Açık Öğretim Lisesinde sınıf geçme yerine ders geçme ve kredi sistemi uygulanır. Açık Öğretim Lisesi sınıf yerine dönem kavramı vardır. Öğrenci 8 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur.(18 yaşından gün alan öğrenciler 5 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur.)
AÖL'de 18 yaş ve üstü öğrencilerin mezun olabilmesi için gereken 8 dönem şartı kaldırıldı. Mezuniyet şartı 5 dönem olarak uygulanacak. AÖL sayesinde eğitimini tamamlama fırsatı yakalayan öğrenciler için sevindiren haber geldi. 4 yılda tamamlanan Açık Öğretim Lisesi artık daha kısa süre içerisinde tamamlanabilecek.
Olmaz. Eğer 18 yaşını geçmiş olsaydın 1 dönem AÖL sınavına girerek mezun olabilirdin fakat 18 yaşını geçmediğin için erken mezun olamazsın.
Bunun dışında hızlı mezun olma yolu yok. Açık lisede 5 dönem de 2.5 seneye tekabül etmektedir.
Bu ders verilmeden mezuniyet diploması alınması mümkün değildir.) 18 yaşını doldurmamış olan kişilerin en az 8 dönem içinde bitiremedikleri açık liselerden mezun olabilmeleri için, okumaya devam etmeleri gereklidir.
İlgili 28 soru bulundu
Açık Öğretim Lisesinde sınıf geçme yerine ders geçme ve kredi sistemi uygulanır. Açık Öğretim Lisesi sınıf yerine dönem kavramı vardır. Öğrenci 8 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur.(18 yaşından gün alan öğrenciler 5 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur.)
18 yaşından gün almamış olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin yılda 2 dönem, 3. Dönem sınavının ilk günü itibariyle 18 yaşından gün almış olanların ise yılda 3 dönem kayıt yenilemeleri zorunludur.
Ne kadar sürede mezun olmam gerekir? (1) Öğrencilere öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, 2 yıllık ön lisans programları için 4 yarıyıl/2 yıl; 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıl/4 yıl; 5 yıllık lisans programları için ise 10 yarıyıl/5 yıldır.
Öncelikle eğitim herkes için 4 yıllıktır. 2005 yılı itibariyle liselerin 4 yıla çıkarılmasıyla önce örgün liselerde, 2008-2009 itibariyle de Açık Öğretim Lisesi´nde eğitim 4 yıla çıkarılmıştır. Açık Öğretim Lisesinde veya örgün okullarda 3 yıllık okuyan bir öğrenci Açık Öğretim Lisesi de de 4 yıllık sisteme tabidir.
Azami süreler ise öğrencinin kayıt yaptırdığı dönemden başlamak üzere önlisans programları için 8 yarıyıl, lisans programları için 14 yarıyıldır. Öğrenci, azami süreler boyunca öğrencilik haklarından yararlanır. Öğrenci, kayıt yenilemediği dönemlerde öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Ayrıldığımız kurum tarafından düzenlenen tasdiknamenizde belirtilen sınıfa kaydınız yapılır. Açık öğretim lisesinden ayrılanlar; 0-47 kredililer Lise 1'e, 48-95 kredililer Lise 2'ye, 96-144 kredililer ise Lise 3'e, 144 ve üzeri kredisi olanlar ise Lise-4'e kayıt edilirler.
Lise 1. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 1. ve 2. dönemdir.
Kredi Notu Kaç Olunca İyidir? Kredi notu 1.900 puan üzerinden hesaplanır.
Açık Lise Mezuniyet Koşulları
Toplam Kazanılan Kredinin En Az 170 Veya Üzeri Olması, Ortak Derslerin Tamamını Başarması Veya Muaf Olması, Dil Ve Anlatım Dersinden Muafiyet Olmaması Nedeniyle Mutlaka Başarılması, Açık Öğretim Lisesinde En Az Bir Dönem Sınava Girmiş Olması, Gerekir.
"8 dönem şartını 5 döneme indiriyoruz"
Açık lise öğrencilerimizin mezun olabilmeleri için 8 dönem şartı vardı. Yeni düzenlemeyle bunu 5 döneme indiriyoruz. Böylece 18 yaş ve üstü açık öğretim lisesi öğrencilerimiz, 2 yılda okullarını bitirebilecek."
Her dönem kaç kredilik ders seçebilirim? Öğrencilerimiz her dönem sınavı için 35 kredilik ders seçebilirler. Sistem sizi uyarıncaya kadar ders seçiniz.
Açıköğretim Dünyasına Hoşgeldiniz, Önlisans Bölümleri Nasıl 1 yılda biter. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde 41 önlisans bölümü arasından seçim yapabilirsiniz.
Sınavlar yüz yüze olarak okul ortamında yapılacak. Kayıt yenileme tarihleri arasında adaylar, internet üzerinden ders seçimi yaptıktan sonra kayıt ücretini yatırarak 2. dönem sınavlarına giriş yapabilir. AÖL kayıt yenileme yapmayan adaylar sınavlara katılamaz. Sınav merkezi tercihleri de ilerleyen günlerde duyurulacak.
Öğrenciler üniversitede ders seçimi yapmak zorundadır. Ders seçimi yapmayan öğrenciler genellikle pasif öğrenci statüsüne dahil edilir. Üniversitede öğrenciler istediği zaman kayıtlarını dondurabiliyor. Dondurulma işlemleri sonrası öğrenciler pasif öğrenci olarak adlandırılıyor.
Bakan Selçuk, "Mezuniyet hedeflerine bir adım daha yaklaştırmak için yeni bir karar aldık. Mezuniyet için gerekli olan krediyi 170 olarak belirledik. Hayırlı olsun" ifadesini kullandı. Açıköğretim liselerinde mezuniyet için alınması gereken kredi 192 idi.
Yaz okuluna güz ve bahar döneminde kayıt yenileten - yeniletmeyen, yarıyıl fark etmeksizin tüm Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Fakültelerin öğrencileri kayıt yaptırabilir. Öğrenciler, üst yarıyıl ya da alt yarıyıllardan hiç almadıkları dersleri yaz okulunda alabilir.
* Yaz Okulunda Alınabilecek AKTS Kredi Sınırı; Ön Lisans ve Lisans öğrencileri için 20 AKTS, ⚫ Yaz Okulu sonunda "Mezun" durumundaki Ön Lisans ve Lisans öğrencileri için 25 AKTS' dir.
SON DAKİKA: Açık öğretim liseleri için 8 dönem şartı kaldırıldı MEB, 18 yaş ve üstü öğrencilerin mezun olabilmesi için gereken 8 dönem şartının kaldırılacağını bildirdi.
i) Öğrenci kayıtlarında yaş sınırı yoktur, öğrenim süresi sınırsızdır. j) Lise'de, örgün genel orta öğretim programları uygulanır.
Mezun olabilmen için toplamda asgari 240 AKTS'ye ihtiyacın var. zorunlu) dersleri ve AKTS ihtiyacın kadar seçmeli ders seçmen ve bu derslerin tümünden başarılı olman gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri