Abdi Sütcü'nün ölümünün 27. yıldönümünde, Çukurova Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen anma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından 1992 yılında, 51 yaşında vefat eden Abdi Sütcü'nün hayatından kesitler sunuldu.
160A, Yüreğir bölgesinde bulunan Çukurova Üniversitesi-Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu konumuna giden son Otobüs aracıdır.
Kullanıcı adınız ve şifreniz ile ilgili bilgilere yukarıda belirtilen siteden 28 Ağustos 2023 tarihi itibariyle erişebileceksiniz. Ders kayıtlarınızı akademik takvimde belirtilen tarihler arasında ÇÜBİS üzerinden çevrimiçi olarak yapmanız gerekmektedir.
H3, Karamanmaraş Merkezi bölgesinde bulunan KSU Tıp Fakültesi konumuna giden son Otobüs aracıdır.
İlgili 17 soru bulundu
Hemşirelik bölümü; bireyin, ailenin ve toplumun sağlığının korunması, geliştirilmesi, bakımı ve tedavisinden sorumlu hemşireler yetiştirmekte olup, eğitim süresi 4 yıldır.
Bu program mezunları, Sağlık Bakanlığı, Sağlık Müdürlükleri, hastaneler, ameliyathaneler, tıp merkezlerinde çalışabilmektedir. Programdan mezun olacaklar Sağlık Bakanlığı'na bağlı kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında ve özel diyaliz merkezlerinde çalışabilmektedir.
2 yıllık eğitim süresi içerisinde, öğrencilere mesleğe ait pratiğin kazandırılması, dolayısı ile bunu sağlayacak kurum alt yapısının yeterli olması çok önemlidir.
Son yıllarda ön lisans programları arasında özellikle iki yıllık sağlık bölümleri öğrenciler tarafından daha fazla tercih edilmektedir. İki yıllık sağlık bölümlerinin tercih edilme nedeni sağlık alanında olan açık ve taleple birlikte ön lisans programlarının öğrenciyi kısa sürede mesleğe hazırlamasıdır.
Mesleki eğitim ve akademik unvan verir. Bazı ülkelerde, meslek üniversitesi profesyonel lisans, profesyonel yüksek lisans ve profesyonel doktora gibi profesyonel dereceler verir. Ülkelere göre meslek üniversiteleri devlet üniversitesi ve özel üniversite olabilir.
b) 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 45 inci maddesine göre; mesleki ve teknik orta-öğretim kurumlarından mezun olup da, sınavsız olarak Meslek Yüksekokuluna girmek isteyen öğrenciler, kabul edilir.
Her ikisi de üniversitelere ait 4 yıllık lisans eğitimi veren birimlerdir. 3. Meslek Yüksekokulları ile Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu arasındaki fark nedir? Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 4 yıllık lisans eğitimi veren eğitim birimleriyken, Meslek Yüksekokulları 2 yıllık önlisans eğitimi vermektedirler.
Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümünün amacı, mezun olan kişiler meslek hayatları içerisinde kişileri hastalıklardan korunma yöntemleri hakkında bilgi sağlayacak, hekim tarafından verilen tedavilerin en iyi şekilde hastaya uygulanmasını sağlayacak, nitelikli sağlık çalışanları yetiştirerek sektöre kazandırmaktır.
Bu programı tamamlayan mezunlar, sağlık kurumlarında yönetim ve işletme pozisyonlarında çalışabilirler. Hastane, klinik, sağlık merkezi veya sağlık bakanlığı gibi kuruluşlarda yönetici asistanı, idari görevli, poliklinik koordinatörü, hasta hizmetleri sorumlusu veya kalite kontrol uzmanı gibi görevleri üstlenebilirler.
Lisans mezunu öğrencilerimiz birçok iş alanına sahip olabilmektedir. Hemşire unvanı ile mezun olan öğrencilerimiz Üniversite Hastanelerinde, Kamu Hastanelerinde, Özel Hastaneler ve Özel Polikliniklerde, Okullarda, İş yerlerinde, Huzurevleri ve Evde Bakım Merkezlerinde çalışabilmektedir.
AUZEF'e bağlı olan Hemşirelik Programı, iki yıllık açık öğretim lisans tamamlama programıdır. Ön lisans diploma derecesine sahip hemşirelerin; birey, aile ve topluma, sağlık bakım gereksinimleri doğrultusunda bakım vermek üzere, bilgi, beceri ve tutumlarının geliştirilmesini amaçlamaktadır.
Kamu ve özel hastanelerde, özel dal polikliniklerinde hemşire olarak çalışabilirler. Yönetici hemşire olarak çalışabilirler. Uzmanlık yapmak istedikleri alanlara göre yara bakım hemşiresi, yaşlı bakım hemşiresi, diyabet hemşiresi, aile sağlığı hemşiresi, okul sağlığı hemşiresi gibi alanlarda da çalışabilirler.
Hemşire Ne Kadar Maaş Alır? Hemşire olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Hemşire maaşı 2023 verilerine göre ortalama 18.600 TL civarındadır.
Üniversite sınavında hemşirelik için taban puanı en yüksek üniversiteye göre bilgi verilecektir. Buna göre YKS say puan türünden 360 almak şarttır. Bu puan için TYT alanında toplam 63,75 net yapılmalıdır. Bu puan için AYT alanında ise 39 net yapmak yeterli görülmektedir.
Diploma ya da unvan bakımından her iki eğitim biriminin arasında herhangi bir fark bulunmamaktadır. Lisans ya da yüksekokul olarak bilinmekte olan okullar çoğunlukla uygulamalı bilimler olarak isimlendirilmektedirler. Bunun beraberinde bir yüksekokulun fakülteden önemli bir farkı bulunmamaktadır.
Kurulduğundan beri 4 yıllık eğitim veren Hemşirelik Yüksekokulu, Üniversitede TIFA (Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca) programının açılmasıyla 1968'den sonra bir süre 5 yıl eğitim vermiş ancak bu programın kaldırılmasıyla yine 4 yıllık eğitime dönmüştür.
Üniversite: Yükseköğretim kurumlarının temel birimi olan üniversite, kendisine bağlı fakülte, yüksekokul, konservatuvar, meslek yüksekokulları ve enstitülerle bunların alt bölümlerinden oluşmaktadır. Ülkemizde halen 54 üniversite bulunmaktadır. (Bk.
STAJIN TANIMI, SÜRESİ VE DÖNEMİ
Adalet Meslek Yüksekokullarında ön lisans düzeyinde mesleki öğrenim gören öğrencilere, 1. sınıfın sonunda yaz dönemi boyunca toplam 6 hafta (30 iş günü) staj yapma zorunluluğu getirilmiştir.
Zorunlu staj uygulaması Türkiye'de meslek yüksekokulları ile fakülteler arasındaki önemli farklardan birini oluşturmaktadır. Halen iki yıllık meslek yükseko- kullarında staj zorunlu, dört yıllık bir eğitim-öğretim dönemini kapsayan fakültelerde ise isteğe bağlı olarak yürütülmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri