden velilere ve öğrencilere bildirilen okul kıyafeti giyilecek.
OKULUN İLK GÜNÜ SİVİL GİDİLİR Mİ? Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğrencilerin kılık ve kıyafet yönetmeliğine göre okulun ilk günü okula sivil olarak gidilmez. 11 Eylül Pazartesi günü eğitim kurumunun uyguladığı okul üniforması ile okula gidilmelidir.
Öğretim planından en az 35 kredilik dersi tamamlayan ikinci sınıf, en az 70 krediyi tamamlayanlar üçüncü sınıf öğrencisi olarak sayılırken yapılan değişiklikle; artık en az 30 kredilik dersi tamamlayan ikinci sınıf ve en az 60 kredi tamamlayanlar üçüncü sınıf öğrencisi olarak sayılacaklar.
Seçmeli Derslerde Yenilik!
MEB'in açıklamasına göre, seçmeli derslerde de değişiklikler var. Seçmeli dersler 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren tüm sınıf seviyelerinde uygulanacak. Öğretim programlarında belirli gün veya günler altı ders saatlik zaman dilimi "seçmeli ders saatleri" olarak belirlendi.
Seçmeli derslerin açılabilmesi için gerekli öğrenci sayısının en az 15 olması gerekir. Daha az sayıda öğrenci ile seçmeli derslerin açılabilmesine Üniversite Yönetim Kurulu karar verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri