Açık Öğretim Lisesi Orta Doğu Programına kayıt yaptıran öğrenciler her öğretim yılında birinci ve ikinci dönem sonunda olmak üzere iki kez sınava girerler. 3. sınav tarihi itibari ile 18 yaşından gün almış olanlar 3. dönem sınavlarına da girebilirler.
Açık Öğretim Lisesi takvimine göre, AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin tamamlanmasının ardından ikinci dönem eğitimi başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen plana göre, 2023-2024 eğitim öğretim yılında toplam üç sınav yapılacak.
Açık Öğretim Lisesinde Öğretim dönemliktir ve öğrenci her sene 3 dönem ayrı ayrı kayıt yenilemek zorundadır. Bir öğrenci 1 dönem kayıt yenilemezse "donuk", 2 dönem üst üste kayıt yenilemezse "silik" öğrenci durumuna düşer.
(1) (Değişik:RG-24/4/2019-30754) Bir dönemde her ders için bir ara sınav ve dönem sonu sınavı düzenlenir. Sınavlar; gözetimli olarak yüz yüze ve/veya çevrimiçi yapılır; çoktan seçmeli, açık uçlu, kısa cevaplı, doğru-yanlış ve eşleştirme gibi farklı tip sorular içerebilir.
Mezuniyet şartı 5 dönem olarak uygulanacak. AÖL sayesinde eğitimini tamamlama fırsatı yakalayan öğrenciler için sevindiren haber geldi. 4 yılda tamamlanan Açık Öğretim Lisesi artık daha kısa süre içerisinde tamamlanabilecek.
İlgili 44 soru bulundu
Öğrenciler her dönem ortak ve seçmeli derslerden en fazla toplam 35 kredilik ders alabilirler. Bir dönemde sınavına girilip başarısız olunan zorunlu ders, izleyen dönemde yeniden verilir. Ortak zorunlu derslerden üç kez sınava girip de başarısız olan öğrenci bu derslerden muaf olur.
Ayrıldığımız kurum tarafından düzenlenen tasdiknamenizde belirtilen sınıfa kaydınız yapılır. Açık öğretim lisesinden ayrılanlar; 0-47 kredililer Lise 1'e, 48-95 kredililer Lise 2'ye, 96-144 kredililer ise Lise 3'e, 144 ve üzeri kredisi olanlar ise Lise-4'e kayıt edilirler.
Bu sınav 3 ayrı oturumdan oluşmaktadır. 1.Oturum Temel Yeterlilik Testi TYT, 2.oturum Alan Yeterlilik Testi AYT ve 3.oturum ise Yabancı Dil Testi YDT olarak geçmektedir.
Açıköğretim Dünyasına Hoşgeldiniz, Önlisans Bölümleri Nasıl 1 yılda biter.
AÖL'de sınav tarihleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenir. Sınavlar, her yıl iki dönemde yapılır. İlk dönem sınavları Nisan ayında, ikinci dönem sınavları Temmuz ayında yapılır.
18 yaşından gün almamış olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin yılda 2 dönem, 3. Dönem sınavının ilk günü itibariyle 18 yaşından gün almış olanların ise yılda 3 dönem kayıt yenilemeleri zorunludur.
"8 dönem şartını 5 döneme indiriyoruz"
Açık lise öğrencilerimizin mezun olabilmeleri için 8 dönem şartı vardı. Yeni düzenlemeyle bunu 5 döneme indiriyoruz. Böylece 18 yaş ve üstü açık öğretim lisesi öğrencilerimiz, 2 yılda okullarını bitirebilecek."
Kılavuzda hata yoksa Açık Lise sınavlarında her dersten 11 soru sorulacak ve 5 doğru yapan o dersi geçecek.
Türkiye genelinde AÖL birinci sınavlar 23-24 Aralık tarihlerinde organize edildi. MEB tarafından her yıl açıktan lise eğitimi alan öğrenciler için toplam üç sınav düzenleniyor.
a) Sınav, öğrencilerin kazanım ve beceri edinme düzeylerinin belirlenmesi amacıyla yapılır. b) İlçe, il veya ülke genelinde ortak yazılı sınavlar yapılabilir. Bu sınavların uygulanmasına ilişkin iş ve işlemler millî eğitim müdürlüklerince yürütülür. c) Bir dönemde her dersten iki yazılı sınav yapılır.
170 kredi + hiç zorunlu derslerinizin kalmaması gerekiyor. Bu şartları yerine getirirseniz mezun olursunuz. Zorunlu dersler yanılmıyorsam "ders bilgileri" kısmında yazıyor.
Öncelikle eğitim herkes için 4 yıllıktır. 2005 yılı itibariyle liselerin 4 yıla çıkarılmasıyla önce örgün liselerde, 2008-2009 itibariyle de Açık Öğretim Lisesi´nde eğitim 4 yıla çıkarılmıştır. Açık Öğretim Lisesinde veya örgün okullarda 3 yıllık okuyan bir öğrenci Açık Öğretim Lisesi de de 4 yıllık sisteme tabidir.
Açıköğretim Fakültesi Lisans Programları (4 Yıllık)
Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir.
Fakültemiz tarafından gerçekleştirilen sınavlar geneli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır. Her ders için 20 soru sorulmakta ve soruların çözümü için 30 dakika süre verilmektedir. Bazı Uzaktan Öğretim programlarında çoktan seçmeli sınav tipinin dışında Klasik ve Sözlü sınavlar uygulanabilmektedir.
16-17 Mart 2024 tarihlerinde yapılacak olan Açık Öğretim Okulları 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 2. Dönem Sınavlarının sınav giriş belgeleri 11.03.2024 tarihinden itibaren Açık Öğretim Liseleri Bilgi Yönetim sisteminde yayımlanmaya başlanmıştır.
İki günde tamamlanacak olan AÖF sınavları 4 oturum halinde yapılacak.
Bakan Selçuk, "Mezuniyet hedeflerine bir adım daha yaklaştırmak için yeni bir karar aldık. Mezuniyet için gerekli olan krediyi 170 olarak belirledik. Hayırlı olsun" ifadesini kullandı. Açıköğretim liselerinde mezuniyet için alınması gereken kredi 192 idi.
Kredi Alma Durumu
KKB puanı 0 ile 1099 arasında olanların kredi alma ihtimali ise neredeyse yoktur. Bankaların en çok tereddütte kaldığı grup ise 1100-1499 arası puana sahip az riskli olarak görülen tüketicilerdir.
Kredi Notu; 1 - 699 çok riskli, 700 - 1099 orta riskli, 1100 - 1499 az riskli, 1500 - 1699 iyi, 1700 - 1900 çok iyi aralıklarında değerlendirilmektedir ve bankaların kredi vermesi için kredi notunun 1500 ve üstü olması gerekmektedir. Kredi notu 0-1900 puan arasında hesaplanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri