b) Açık Renkli Parkeler En Uyumlu Modellerdir Parkede açık renk çok sayıda avantaj sağlar. Uyum konusunda her renkte duvar ile güzel görünüm kavuşması yaşanır. Parke renginde krem, beyaz, bej, açık yeşil ya da açık mavi gibi pastel tonlarını satın alın.
Açık renkli parkeleri koyu ve açık duvar boyası seçenekleri ile kolaylıkla kombinleyebilirsin. Parkelerin krem, beyaz ve yeşil, mavi gibi pastel salon duvar boyası seçenekleri ile mükemmel bir uyum yakalayabilir.
Açmak gerekirse, parke düşündüğünüz mekânın alanı darsa ve çok ışık almıyorsa, açık renkli parkeler mekânın daha aydınlık ve geniş durmasını sağlayabilir. Bunun dışında; aydınlık, güneş alan ve geniş bir mekânınız varsa koyu renkli parkeler kullanmanızda bir sakınca yoktur.
En yaygın parke renkleri kül grisi, süt beyaz, gül rengi ve açık beyazdır. Açık renk parkeler tozu ve kiri kolaylıkla belli etmez, daha pratik bir şekilde temizlenebilir.
Sizce hangi renge hangi parke ? Gri duvarlar son zamanlarda birçok evde kullanılsa da en çok cafelerde sık görmeye başladık. Gri sevenler olduğu kadar bunaltıcı bir izlenim verdiği için uzak duran ve sevmeyen çok kişi vardır. Gri duvarınıza önerimiz Van Gri ve Porsuk parkedir.
İlgili 33 soru bulundu
Gri Hangi Renklerle Kombinlenir? Gri tonuna göre de değişmekle birlikte oldukça tarz ve pek çok alanda kullanılan bir renktir. Kombinasyonlarda fuşya, kırmızı, pembe, mavi ve ultraviyole renkleri ile gri mükemmel uyumu yakalayabilir.
Özetle açık renk parkeleri, alanı daha ferah göstermek için kullanırken koyu renk parkeleri daha küçük bir algı oluşturmak için kullanabilirsiniz. Açık renk parke kullanışlı mı sorusunun yanıt ile devam edelim. Açık renk parkeler biraz daha kir gösterebilir ancak bu kullanışlı olmadığı anlamına gelmez.
En çok tercih edilen renkler arasında; açık beyaz, gül rengi, süt beyaz rengi ve kül grisi renkleridir. Bu tercihin sebepleri açık renk parkelerin kir ve tozu kolay belli etmemesi ve daha kolay temizlenebilmesidir. Parke modeli ve renk seçiminin yanında parkenin malzemesi ve üretimi de büyük önem taşır.
Odanızın rengi ile seçeceğiniz parke rengi, birbirini tamamlamalıdır. Evinizde bulunan mobilyaların rengini kapatmayan, daha çok ortaya çıkaran renkler tercih edilmelidir. Koyu renk mobilyalarınız varsa açık renkler tercih etmelisiniz. Mobilyalarınız açık renk ise koyu renk parkeler tercih etmelisiniz.
Parke seçerken alternatif bir yöntem olarak, tüm ev için aynı renk parke tercih etmek yerine, yaşam alanlarınızın fonksiyonlarına göre seçim de yapabilirsiniz. Yatak odaları için koyu renk parkeler tercih ederken, koridorların daha aydınlık ve ferah görünmesi için açık renk parkeler kullanabilirsiniz.
Kapı ve Parke Renginde Uyumu Yakalamak
Klasik bir görüntü için; koyu tonlara sahip bir parke, daha açık tonlardaki iç kapı rengiyle keskin bir kontrast yakalayabilirsiniz. Genel olarak, kasvetli bir hava yaratmamak için koyu renkli kapıları, açık renkli parkelerle birleştirirler.
Beyaz iç kapı olan bir evde ahşap renkli mobilya, dolap ve koltuk takımı kullanıyorsanız parkelerin bu ahşap renginin daha açık bir tonu olmasını öneririz. Bu sayede hem eşyalarınız hem de kapılarınız dikkat çekecek ve parke ile uyum sağlanmış olacaktır. Meşe rengi parke bu kapılara uyumlu olacaktır.
Yani önce parke yapılmalıdır. Bu öncelikle teknik açıdan olması gerekendir hem de estetik görünüm açısından. Kapı altlarının kesilmemesi ya da aşırı boşluk kalmaması, uzama kısalma problemlerinin olmaması ki her durumda duvar mesafesi de kalacaktır. Ve bu açıklığı da kapı kasalarının genişliği örtecektir.
Kum beji rengi duvarda nasıl durur sorusunu sorduğunuzu duyar gibiyim. İlk olarak kum beji rengi adını kumun tonlarından alır. Krem rengi ile kahve rengi arasında yer alır. Krem rengine göre koyu bir tondadır aynı zamanda kahverengine göre ise oldukça açıktır.
Genel olarak mobilya ve parkelerde parlak vernik kullanımı tercih edilir. Profesyonel mobilyacılarda daha müşterileri daha fazla etkilemek için parlak vernik çeşidi kullanılır. Ama dekoratif olarak daha zengin ve farklı tonlar elde etmek için mat vernik de tercih edilir.
Parke boyarken birçok boya türünden faydalanabilirsiniz. Örneğin, vernikli ahşap koruyucu, akrilik boya, taş parke boyası çeşitleri karşınıza çıkabilir. Epoksi parke boyası da bunlar arasındadır.
Suya dayanıklı parkeler genellikle lamine parkelerdir. Lamine parkeler, doğal ahşap görünümünü taklit eden bir yüzeye sahiptirler ve genellikle dayanıklıdırlar. Ayrıca, laminat parkeler de benzer şekilde dayanıklıdırlar ve suya dayanıklı kaplama tabakaları sayesinde daha uzun ömürlüdürler.
Yeni yapılmış olan ve eskimemiş olan parkeleri parlatmak için bir kova suyun içerisine sirke veya arap sabunu katılması gerekmektedir. Ardından mikrofiber bir bez yardımı ile birlikte parkelerin silinmesi gerekli görülmektedir. Oldukça başarılı sonuçlar elde edilmekte olan bir yöntem olduğu söylenebilmektedir.
Zemine ahşap veya laminat parke döşetecekseniz, boya badana öncesi döşeme yaptırmanız uygun olacaktır. Bu ürünlerin montajı, süpürgeliklere ve yere yakın duvar yüzeylerine hafifçe zarar verebilir.
Zeminin durumu, ısı yalıtım ihtiyaçları ve hareket yoğunluğuna göre parke kalınlığı tercih edilmektedir. Genel olarak 8 mm parkeler tüm ihtiyacı karşılasa da ısı yalıtım performansı arttırılmış, 10 mm ve 12 mm kalınlığındaki modelleri de iç mekân tasarımlarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Sıcak sulu yerden ısıtma sistemleri için son derece uygundur. Laminat parkenin oturma odasında kullanım ömrü, 15-20 sene kadardır.
Odanıza derinlik katacak bir renk olan açık griyi; isterseniz pembe, kırmızı ya da turuncu gibi sıcak renklerle isterseniz de mavi, turkuaz ve yeşil gibi soğuk renklerle kullanabilirsiniz. Açık gri boyanmış duvarlarınız, mavi tonlarındaki bir perde ile zarif bir uyum yakalayacaktır.
Renklerin zıttı olmaz aslında ama koyuysa açığa yakın gri, açıksa koyuya yakın gri; hatta siyah.
Açık gri duvarlarınız için lacivert veya koyu mavi halı düşünebilirsiniz. Mavi, griye zıt bir renk olsa da, bu nötr rengin sadeliği ve koyu mavi tonu genel dekorunuzu tamamlayacaktır. Mavi tonları gri duvarlı bir odayı canlandırmaya yetecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri