Şirketin statüsüne göre başvuru alma, bilgisayar girişleri sağlama, günlük yazışmaları ayarlama, arşivleme, raporlama gibi işleri yürütme ve ilgili kurum/kuruluşlarla bağlantı kurma gibi işlerden büro personeli sorumludur.
Başvurunun incelenmesinde, başvuranın meslek kodunun SGK sistemine 9112.13 Temizlik Görevlisi (Hastane) olarak tanımlandığı anlaşılmaktadır.
Yine sigortalıların meslek kodlarının sisteme girişi sırasında, meslek tablosunda olmayan bir meslek kodunun girilmiş olması halinde, hizmet döküm cetvelinde sigortalının meslek kodu hanesine 1111.11 nolu kod atılmakta olup, bu kod sigortalı için tabloda olmayan bir kodun girildiğini göstermektedir.
Şirketlerin tamamının çalışanlarını meslek kodları ile birlikte SGK'ye bildirilme zorunluluğu vardır. 1 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe giren yasaya göre işçilerin meslek kodlarının SGK' ye bildirilmemesi durumunda işverenlere idari para cezası uygulanır.
İlgili 25 soru bulundu
Meslek kodu e-Devlet aracılığıyla öğrenilebilmektedir. Meslek kodunuzu öğrenmek için e-Devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra, SGK Tescil Hizmet Dökümü sayfasına giderek, ilgili meslek kodunu öğrenebilirsiniz.
eleman.net verilerine göre, Temizlik Görevlisi 2023 yılında ortalama 21.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Temizlik Görevlisi , Ocak 2023 yılında ortalama 17.160 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 10.780 TL maaş alıyordu.
Büro İşçisi maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 213 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Büro İşçisi maaşları 12780 TL'dir. En düşük Büro İşçisi maaşı 11400 TL iken, en yüksek Büro İşçisi maaşı 23510 TL'dir.
eleman.net verilerine göre, Büro Personeli 2023 yılında ortalama 17.400 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Büro Personeli , Ocak 2023 yılında ortalama 13.530 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.316 TL maaş alıyordu.
Büro Elemanı Ne Demek
Büro elemanı, temel olarak görev yaptığı büronun iş tanımına göre ödeme yapmak, başvuru almak, istenilen bilgileri bilgisayara aktarmak, günlük yazışmaları hazırlamak, raporlama ve arşiv işlemlerini yapmakla ilgilenir. Bunların yanı sıra kurumların dışa açılan yüzü olarak da görevler üstlenebilir.
Kod: SGK' ya bildirilmesi gereken Meslek Kodları bu alana tanımlanmaktadır. Örneğin Sekreter olarak çalışan bir personel için girilmesi gereken kod 4120.02 formatında zorunlu bir alandır.
Meslek kodu, çalışanın SGK' ya çalıştığı meslek dalının doğru şekilde bildirilmesini sağlıyor. Özellikle çıraklık, kalfalık, ustalık belgesi alırken çok önemlidir. Mesleki Eğitim Kurumu, belge taleplerinde kıdem şartı arıyor. Bunu da geriye dönük olarak meslek kodu ile yapılan bildirimlerinden tespit ediyor.
SATSO Ticaret Portalı - Nace Kod : 52.29-Taşımacılığı destekleyici diğer faaliyetler kategorisi altındaki firmalar.
SATSO Ticaret Portalı - Nace Kod : 85.31-Genel ortaöğretim kategorisi altındaki firmalar.
“İnsan Kaynakları Uzmanı” meslek adı ve 2423.01 kodu ile bildirilmelidir.
eleman.net verilerine göre, Temizlik Elemanı 2023 yılında ortalama 22.100 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Temizlik Elemanı , Ocak 2023 yılında ortalama 17.270 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 10.780 TL maaş alıyordu.
Temizlik görevlisi ne demek sorusuna, çalışma saatleri süresi içerisinde kendisine verilen yetki ve sorumluluk dahilinde hijyen kurallarına uyarak toz alma, paspaslama, süpürme, leke çıkarma, yıkama, parlatma, kazıma, ovma gibi tüm temizleme işlemlerini gerçekleştiren kişi şeklinde cevap vermek mümkündür.
Görev alanındaki çöpleri toplamak, çöp kovalarını boşaltmak. Bürolardaki tespit edilen arıza ve hasarları ilgililere bildirmek. Kullanılan temizlik araç, gereç ve ekipmanların temizlik ve bakım onarımlarını yapmak, yapılmasını sağlamak, bunları uygun şekilde muhafaza etmek.
Çalışanların ücretlerinin işverenler tarafından SGK'ya eksik bildirilmesi bir kayıt dışılık türüdür. Bunu önlemek için prime esas kazançlarla fiilen yapılan iş olan “meslek kodu”nun uyumlu olarak bildirilmesini sağlayacak uygulamaya geçilmiştir.
Kurumunuza dilekçe yazabilirsiniz. Kurum bu durumu farkettiğinde Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne yazarak düzeltebilir. Bu durumun bir de cezası var.
Meslek kodu yanlışlıklarını düzeltecek kurumların SGK'ya dilekçe ile başvurup; çalışanların fiilen yaptıkları işleri bir sütunda, yeni meslek koduna geçecekleri tarihi de bir başka sütunda gösterecek tablo ile değişiklik talep edebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri