Acele işe şeytan karışır Acele işe şeytan karışır. [1] Bir işi hızlı veya aceleyle yaparsak yanlış sonuçlara varırız.
Acele işe şeytan karışır atasözünün anlamı : Bir işin düşünüp yapılması gerektiğini yoksa işe şeytanın karışacağını belirtmektedir.
Acele İşe Şeytan Karışır atasözü açıklaması ve konusu; verilen kararlar, düşünmeden ve plansız yapılan işlerde yaşanan aksilik ve sorunlar üzerine kullanılan manidar atasözlerindendir. Çok çabuk yapılmaya çalışılan işlerde telaşe olur ve bu da o iş alanında aksilikler ve eksiklikler yaşanmasına sebep olur.
Acele işe şeytan karışır atasözü de Türkçede yaygın olan atasözlerinden birisi olarak öne çıkmaktadır.
Aceleci sinek süte düşer - Vikisözlük.
İlgili 42 soru bulundu
Günümüzde en çok kullanılan atasözleri arasında "boş çuval ayakta durmaz" sözü de yer alıyor. Bu atasözü, gerçekle alakası olmayan ve hiçbir desteği bulunmayan gereksiz düşünce ya da planlarla herhangi bir sonuca varılamayacağı anlamına gelir.
İnsanlar en sıkıştığı ve zor kaldığı durumlarda, hiç istemedikleri birilerinden yardım alabilmektedir. Daha doğrusu bu İnsanların eline düşebilirler. Normalde hiç konuşulmayacak ve uzak durulacak insanlardan medet ummak durumunda kalmak mümkün. İşte böyle durumlar için denize düşen yılana sarılır atasözü kullanılır.
[1] Bir insan işini acele ile yapıp hemen bitirmek isterse işi yaparken işini şaşırır ve sona erdiremez.
Aceleci Sinek Süte Düşer Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Bu atasözünün anlamı bir iş için acele edilirse, hemen olsun istenirse, düşünüp taşınmadan, çabuk ve acele hareket edilirse işlerin sekteye uğrayacağı olarak belirtilir. O iş ya eksik ya da bozuk olarak görülür.
Geçmişten günümüze gelen, uzun deneyimlerden yararlanarak kısa ve özlü öğütler veren, toplum tarafından benimsenerek ortak olarak kullanılan kalıplaşmış sözlere atasözü denir. Türkçe'de "sav" ve "irsal-i mesel" olarak da adlanılır.
En kısa atasözleri bir elin nesi var iki elin sesi var, besle kargayı oysun gözünü, hatasız kul olmaz gibi atasözleridir.
[1] Çok konuşanın sözleri arasında yalan, çok malda da haram bulunur.
Acele Yürüyen Yolda Kalır Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Acele yürüyen yolda kalır atasözü, acele ile yapılan işlerin düzgün bir şekilde yapılamayacağı anlamını taşır. Çünkü acele hareket eden doğru işleri ince ayrıntısına kadar düşünemezler ve hata yaparlar.
Aceleci sinek süte düşer atasözü, çabuk ve acele yapılan işlerin fazla yarar getirmediğini belirtmek için kullanılmakta olan bir atasözüdür.
Deyimler, kültürümüzde ve Türkçede önemli bir yer tutar. Aceleye getirmek (dara getirmek) deyimi de Türkçede yaygın olarak kullanılan deyimlerden birisi durumundadır.
Sorunun cevabı : Düşünüp taşınmadan yapılan işten iyi sonuç bulunmaz atasözü acele işe şeytan karışır atasözüdür. Bu atasözünün anlamı planlanmadan düşünülmeden acele bir şekilde hemen yapılan işte hayır olmaz düzgün olmaz anlamındadır.
Her şeyin daha iyisi vardır.
Ağaç yaşken eğilir. atasözünün anlamı: "Terbiye ve eğitimin etkili olması için küçük yaşta başlamak gerekir." anlamında kullanılan bir sözdür.
Günlük hayatta sıklıkla kullandığımız İşleyen demir ışıldar atasözü de çalışkanlığı öven bir sözdür. Bu söz ile çalışkan insanların hem kimseye muhtaç olmayacağı hem de etrafındaki insanlara örnek olacağı vurgulanır.
[1] Çok dediğimiz şeyler, azların birikmesiyle meydana gelmiştir. Çoğu elde etmek için azları biriktirmeye önem verilmelidir.
Aç ayı oynamaz atasözü günlük hayatta genelde bir kişiye aç iken bir iş yaptırılmak istendiğinde duyulabilir. Çünkü kişi açken işi yapmak istemez. Aç ayı oynamaz atasözünün kısaca açıklaması da açken tüm varlıklar bir iş yapmak istemez olarak tabir edilebilir.
Yoksul kişi eline geçen şeyin iyisine kötüsüne bakmaz.
İşleyen demir pas tutmaz atasözü, başka bir durumun insanlara uyarlanmış halidir. Bu atasözünün anlamı sürekli çalışan ve hareket eden insanın parlaması demektir. Yani çalışan ve hareketli olan kimselerin hem sağlık açısından hem de güç kuvvet açısından her daim verimli olabileceği anlatılmak istenmiştir.
Güneş balçıkla sıvanmaz sözüyle herkesçe bilinen ve farkında olunan bazı gerçeklerin değiştirilemeyeceği ifade edilmektedir. Güneşin o büyüklüğü ile sıvanması mümkün olmadığı gibi; bir gerçeğin de yalanla örtbas edilmesi mümkün değildir.
Bu atasözünü anlamı şu şekildedir: Asla emin olmadan önemli şeyler söyleyip utanılacak duruma düşme veya başaramayacağın, sonuçlandıramayacağın bir konuda kesin söz söyleme anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri