Bolu sınırları içerisinde yer alan Abant, şehir merkezinin 34 kilometre güneybatısında bulunuyor. Abant Gölü de bölgenin içinde, tabiat parkı olarak tanımlanan noktada bulunuyor. Göl, İstanbul'a yaklaşık 280, Ankara'ya ise yaklaşık 225 km uzaklıkta.
Abant Gölü Nerededir? Bolu'nun 34 kilometre güneybatısında Abant Dağları üzerinde oluşmuş bir krater ve birikinti gölüdür. Park alanında yükseklikleri 1400 metreden 1700 metreye kadar birçok tepe bulunmaktadır. Abant Gölü yılın her ayında büyüleyici bir güzelliğe sahiptir.
Abant Gölü, Mudurnu ilçesine bağlıdır. Bolu'nun 35 kilometre güney batısında bulunan, yaklaşık 1350 metre yükseklikte ve alanı 125 hektarı bulan bir heyelan set gölüdür.
Abant Gölü Milli Parkı'na; Ankara- İstanbul D-100 Devlet Karayolu'nun 203 km. sinden, Ömerler Köyü sapağından ayrılan 22 km. lik asfalt yol ile ulaşılmaktadır. Park alanı; Bolu'ya 33, Ankara'ya 225, İstanbul'a ise 258 km. uzaklıktadır.
Tektonik menşeli Abant Gölü ve çevresinin bitki zenginliği, ayrıca büyük bir açık hava rekreasyon potansiyeline sahip bulunması nedeniyle yörenin 1150 Hektarlık bölümü, 1988 yılında 'Tabiat Parkı' olarak koruma altına alınmıştır.
İlgili 43 soru bulundu
İlk olarak eğer İstanbul'dan geliyorsanız, İstanbul-Bolu arası yalnızca 264 kilometre. Bu mesafe O-4 yolu üzerinden yaklaşık olarak 2 saat 58 dakika sürüyor.
Abant Tabiat Parkı 2022 ücretleri şu şekildedir;
Kişi başı giriş ücreti: 11₺ Kişi başı indirimli giriş ücreti: 5.50₺ Bisiklet ile giriş ücreti: 11₺ Motorsiklet ve ATV ile giriş ücreti: 22₺
Abant gölü ekim/Kasım aylarında gelinicek en güzel yerlerden biri.. doğayla iç içe olmak, şehir stresinden uzaklaşmak, huzura doymak ve doğanın sonbahara gecerkenki bu renk değişimine şahit olmak için mükemmel bir seçim.
Sucuk ekmek bölgenin en meşhur lezzetlerinden. Abant'ta ne yenir sorunuzun esas cevabı ise elbette alabalık olacaktır. Sadece burada yetişen kırmızı ve iri benekli balıkların tadına bakmadan kesinlikle dönmemelisiniz. Güveçte ve mangalda pişirilen alabalıkları göl manzaralı restoranlarda yiyebilirsiniz.
Cevizli çörek, yoğurtlu bakla çorbası, kabaklı gözleme, keş peyniri, saray helvası, yayla çorbası, patates çorbası, tarhana çorbası, patatesli köy ekmeği, keş peynirli cevizli erişte, Mengen kuzu güveci bölgenin en bilinen ve lezzetli yemekleri arasında yer alır.
tarım ve orman bakanlığı'na bağlı devlet konukevidir. devlete ait olduğunu bildiğim bir yapıdır. kesinlikle doğaya aykırı bir yapı değildir. hatta manzarası ile birlikte rezonans etkisi yapar.
Aynı zamanda Abant, Gölcük, Yedigöller gibi ülkemizin ve bölgemizin meşhur milli parkları veya mesire alanları bulunmaktadır. Yine malûm olduğu üzere ormanlarda 365 gün 24 saat esasına göre ateş yakılması kanunen yasaktır.
Karadeniz Bölgesi'nin en batıdaki şehri olan Bolu ili sınırları içerisindeki Abant Gölü, İstanbul ve Ankara'nın her ikisine de yaklaşık olarak eşit mesafede yer alıyor.
06 Şubat 2023 TÜİK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 9 İlçe, 12 belediye, bu belediyelerde 93 mahalle ve ayrıca 487 köy vardır.
Bolu Abant Milli Tabiat Parkına giriş ücretlerine yüzde 100 zam yapıldı. Bir otobüsün Abant'a giriş ücreti 300 liradan 600 liraya çıkartıldı.
Abant güzelliği ve ferah havası ile gelen ziyaretçilerini serinletiyor, dinlendiriyor. Ancak bu tür bir serinleme ile yetinmeyenler yüzmeye kalkınca olanlar oluyor. Görevliler, gölün serin sularına kendini bırakanları uyarıyor: “Burada yüzülmez.”
Kıyafetlerini aksesuarlarla süslemişler, duygu ve düşüncelerini nakışla oya ile dile getirmişlerdir. Bolu yöresinde alaca don, gömlek, fistan, üçetek, fermene, el dokuması giysilerdir. Bu giysiler az da olsa günümüzde kullanılmaktadır.
Bolu'nun en önemli turizm merkezlerinden biri olan Abant Gölü Milli Parkı, her mevsimde muhteşem manzaralar oluşturuyor. Kış mevsiminde bembeyaz bir örtüyle kaplanan Abant, kesinlikle kışın gidilecek yerler arasında bulunuyor.
Yedigöller tabelasını gördükten sonra dönüp, rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz. Arabayla gidenler için giriş ücreti 5-10 TL arası değişmektedir. Otobüs giriş ücreti ise 35-45 TL arası.
Abant Gölü, Gölcük, Gölköy Barajı, Yeniçağa Gölü, Yedigöller, Aladağ Göleti, Karamurat Gölü, Çubuk Gölü, Sünnet Gölü, Sülük Gölü, Karagöl'de bulunan çok lezzetli alabalık, sazan, mercan ve gümüş balıkları olta ile avlanabilmektedir.
Burdur Ağlasun mevkinde, Batı Torosların bir parçası olan Akdağ dağının güney eteklerinden 1460 metre yükseklikte yer alan kaynağımız, yerleşim alanından uzak olması sebebi ile dış etkenlerden etkilenmez, dört mevsim lezzet ve kalite standardını korur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri