Sıcak havadan ve kentin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler, Erciyes Dağı'nın eteğindeki 2 bin 500 rakımlı Tekir Yaylası'na kurulan çadırlarda doğayla iç içe yaşamanın tadını çıkarıyor.
Adana'ya 90 kilometre. "Yükseklik" 1.200 metre. Adana "cayır cayır" yanarken, Akçatekir "püfür püfür" eser. "Burası" otoyolun sağında ve solunda iki ayrı yerleşim birimidir.
Yedigöller Milli Parkı, Tekir Yaylası'nın en önemli doğal alanlarından biri. Burası, doğal güzellikleri, yürüyüş parkurları, gölleri ve şelaleleriyle dikkat çekiyor. Ayrıca, burada doğal yaşamı gözlemleyebilir, kamp yapabilir veya piknik yapabilirsiniz.
Pozantı-Akçatekir Yaylası - Adana
Pozantı İlçesi'ne 17 kilometre uzaklıktaki yayla Adana-Ankara E-90 oto yolunun 90'ıncı kilometresinde yolun her iki yakasında çok geniş bir alana yayılmıştır.
İlgili 31 soru bulundu
Ayder Yaylası, Çamlıhemşin/Rize
Türkiye'nin en yüksek yaylası olan Samistal Yaylası ile aynı lokasyonda bulunan Ayder Yaylası, Çamlıhemşin ilçe merkezine 19 kilometre mesafede.
Kaçkar Yaylası, Rize
Rize'de bulunan Kaçkar Yaylası da onlardan biridir. 1994 yılından günümüze kadar milli park statüsünü koruyan Kaçkar Yaylaları, Türkiye'nin en güzel 10 yaylası listemizin ilk sırasında bulunmaktadır. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde konumlanan yayla, 2400 metre yükseklikte yer alıyor.
Pozantı; Doğuda Aladağ, Güneyde Karaisalı İlçeleri, Güneybatıda Mersin (Tarsus), Batı ve Kuzeyinde Niğde (Ulukışla-Çamardı) İlleri ile çevrilidir. Yüzölçümü 946 Km.2.dir. Pozantı Orta Toroslar'da vadi içerisine kurulmuş, önemli bir geçit bölgesidir. Rakımı 780 m. dir.
Pozantı-Tarsus Otoyolu'nda Tekir-Pozantı arasında yapılan kaçış rampası, kamyon ve tır sürücülerinin adeta korkulu rüyası olan fren arızalarına karşı güvenli duruş imkanı sağlıyor.
Zorkun Yaylası Rakım
Çam, sedir, köknar ağaçları içindeki yayla 1650 metre rakımında olup yaz mevsiminde nüfusu 80 bine kadar ulaşmaktadır.
Pozantı'ya geldiğinizde mutlaka gezip görmeniz gereken yerlerin başında Belemedik Yaylası gelmektedir. Tekir Yaylası, Armutoğlu Yaylası, Aşar Yaylası, İbrahim Paşa Tabyası, Anahşa Kalesi, Akköprü, Pozantı Anıt Ağaçları, Cemal Paşa Camii ve Çeşmesi görmeniz gereken yerler arasındadır.
Pozantı-Armutoğlu Yaylası - Adana
Pozantı-Ankara yol ayrımından doğuya doğru (Sarımsak Dağı) dönülerek 13 kilometrelik çam ve köknar ormanları içinden geçilerek ulaşılır. Tamamen bakir durumda olan yayla sedir, köknar, ardıç ağaçları ve kır çiçekleri ile iç içedir.
Adana'nın kurtuluşundan sonra Pozantı, Karaisalı'ya bağlı bir bucak merkezi olmuştur. 1954 tarihinde ise Pozantı, Adana iline bağlı bir ilçe merkezi statüsüne kavuşmuştur.
Geleneksel olarak Batı Ermenistan olarak adlandırılan Ağrı Vadisi'nin batısındaki bölge, bugün Doğu Anadolu Bölgesi'nin bir parçasıdır ve geleneksel olarak Doğu Ermenistan olarak adlandırılan doğu bölgesi, şu anda Küçük Kafkasya olarak bilinir.
Yaylanın rakımı 2300 m civarındadır. Yaylada birkaç tane bakkal ve otel bulunmaktadır. Ayrıca yeni yapılan Veysel Karani camisi ile beraber 2 adet camisi mevcuttur. Sürmene ilçesine yaklaşık 42 km mesafededir.
Adana'da yer alan Pozantı ilçesinin nüfusu 19.930'dur.
Akçatekir, Adana'nın Pozantı ilçesine bağlı bir köydür. Köy, Adana şehir merkezine 88 km, Pozantı'ya 16 km uzaklıktadır.
Pozantı-Tarsus Otoyolu'ndaki kaçış rampası, yolun yüzde 6'lık eğimine karşın yüzde 11 eğimle güvenli duruş sağlıyor. Toplam uzunluğu 340 metre olan rampanın 195 metresini çakıl yatak uzunluğu oluşturuyor.
Mekanik arızalar, • Fren sisteminin doğru kullanılmaması, vb. sebeplerle fren kontrolünü yitirmiş ağır yüklü taşıtların trafik koridorundan ayrılarak izole edilmesini ve kontrollü bir şekilde durdurulmasını sağlayarak can ve mal kayıplı kazaların önüne geçilmesini amaçlayan bir yapıdır.
Ovaya dökülen şehrin iki sulama kanalı, şehir merkezi boyunca doğudan batıya doğru geçer. Yüreğir Ovasını sulama amaçlı yapılan başka bir kanal da bulunmaktadır. Şehir merkezinin denizden yüksekliği 23 metredir.
Belemedik, Pozantı'ya 12 km, Adana'ya ise karayoluyla 110 km, demiryolu ile 90 km uzaklıkta yer almaktadır.
Gümüşhane'de 320 köy, 430 yayla bulunduğunu belirten Memiş, şöyle devam etti: "Bilinenin aksine, Doğu Karadeniz'de en fazla yaylaya sahip olan il, Gümüşhane. Karadenizli hemşehrilerimizin kullanmış olduğu yaylaların bir çoğu, aslında, mülki taksimatta Gümüşhane'ye bağlı.
O kadar yüksek bir noktaya çıkıyorsunuz ki, Ayder'e bağlı olan tüm yaylaları ve Kaçkar Dağları'nı bembeyaz bulut örtüsünün altından görebiliyorsunuz. Sizce de kulağa mühtiş gelmiyor mu? Huser Yaylası rakım ölçüsünü merak edenler için hemen söyleyelim. Bu yayla 2400 rakımı ile Karadeniz'in en yüksek yaylası!
Aladağ-Meydan Yaylası - Adana
Aladağ İlçesi'ne 6 kilometre uzaklıkta olan yaylaya stabilize yol ile ulaşılmaktadır. 1700 metre rakımda bulunan yayla, ardıç, çam, köknar, sedir ağaçları ve meyve bahçeleri ile iç içedir. Kır lokantaları, kahveler, bakkallar hizmet vermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri