Telefonunuzun Ayarlar kısmından “Geliştirici Seçenekleri”ne girin. 2. Açılan pencerede “Çalışan Servisler” kısmına girin. 3. Açılan yeni menü ve listede arka planda çalışan uygulamaları göreceksiniz.
Başlat Menüsü: Bilgisayarda yüklü olan programlardan birini çalıştırmaya, dosya ya da klasörleri aramaya, yüklü aygıtlarla ilgili seçeneklere başlat menüsü aracılığıyla ulaşılır. Görev çubuğu: Çalışan programlara ait simgeler görev çubuğunda görülür.
İlgili 44 soru bulundu
Windows arama çubuğuna [Başlangıç Uygulamaları] ① yazıp aratın ve ardından [Aç]② öğesine tıklayın. Başlangıç Uygulamalarını ada, duruma veya başlangıca etkisine③ göre sıralayabilirsiniz. Değiştirmek istediğiniz uygulamayı bulun ve Etkinleştir veya Devre Dışı Bırak④ seçimini yapın.
Hangi uygulamaların arka planda çalıştırılap çalışmay denetleme. Başlat öğesini seçin ve ardından Gizlilik Ayarlar > Arka plan > seçin.
Bir uygulama veya programın Windows 10'da yüklü olup olmadığı nasıl kontrol edilir. Önce Başlat > Ayarlar > Uygulamalar'ı seçin. Uygulamalar Başlangıç menüsünde de bulunabilir. En sık kullanılan uygulamalar en üsttedir; diğer uygulamalar alfabetik olarak listelenir.
1 Telefon uygulamasına dokunun. 2 Sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun. 3 Ayarlar butonuna dokunun. 4 Arama arka planı sekmesine dokunun.
Arka Planda Uygulama Yenile'yi kullanma
Askıya alınmış uygulamalar aktif olarak kullanılmaz, açık değildir ve sistem kaynaklarını tüketmez. Arka Planda Uygulama Yenile özelliğini kullanırsanız askıya alınmış uygulamalar güncellemeleri ve yeni içerikleri kontrol edebilir.
Yanıt Vermeyen Programları ALT + F4 İkilisini Kullanarak Kapatmak. Programlar yanıt vermeyi kestiğinde ilk olarak başvurmanız gereken yöntem, ALT + F4 tuşlarına basmak olmalıdır.
Bu programı durdurmak için Ctrl + Shift + Esc kısayol tuşuna bir kere basılır. Karşımıza Görev Yöneticisi ekranı açılır. Eğer bir program kilitlenmişse, program adının karşısında Yanıt Vermiyor ifadesi görülür.Yanıt vermeyen bu programın adına pencereden tıklanır ve seçilir.
Bu uygulamaları kapatmak batarya performansını artırıyor mu? Bu soruyu içeren bir tweet'e bir Android uzmanı, “Sistemin kendi işini kendi yapması daha doğru. Sonuçta çalışan uygulamaları yönetmesi için tasarlandı. Dolayısıyla kapatmaya gerek yok” cevabını verdi.
Adım #1: Başlat menüsünden Ayarlar uygulamasını açın. Adım #2: Gizlilik menüsüne giriş yapın. Adım #3: Sol çubuktan Arka plan uygulamaları sekmesine tıklayın. Adım #4: İstediğiniz uygulamanın yanında bulunan düğmeyi kapatın.
Arka planda çalışan uygulamaları kapatma efsanesi:
Bu işlem düşündüğünün aksine pil ömrüne değil, RAM kullanımına olumlu bir etki yapar. Arka planda çalışan mobil uygulama zaten bir şekilde pil tüketiyor. Ancak kapalı bir uygulama RAM üzerinde bir yük oluşturmaz ve cihaz kullanım performansına olumsuz bir etki yapmaz.
Menüsü, ayarlarını değiştirmek istediğiniz, Windows 11 uygulaması için (üç noktalı) düğmesine basın. Gelişmiş seçenekler'e tıklayın. “Arka plan uygulamaları izinleri” bölümünün altında, açılır menüyü kullanın ve uygulamanın Windows 11'de arka planda çalışmasını durdurmak için Hiç bir zaman seçeneğini belirleyin.
Android: Google Play Store uygulamasını açın ve sol üstten menü simgesine dokunun. Uygulamalarım ve Oyunlarım'a dokunun ve Tümü sekmesine geçin. Burada şimdiye kadar yüklediğiniz (ve kaldırdığınız) tüm uygulamaları en yeniden, en eskiye doğru görebileceksiniz.
Adım 1 : Uygulamalar menüsüne dokunun Ana ekranda . Adım 2 : Ayarlar'a dokunun. Adım 3 : Uygulamalar'a dokunun, Çalışan arayüze girmek için sola kaydırın, Uygulamaları görüntüleyin ve kapatın, Şekil.
Yüzde 70 ile Facebook zirvede yer alırken Whatsapp 45'inci sırada bulunuyor. Listenin ilk 5'inde Instagram, Tinder, Grindr ve Uber var.
Bilgisayar>Yerel Disk (C:)>Windows>Web dizinini izleyin ve Screen / Ekran veya Wallpaper/ Duvar kağıdı klasörüne girin. Burada, kilit ekranında gösterilen görsellere ulaşabilirsiniz.
Arka plan resmi, telefon ve bilgisayar gibi cihazlarda arka planda yer alan görüntüdür. Bu görüntünün bir diğer adı duvar kağıdı olarak bilinir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri