Hardal, hardal bitkisinin tohumlarından yapılan popüler bir çeşnidir. Hardal, aslında bir tohumdur.
Hardalın et yemeklerinde kullanıldığı gibi sebze yemeklerinde de tercih edilir. Kızarmış patates, haşlanmış patates salatası, lahana, fasulye gibi yiyeceklerle beraber oldukça lezzetlidir. Vejetaryen yemeklerle de tüketilen hardal Hint mutfağında da kullanılır.
Hardal, zengin bir A vitamini kaynağıdır, Bu özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve göz sağlığına iyi gelir. Kas ağrıları, hardal tüketerek savaşabileceğiniz problemlerden bir başkasıdır. Hardalın faydaları arasında, kas spazmlarını rahatlatma ve romatizmaya iyi gelme de yer almaktadır.
Hardal yıllık otsu bitkilerdendir. 10 kadar hardal türü vardır. Hardal türlerinin çoğu Akdeniz çevresi memleketlerinde yetişir. Hardalın beyaz hardal otu, sarı hardal otu, siyah hardal otu, yabanî hardal olmak üzere değişik türleri vardır.
hardal bir bitkidir.tohumları baharatlıktır. bu tohumlardan tadı tatlı acı olan sos yapılır.
İlgili 33 soru bulundu
Ketçap ve hardal gibi sosların kapakları açılmadığı takdirde son kullanım tarihinden sonra tüketilmeleri mümkündür. Açılmamış ketçap 6 ay, açılmamış hardal ise 1 yıl dayanabilir.
Hardal Soslu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır? Makarnalar haşlanır süzülür soğumaya bırakılır. Bir kapta mayonez hardal ketçap rendelenmiş sarımsak nane ve tuz karıştırılır. İçine makarnalar da eklenip tekrar karıştırılır servis tabağına alınır.
Rotisör hardalı olarak da bilinen taneli hardal, iri çekilmiş acı ve baharatlı bir hardaldır.
Hardal, acı konusunda biraz göz ardı edilen bir sos; ancak keskin bir hardalın verdiği hissi hafızlardan silmek bir o kadar zor. En acı ve yerli olanı ise Galata'daki Özyer Hardal'da üretiliyor.
Diyabet hastası iseniz ve bunun için ilaç kullanıyorsanız siyah hardal tohumunu tüketmemeniz gerekir. Güçlü bir adet söktürücü özelliği olduğundan dolayı hamilelik riski olan ya da hamile olanların uzak durması gerekir. Alerjik reaksiyonlara yatkı kişiler de alerji riskine karşı siyah hardal tohumunu kullanmamalıdır.
l Siyah hardal tohumu, hem yenilebilen hem de cilde sürülerek uygulanabilen bir tohumdur. l Et ve sebze yemeklerinde kullanılabilir. l Çiğnemeden bir bardak su yardımı ile de siyah hardal tohumunu yutarak tüketilebilir.
Diyabet Kontrol Eder: Hardal yaprağı şeker hastaları için mükemmeldir. Çalışmalar, oksijensiz moleküllerin etkilerini nötralize etmeye yardımcı olan ve şeker hastalarında oksidatif stresin neden olduğu zararlara karşı koruyan bir hardal bitkisinin oksidasyon önleyici faaliyetlerini göstermiştir.
Hardal tohumu yemeklerde nasıl kullanılır diyorsanız işiniz oldukça kolay olacak. Hardal tohumundan yaklaşık 1 kaşık alın ve bir cezve içinde haşlayın. Haşlanan hardal tohumunu salata ya da yemeklerde kullanabilirsiniz. Bu şekilde hem hoş bir tat elde ederseniz hem de yemeklerin sindirimini kolaylaştırmış olursunuz.
Yüksek Tansiyonu Önler
Hardal, kan akışını içerisinde potasyumla dengede tutar. Bunun sayesinde yüksek tansiyon kontrol edilebilir duruma getirilebilir. Ayrıca felç ve inme riskleri oldukça azalır.
Tavşan, geyik, hamburger, taco, sandviç, sosis gibi et türleri ile de oldukça lezzetlidir. Hardalın et yemeklerinde kullanıldığı gibi sebze yemeklerinde de kullanılabilir. Patates, haşlanmış patates salatası, lahana, fasulye gibi yiyeceklerle beraber oldukça lezzetlidir.
Ayrıca düşük kalorili ve doymuş yağ içermeyen hardal kilo aldırmaz.
Bir çay kaşığı Dijon hardal ortalama 5 kaloridir ve 120 miligram sodyum içerir. Bu da sarı hardala göre daha yüksek bir orandır. Yoğun sodyum oranı, ona benzersiz tadını verir. Sarı hardal yapımında kullanılan sirke yerine körük suyu ile elde edilir.
Hardal en çok et yemeklerinde tercih edilse de patates ile yapılan çeşitli tarifler ile de oldukça uyum sağlayan bir baharattır. Haşlanmış patates ile hazırlanan salatalara hoş bir lezzet katarken, patates kızartmaları içinse leziz bir sos olarak kullanılır.
Gıda sektöründe az bir miktar hardal lezzeti artırmaktadır. Tohumu baharat şeklinde genellikle et yemeklerinde kullanılır. Et yemeklerinin yanı sıra turşu, salamura ve ızgara yemeklerinde lezzet artırıcı olarak kullanılan bir bitkidir. Yemek sektöründe lezzet artırıcı bitki kategorisinde tercih edilen bir bitkidir.
Tavuk etleri piştikten sonra üzerine 2 yemek kaşığı hardal ve 2 yemek kaşığı bal koyun. Orta kısık ateş üzerinde 2 dakika kadar sürekli karıştırarak, pişirin. Son olarak ballı hardallı tavuğun üzerine yarım paketten biraz fazla sıvı krema, damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin.
Hardal tohumlarının öğütülüp su, limon ve zeytinyağı ile birleştirilmesi sonucunda hardal sosu elde edilir.
Hardal, turpgiller familyasından tohumları baharat olarak kullanılan sarı çiçekli otsu bir bitkidir. On kadar farklı türü olmasına karşın üç ana türü genelde baharat olarak bilinir ve kullanılır. Bunlar: Beyaz, siyah ve kırmızı hardaldır. Kırmızı hardal Hint hardalı olarak da adlandırılır.
Yapışmayı önlemek için 500 gramlık bir paket makarnaya, en az bir çorba kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı sıvı yağ veya margarin eklenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri