A türü yetki belgesi: Ticari amaçla otomobille yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Taşımanın şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır: A1 yetki belgesi: Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapacaklara, A2 yetki belgesi: Uluslararası yolcu taşımacılığı yapacaklara, verilir.
A1 Yetki Belgesi: Otomobillerle Ticari ve tarifesiz olarak Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapacak gerçek veya tüzel kişilerin alması gereken yetki belgesidir.
B1 Otobüsle Uluslararası ve Şehirlerarası Tarifeli Yolcu Taş. B2 Otobüsle Uluslararası ve Şehirlerarası Tarifesiz Yolcu Taş. B3 Otobüsle Uluslararası ve Şehirlerarası Kendi Personelinin Taş.
b) A2 yetki belgesi: Uluslararası yolcu taşımacılığı yapacaklara, verilir. (2) B türü yetki belgesi: Otobüsle uluslararası ve yurtiçi yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.
A1 Yetki belgesi: Otomobil ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapacaklara, A2 Yetki belgesi: Otomobil ile uluslararası yolcu taşımacılığı yapacaklara, A3 Yetki belgesi: Oto kiralama işletmeciliği yapacaklara, verilir.
İlgili 18 soru bulundu
A1 Yetki belgesi: Otomobil ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapacaklara, A2 Yetki belgesi: Otomobil ile uluslararası yolcu taşımacılığı yapacaklara, A3 Yetki belgesi: Oto kiralama işletmeciliği yapacaklara, verilir.
B2 yetki belgesi yurt dışı yolcu taşımacılığında tarifesiz olarak taşımacılık yapmak isteyen kişi ve kuruluşlara verilen belge türüdür. Bu belgeye sahip olmak isteyen kişi ya da kuruluşların taşımacılık yapmak istedikleri araçlarında koltuk kapasitesi en az doksan olmalıdır.
A2 Ehliyet Nedir? Kullanabileceği Araçlar. Motosiklet ehliyet çeşitleri listesinde yer alan A2 ehliyet sınıfında, iki tekerlekli motosikletler için 35 KW, üç tekerlekli motosikletler için de 15 KW sınırı bulunuyor. A2 sınıfı ehliyeti olan kişiler M ve A1 ehliyet sınıfının kapsadığı araçları kullanabiliyor.
A2 motosiklet ehliyeti alma yaşı 18 ve motor gücü 12 kw/16hp ve 35 kw/47 hp arası olan tüm motosikletleri kullanabilir.A2 motosiklet ehliyeti , M motorlu bisiklet(Moped)ehliyetini ve A1 sınıfı motosiklet ehliyetini kapsamaktadır.Aralık 2005 doğumlu olanlar 2023 yılı Aralık ayı itibariyla A2 motosiklet ehliyeti alabilir ...
A2 motor ehliyeti alımı için gerek teorik gerek pratik sınavlarda başarılı olunması istenir. Bunun öncesinde ise MEB iznine sahip ve lisanslı sürücü kurslarına kayıt olunarak gerekli eğitimler alınmaktadır.
K2 Yetki belgesi yurtiçinde, kendi adına ticari veya hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş taşıt veya taşıtlarla, sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacak, gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür.
C1 Yetki Belgesi kendi esas iştigal alanı ile ilgili uluslararası (yurt dışı) ve yurt içi eşya taşımacılığı yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilen belge türüdür. Bu iş için kullanılacak araçların ticari ve hususi olması önemli değildir. Ticaret odasına kayıtlı olma zorunluluğu bulunmamaktadır.
- K1 Yetki belgesi: Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara, - K2 Yetki belgesi: Hususi taşımacılık yapacaklara, - K3 Yetki belgesi: Ticari amaçla taşınma eşyası taşımacılığı yapacaklara, verilir.
a) C1 yetki belgesi: Sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacaklara, b) C2 yetki belgesi: Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara, c) C3 yetki belgesi: T icari amaçla ev ve büro eşyası taşımacılığı yapacaklara, verilir.
a) D1 yetki belgesi için başvuranların en az, toplam 150 adet koltuk kapasitesine ve 60.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olmaları şarttır. b) D2 yetki belgesi için başvuranların en az, toplam 75 adet koltuk kapasitesine ve 30.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olmaları şarttır.
A türü yetki belgesi: Ticari amaçla otomobille yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Taşımanın şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır: A1 yetki belgesi: Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapacaklara, A2 yetki belgesi: Uluslararası yolcu taşımacılığı yapacaklara, verilir.
Motor silindir hacmi maksimum 600 cc olan iki tekerlekli motosikletleri kullanabilmek için A2 ehliyet gerekiyor. Bu ehliyete sahip sürücüler güç sınırı 12 KW ve 16 beygiri aşmayan üç tekerlekli motosikletleri de kullanabiliyor.
B sınıfı ehliyet ile kullanılamayacak araçlar; 125 cc ye kadar, 35 kw'a kadar veya 35 kw'yi geçen motosiklet araçlar (A1, A2, A)
24 yaşını doldurmuş iseler direk başvuru yapabilirler. 18-24 yaş arası iseniz 2 yıllık A2 sınıfı ehliyet zorunluluğu vardır.
Motor gücü 35 kw 'ya kadar olan (47 beygire kadar)motosikletler A2 sınıfı ehliyetle kullanılabilmektedir. Bunu 500 cc silindir hacmine kadar motosikletlerin A2 ehliyetle kullanılabildiği şeklinde de düşünebiliriz. A2 sınıfı ehliyet almak için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekir.
A2 Sınıfı Ehliyet
A2 ehliyetini alan sürücüler A1 ve M ehliyetlerine de sahip olmaktadır. 600 CC motorların ruhsatlarında 599 CC yazdığı için A2 ehliyeti bu tip motosikletleri kullanabilmektedir. Sürücü 600 CC üzerindeki araçları kullanmak isterse A ehliyetini alması gerekmektedir.
A1 sınıfı ehliyet; iki ve üç tekerlekli silindir hacmi 125 santimetreküpü geçmeyen sepetli ve sepetsiz motosiklet kullanıcılarına verilir. A2 sınıfı ehliyet; motor gücü 35 kilovatı geçmeyen iki tekerlekli ve 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli sepetli veya sepetsiz motosiklet kullanıcılarına verilir.
B1 yetki belgesi Otobüsle Ticari ve tarifeli olarak yurtiçi ve/veya uluslararası yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan yetki belgesidir.
L2 Yetki Belgesi
Merkezinde veya şubesinde, lojistik işletmeciliği faaliyetine uygun, en az 1.000 m2'lik açık, kapalı veya taşıt park alanı olarak kullanılabilecek bir taşınmazın kullanım hakkına sahip olmaları şarttır.
C2 Yetki belgesi uluslararası ve yurt içi ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilen bir belge türüdür. Bu belgeyi alabilmek için şahıslarda ve şirketlerde aynı şartların sağlanması istenmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri