A pozitif kan grubuna sahip insanlar eti iyi sindirebilirler, bu nedenle et ve hayvansal proteinler tüketilebilir. Tavuk, hindi, sığır eti, deniz ürünleri gibi protein kaynakları, sebzeler, süt ürünleri, meyveler, sağlıklı yağlar ve tam tahıllar da A rh pozitif kan grubu beslenme diyetlerinde yer almalıdır.
A kan grubuna sahip olanların yememesi ya da olabildiğince az yemesi gerektiği düşünülen besinler; beyaz et dışındaki diğer tüm et ürünleri, patates, domates, biber, patlıcan gibi sebzeler, kavrulmuş kuru yemişler ve tereyağı, dondurma gibi süt ürünleri olduğu söylenmektedir.
Baklagiller: Nohut, adzuki fasulyesi, yeşil fasulye, barbunya, soya fasulyesi, börülce, mercimek. Tahıllar: Karabuğday, amarant, essene, buğday, yulaf, pirinç. Sebzeler: Her türlü sebze bu grup için uygundur. Meyveler: Erik, incir, greyfurt, ananas, kiraz, kayısı, böğürtlen, yaban mersini, çilek.
Ayrıca özellikle A ve AB kan gruplarının daha yüksek damar hastalıkları ve kalp krizi riski ile ilişkili olabileceği düşünülmektedir.
A grubu kan taşıyorsan çavdar senin için tavsiye edilen ekmek grubundadır. Eğer B grubundan bir kan taşıyorsan buğday, mısır ve çavdar ekmeklerinin dışındaki diğer ekmek ürünlerini tüketebilirsin. AB kan grubunu taşıyorsan yulaf, çavdar ve esmer pirinç ekmeği tüketebileceğin besinlerdir.
İlgili 17 soru bulundu
Sebzeler ön planda: A kan grubuna göre beslenme
A kan grubuna sahip olanların yememesi ya da olabildiğince az yemesi gerektiği düşünülen besinlerse şöyle: Beyaz et dışındaki diğer tüm et ürünleri, patates, domates, biber, patlıcan gibi sebzeler, kavrulmuş kuru yemişler ve tereyağı, dondurma gibi süt ürünleri.
A kan grubu için tavuk ve hindi eti, taze yumurta, yoğurt, kefir, koyun keçi peyniri ve sütü, beyaz peynir, salamura peynir, eski kaşar, tulum peyniri, mozarella; kestane, badem, susam ve ürünleri, pirinç ve ürünleri, mısır ve çeşitleri, arpa çeşitleri, barbunya, nohut; turp, kırmızı pancar ve 'Zararlılar'a girmeyen ...
A pozitif kan grubuna sahip insanlar eti iyi sindirebilirler, bu nedenle et ve hayvansal proteinler tüketilebilir. Tavuk, hindi, sığır eti, deniz ürünleri gibi protein kaynakları, sebzeler, süt ürünleri, meyveler, sağlıklı yağlar ve tam tahıllar da A rh pozitif kan grubu beslenme diyetlerinde yer almalıdır.
Kanser alt tipleri incelendiğinde pankreas kanserinde O kan grubunun, malign melanom ve böbrek tümörlerde ise A kan grubunun daha yüksek oranda olduğu görüldü.
Yalnızca kadının Rh negatif, erkeğin ise Rh pozitif olduğu durumlarda uyuşmazlık oluşabilir. Kadın Rh negatif, erkek Rh pozitif ise uyuşmazlık oluşabilir. Kadın Rh pozitif, erkek Rh negatif ise uyuşmazlık yoktur. Kadın Rh negatif, erkek Rh i negatif ise uyuşmazlık yoktur.
Ülkemizde en çok rastlanan kan grubu "A Rh Pozitif", en az rastlanan grup ise "AB Rh Negatif" kan grubudur.
ABO ve Rh kan grupları etnik yapı ve coğrafyaya bağlı olarak farlılıklar gösterebilmektedir (5). Dünya genelinde A kan grubu %41, O kan grubu %47, B kan grubu %9 ve AB grubu %3 olarak görülmektedir.
AB grubu daha uzun yaşıyor
Uzmanlar, AB kan grubuna sahip olan kişilerinin ölüm riskinin diğer grubundakilere göre yüzde 18 daha az olduğu aktarıyor.
Süt ve süt ürünlerini çok tüketen 0 kan gruplarında kireçlenme meydana gelir. Süt, süt ürünlerinden daha kötüdür. Çünkü süt mayalanmadığı için daha zor sindirlir.. Süt ürünleri olan yoğurt,kefir,peynir mayalanmıştır..0 kan grubu akciğeri hassas olan çocuk ve erişkinlerde sık süt içilmesi astım bronşite çevirir.
Kan Grubu kadar kişiliği ele veren başka bir şey daha yok.
Âdem aleyhisselamın kan grubu (A), Hazret-i Havva validemizin kan grubu (B) veya tersi ise; (A) grubunda, (B) grubunda ve (AB) grubunda çocukları olacağı gibi, 0 (Sıfır) grubunda da çocukları olabilir. Çünkü A ve B kan grupları ya saf (homozigot-AA veya BB) veya melez (heterozigot-A0 veya B0) olur.
A kan grubunun felç riski daha belirgin; 48 farklı çalışmadan yaklaşık 600 bin sağlıklı insanın verilerini inceleyen Maryland Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, 7 bin felçli hastayla ilgili verileri analiz etti. Sonuç olarak, kan grubu A olan kişilerde yaklaşık 16 felçten birinin daha belirgin olduğunu tespit etti.
Tansiyon, bulaşıcı hastalıklara yakalanma ihtimali ve kanser riski de dahil olmak üzere birçok hastalığın sebebinin kan grupları olabileceği aktarılan araştırmada, 0 kan grubunun genel itibarıyla en sağlıklı kan grubu olduğu bildirildi.
Cleveland Clinic bir makalesinde altın kan için şu bilgiyi paylaşıyor: Dünyanın en nadir kan gruplarından biri Rh-null adlı bir kan grubudur. Bu kan grubu, Rh antijenlerinin hiçbirine sahip olmadığı için Rh negatifinden farklıdır. Bu kan grubuna sahip 50'den az insan var. Bazen “altın kan” olarak da adlandırılır.
Bu bakımdan A kan grubu kişilerinin bol proteinli besinler ve sebze tüketmeleri gerekmektedir. A kan grubundaki kişiler, sütlü besinlerin sindiriminde zorlanmaktadırlar ve süt ürünleri vücut metabolizmalarını yavaşlatmaktadır. Bu bakımdan süt ürünleri olarak, kefir ve yoğurt tüketimi ile sınırlı kalmakta fayda vardır.
A kan grubuna bağlı olan insanlar, haftada 3-4 kez, abartmamak kaydıyla, deniz ürünlerini tüketebilirler... A kan grubunun sindirim sisteminde, sorun yaratıp, rahatsızlık verecek lektinler içeren, Dil balığı gibi beyaz etli balıklardan kaçınmalı, kendilerini dinleyerek, bu tür balıklardan uzak durmalıdırlar!...
A kan grubunda olan kişiler için; bu kan grubunun tarımsal bir yaşam tarzını benimsediklerinde evrimleştiği iddiası ile, bu kişilerin organik sebze meyve, kuruyemişler, tohumlar, baklagiller ve soya bazı ürünler içeren az yağlı bir vejetaryen diyeti uygulamaları önerilir. Muz ve süt ürünlerine ise izin verilmemektedir.
Eğer bağışıklık sisteminizde sorun varsa, kuzu eti ya da tavşan eti yememelisiniz. Dana ve hindi etini tercih etmelisiniz. B grubuna dahil olanlar piliç etinden uzak durmalıdırlar. Günümüzde böyle bir uygulamayı kabullenmek gerçekten çok zor. Tavuk eti yerine hindi eti tercih edilmeli.
Bu nedenle A grubundakiler sütlü besinleri yemek listelerine dahil etmemeliler. A grubundakiler, sağlıklı bir şekilde kilo verebilmek için her türlü eti yemek listelerinden çıkarmalıdırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri