Hızlı (AC) şarj istasyonunun güç seviyesi kurulum esnasında 3,7-7,4-11-22 kW seçeneklerinden birisi olarak ayarlanabilmelidir. Hızlı (AC) şarj istasyonu çalışma frekansı 50/60 Hz aralığında olmalıdır.
AC ile yapılan şarjlarda 22 kW kadar bir enerji çıkışı kapasitesine ulaşım mümkündür. DC şarj istasyonlarında araçlar kısa süre içerisinde şarj edilir. Bataryanın tam kapasitesine ulaşma süresi 1 ila 4 saat arasında değişkenlik gösterir.
Türkiye'de bulunan bir çok şarj cihazı noktasında AC şarj istasyonu bulunmaktadır. Alternatif Akım şarj istasyonlarında aracın gücüne göre değişmekle birlikte ortalama 22 kW'a kadar güç kullanır.
Şarj istasyonu, örneğin ev'niz veya evinizin elektrik tesisatı daha fazlasına izin vermiyorsa, 11 kW'lık bir şarj gücüyle de şarj edilebilir. 11 kW'lık bir EV Şarj İstasyonuna maksimum 11 kW'lık şarj gücüne bağlanırsınız.
DC (Hızlı) şarj istasyonu, 60kW ve üstü güç seviyesine kadar şarj gücüne sahip olup, aracın kapasitesine göre değişim gösteren sürelerde şarj edebilmektedir. Opsiyonel olarak 60kW seviyesinden 450kW ve daha fazlası şarj gücüne sahip olabilmektedir.
İlgili 25 soru bulundu
AC şarj istasyonları, genellikle 6-8 saatte bir aracın bataryasını tamamen şarj edebilirler. DC şarj istasyonları ise daha hızlı şarj imkanı sağlarlar. Bu istasyonlar, aracın bataryasına doğrudan DC akımı sağlayarak, daha hızlı bir şarj işlemi gerçekleştirirler.
Ortalama olarak 300 kilometrelik bir menzili prize takılı şarj kablosuyla 24 saatte, duvara monte şarj istasyonunda 3 ila 6 saatte, yüksek performanslı DC şarj istasyonunda ise 30 dakikadan kısa bir sürede elde edebilirsiniz. Togg akıllı cihazınızı elektriğe ulaşılabilen her yerde güvenle şarj edebilirsiniz.
Yani DC şarj, elektrikli araçlardaki bataryanın dolumunun sağlayabilmek için enerjiyi doğrudan aktarıyor. Buna karşın AC şarj [alternating current (AC)] önce aracın bünyesindeki dönüştürücülerin yardımıyla doğru akıma çevrilerek aktarılabiliyor.
120V AC prize takıldığında şarj oranları 1,4 kW ile 3 kW arasında değişir. Batarya kapasitesine ve durumuna bağlı olarak şarj 8 saat ila 12 saat arasında sürer .
Xşarj AC 11 KW Şarj İstasyonu, elektrikli araçlarınızı hızlı, güvenli ve etkili bir şekilde şarj etmek için tasarlanmış bir üründür.
Hızlı (AC) şarj istasyonunun güç seviyesi kurulum esnasında 3,7-7,4-11-22 kW seçeneklerinden birisi olarak ayarlanabilmelidir. Hızlı (AC) şarj istasyonu çalışma frekansı 50/60 Hz aralığında olmalıdır.
150 kW veya 250 kW'lık yüksek hızlı şarj özelliği bulunan Tesla Supercharger sayesinde sürücüler, 250 kW gücündeki istasyonlarda 15 dakikalık şarjla 320 kilometre gidebilecek. Uzun yolculuklarda 1 saatin üzerinde şarj süresi beklemek yerine yalnızca 15 dakikalık kısa bir mola vermek yeterli olacak.
Ev tipi şarj istasyonlarında araçlar genellikle saatte 3 ila 7 kW arasında dolup 15 ila 50 kilometre menzil sağlıyor. Aracınızın kaç kW hıza ulaştığını öğrenerek evinizdeki şarj süresini hesaplayabilirsiniz. Ancak ev tipi şarj istasyonlarında tam dolum 10 ila 24 saat arası sürebiliyor.
Gerçekten bir dönüştürücü olmasına rağmen buna "araçüstü şarj cihazı" deniyor. Gücü AC'den DC'ye dönüştürür ve ardından bu gücü aracın bataryasına yönlendirir. Bu, günümüzde elektrikli araçlar için en yaygın şarj yöntemidir ve çoğu şarj cihazı AC gücünü kullanır. Öğrendiğimiz gibi, şebekeden gelen güç her zaman AC'dir.
AC sistemine göre daha güçlü, büyük ve şarj hızı yüksektir. Ev ve işyerleri için uygun değildir.
Togg'un kısa ve uzun menzilli akıllı cihazlarında kapasiteler menzile oranla değişiklik gösteriyor. Kısa menzilli Togg 52,4 kWh bataryasıyla 314 kilometre yol alabilirken uzun menzilli Togg 88,5 kWh bataryasıyla 523 kilometre yol gidebiliyor.
Tesla'nın saatte 11.2 kw batarya dolum sürekliliğini bmw 9-10 kw ile tamamlıyor. Ama sitesinde 22 kw ac kapasite gösteriliyor.
Yerli otomobil TOGG, evde şarj edilebilecek.
Mod 2 – AC 3,7-22 kW
Tek fazda 32 amper akım çekebilen ve üç faz olarak da kullanılması mümkün olan Mod 2 şarj cihazları, 3,7 kW'den başlayıp 22 kW'ye kadar AC şarj hızları sağlayabilmektedir.
Alternatif Akım (AC) mı, Doğru Akım (DC) mı Tercih Edilmeli? Alternatif akım çok daha güvenli olması ve daha fazla güç sağlaması nedeni ile daha çok tercih edilmektedir. Bunun yanında bu akım istendiği zaman DC akıma da çevrilebilir.
Alternatif akımda gerilim değeri pozitif ve negatif olmak üzere sürekli değişkenlik göstermektedir. Doğru akımda ise bu hep sabittir. Evlerimize ulaşan elektrik, alternatif akımdır(AC).
Alternatif akım tiplerinden çok kullanılanlar şunlardır; Bir fazlı AC- burada bir faz, bir de dönüş iletkeni vardır. Bu, en sık rastlanan alternatif akım enerjisidir. Evlerde kullanılan şekliye frekans 50 Hz, gerilim ise 220 V tur.
En baz paket 953 bin TL başlayan fiyat ile satışa sunulurken, aynı menzil değerine sahip, yani 314 kilometre menzil değeri sunan versiyonun dolu paketi 1 milyon 55 bin TL fiyat etiketine sahip.
Şirketten alınan bilgilere göre, Togg her 100 kilometrede 16.7 kwh elektrik tüketiyor. Togg ile 1.000 kilometrelik yol gidildiği varsayıldığında, evden bataryayı doldurup çıkarsanız, ilk 500 kilometreyi 142 TL'ye gidersiniz. İkinci 500 kilometrelik yol için ise Trugo istasyonunda hızlı şarjla 667 TL ödersiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri