Öncelikle eğitim herkes için 4 yıllıktır. 2005 yılı itibariyle liselerin 4 yıla çıkarılmasıyla önce örgün liselerde, 2008-2009 itibariyle de Açık Öğretim Lisesi´nde eğitim 4 yıla çıkarılmıştır. Açık Öğretim Lisesinde veya örgün okullarda 3 yıllık okuyan bir öğrenci Açık Öğretim Lisesi de de 4 yıllık sisteme tabidir.
Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler. Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır.
Açık öğretim lisesinde her yıl üç dönem vardır ve her dönemde ayrı sınav yapılmaktadır. Açık öğretim lisesinden 2,5 yıl gibi bir sürede mezun olma imkanı vardır.
Size zorunlu olarak verilen derslerden başarı ile geçtikten sonra ek dersler yolu ile 192 krediyi tamamlayıp mezun olabilirsiniz. Eğer açık liseyi hızlı bir şekilde bitirmek istiyorsanız, derslerin verdiği kredileri karşılaştırıp her sınavınızda yüksek kredileri veren dersleri seçebilirsiniz.
Olmaz. Eğer 18 yaşını geçmiş olsaydın 1 dönem AÖL sınavına girerek mezun olabilirdin fakat 18 yaşını geçmediğin için erken mezun olamazsın.
İlgili 40 soru bulundu
Açık öğretim Lisesinde üç dönem sınav yapılır. (3. Dönem sınavına 18 yaş ve üzeri öğrenciler girebilir) Sınavlar iş takviminde yazan tarihlerde hafta sonu Cumartesi ve Pazar iki gün ve üç oturumda yapılır. Açık Öğretim Lisesi sınavlarında verilen yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez.
Açık lise diploması da örgün eğitimden alınan normal lise diplomasıyla kişiye aynı hakları sağlayabilmektedir. Örneğin bireyler açık lise diploması sayesinde üniversite sınavına girebilmektedir. Bilindiği gibi lise mezunu olamayanlara üniversite sınavına girme hakkı yoktur.
Eğitim süresi 4 yıl 8 dönem olan AÖL için MEB tarafından yapılan bilgilendirmeye göre kayıtlar ilerleyen bir tarihe uzatıldı. Açık lise kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 3 Nisan 2023'e kadar devam edecek.
Mesleki açık lisede haftada sadece 1-2 gün okula gidiliyor, ondan sonra alanınla ilgili bir işte çalışabiliyorsun geri kalan sürede. Açık lisede hiç okula gitmiyorsun, sınavdan sınava gidiyorsun sadece. Ek olarak mesleki açık öğretimde 12. sınıfta staj zorunluluğu bulunuyor, açık lisede yok bu.
Açık Öğretim Lisesi diploma sorgulama işlemleri e devlet sistemi üzerinden gerçekleşiyor. E devlet şifresi ve T.C kimlik numarası ile "Açık Öğretim Liseleri Mezuniyet Belgesi Sorgulama" ekranı üzerinden açık lise diploma bilgileri görüntüleniyor.
Buna göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak. Açık liseye geçişlere de kısıtlama getirildi. Bundan böyle yönetmelik kapsamında, istisnai durumlar hariç açık liseye geçilemeyecek.
açık öğretim lisesinden biter. Yılda 3 sınav oluyor her sınavda en fazla 36 kredi toplayabiliyorsun ve 192 kredide mezun oluyorsun. 2 yıl 6 sınav yapar hepsinden 36'şar kredi toplarsan 200+ kredin oluyor ve mezun olursun.
14 yaşında başlayan birisi, 18 yaşında liseden mezun olur. Mesleki açık öğretim lisesinden mezun olmak için kaç kredi. 18 yaşından gün almış öğrenciler öğretim yılı içerisinde tüm sınavlara.
Mezun olabilmen için toplamda asgari 240 AKTS'ye ihtiyacın var. zorunlu) dersleri ve AKTS ihtiyacın kadar seçmeli ders seçmen ve bu derslerin tümünden başarılı olman gerekir.
Dönem sınavları 28 Temmuz 2023 tarihi saat 09:30'dan - 9 Ağustos 2023 tarihi saat 23:59'a kadar online (çevrim içi) olarak yapılacak. Öğrenciler, T.C. kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giriş yaparak AÖL sınav uygulamasına katılacak.
Açık liseye geçtikten sonra geri dönebilir mi? Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler kaydını aktif ettikten sonra her öğretim yılının başında yüz yüze eğitim veren okul müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak geçiş yapabilirler.
Bu kapsamda yaklaşık olarak I. dönem 4 ay, II. dönem ise 5 ay olarak tanımlanmıştır.
Ülkemizde bir ders yılı, iki dönem hâlinde yaklaşık 180 iş günüdür. Dönemler arasında iki haftalık ara tatil ve dönem sonunda da yaklaşık üç aylık yaz tatili mevcuttur.
Bu Öğrenciler İçin Bundan Sonraki Dönemleri De Kapsayacak Şekilde Mezuniyet Şartı, 5 Dönem Olarak Uygulanacak. Böylece 18 Yaş Ve Üstü Açık Öğretim Lisesi Öğrencilerimiz, 2 Yılda Okullarını Bitirebilecek. Açık Öğretim Lisesinde Öğrencilerin Alması Gereken Zorunlu Ve Ortak Dersler Vardır.
180 küsür puanım ve 6 zorunlu dersim var.
12. sınıftan açık liseye nasıl geçilir? Geçiş işlemi için yapmanız gereken tek şey, aktif dönem kaydınızı yenileyip öğrencilik durumu aktif olduktan sonra geçiş yapmak istediğiniz yüz yüze Mesleki Açık Lisenin derslerini veren Mesleki Teknik Anadolu Lisesine dilekçe vermektir.
Açıköğretim Fakültelerinden alınan diplomaların, örgün öğretimden alınan diplomalardan bir farkı yoktur.
“Adli Yargı Hakimliği ve Savcılık” mesleği için hukuk mezunu olmak zorundasınız. “İdari Yargı Hakimliği” için ise hukuk fakültesi, İİBF ve SBF mezunu olmanız gerekmekte. Bu fakültelerin herhangi birinden mezun değilseniz maalesef ki sınava giremezsiniz.
Para ile diploma olmaz. Sınavlara katılmadan diploma olmaz. 1 yılda, 2 yılda diploma olmaz. Sistem dışı diploma verilmez, verilemez, para ile satılmaz, satılamaz, Akşam liseleri de diğer liseler gibi eğitim süresi 4 yıldır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri