Ortalama AdBlue® tüketimi yakıt tüketiminin yüzde % 1 ila % 5'i arasındadır.
Aracınızı genel bakım için servise verdiğinizde AdBlue tankı da dolduruluyor ve bir AdBlue tankı ile 10 bin ila 15 bin km arasında yolculuk yapabiliyorsunuz.
Adblue Ne Kadar Dayanır? AdBlue'nun tüketimi, genellikle her 600 kilometrede 1 litredir. Ancak bu oran, aracınızın motoruna ve aracınızın hızına göre değişmektedir. Bu yüzden bazı araçlarda bu oran, her 350 kilometrede 1 litre olarak değişmektedir.
Yukarıda belirttiğimiz AdBlue fiyatı ve kullanım oranından yola çıkarak her 100 Km. içine ne kadar AdBlue maliyetiniz olacağını hesap edebiliriz. Örneğin her 100 Km. de 6 litre yakıt tüketimine sahip bir aracınızda ortalama AdBlue kullanım miktarınız 0,3 litre olacaktır.
Asit yağmurlarına ve doğal floranın bozulmasına neden olan azot oksit gazı salımını minimuma indirmeyi sağlayan Adblue sıvısı, emisyon değerlerini yüksek oranda düşürür. Çözelti, sanılanın aksine bir yakıt değildir. Araç performansını yükseltmez, yakıt tüketimini düşürmez.
İlgili 22 soru bulundu
Araçlar, her 1000 kilometrelik sürüş için yaklaşık 1 litre AdBlue tüketimi yapar. Ancak bu ürün bir yakıt değildir ve yakıt tüketimine de bir fayda sağlamaz.
Peki bu karışıma su ekler ya da AdBlue deposunu su ile doldurursak ne olacak? Su AdBlue sıvısının işlevini görmediği için emisyon değerleriniz düşmeyecek ve katalizör hasar görmeye başlayacaktır. AdBlue'nun yaptığı görevi su karşılamayacak ve böylelikle aracınızın katalizörünü bozacaksınız.
Genel olarak aracınızda AdBlue ışığı yandıktan sonra 2000 km daha yol gidebilirsiniz.
Kalitesiz AdBlue, aracın performansının düşmesine ve ayrıca emisyonların artmasına neden olabilir. Kaliteli AdBlue, motoru iyi durumda tutmaya yardımcı olduğu için maliyetli onarımları ve arıza sürelerini önlemeye de yardımcı olabilir.
Araçlar Adblue ışığı yandıktan sonra ortalama olarak 2000 km daha yol alabilmektedir. Ancak ışık yandıktan sonra vakit kaybetmeden Adblue tankının doldurulması önerilir. Sıvının bitmesi durumunda seçici katalitik geçirme sistemi arızalanabilir ve bu sistemin tamiri oldukça maliyetlidir.
AdBlue adıyla birçok farklı marka ürün satılmaktadır. Satın aldığınız ürünün bazı testlerden geçmiş olması güvenilirlik açısından önemlidir. Satın alınan AdBlue'nun kalitesini anlayabilmek için ISO-22241-2 standartlarında yer alan 18 parametreye bakılması gerekmektedir.
Ortalama 60 litre AdBlue deposu olan bir aracın deposunu yeniden doldurması normal şartlar altında 15-20 bin km sürüyor. Yani tam dolu AdBlue deposu en az 15 bin kilometre gidiyor.Aksi bir durumda ise aracınız önce AdBlue seviyesinin azaltığını gösterge panelinden size ikaz eder.
Adblue iptalinde yapılan işlem, sistemin by-pass edilmesidir. Uygulama sonucunda araca hiçbir zarar gelmeyecektir.
1000 kg ürün ise 917 lt'dir. Ambalaj ürünlerde 20 kg olan 18,34 lt olup, 30 kg olan ise yaklaşık 27,50 litredir.
Petrol Ofisi Ad Blue 18 Lt Bidon.
Avrupa standartlarına göre bir aracın yakıt ışığı yandıktan sonra en az 80 km yol gitmesi gereklidir Bunun sebebide avrupadaki standartlara gore en fazla 80 km de bir yakit istasyonu bulunmasidir.
Adblue'yu pompadan alarak gereksiz plastik kullanımının önüne geçin. Bluematik ile aracınızdan inmeden, temassız bir şekilde Adblue alımınızı gerçekleştirin.
Eğer Adblue tankı boşalırsa, Aracın yakıt püskürtme sistemi otomatik olarak yakıt püskürtmeyi azaltır ve araç çekişten düşer. İzin verilen emisyon düzeylerinin aşılmasına neden olur ve katalizör kısa sürede hasar görür.
AdBlue, güneş ışığına maruz kalmayacak kapalı ve temiz bir kapta olacak. Kirlenme veya güneşle temas AdBlue' nun yapısını bozacağından aracınıza zarar verir, SCR katalizörünün değişmesine sebep olabilir. AdBlue nun bulunduğu ortam sıcaklığına dikkat edin. Bu ortamın sıcaklık aralığı -6°C - 25 °C olmalıdır.
Arabalar AdBlue miktarı azaldığında sürücüleri sürekli olarak uyarıyor. Belirli bir kilometre mesafesi kaldığında yapılan bu uyarıdan sonra AdBlue kullanmamayı tercih etmek gibi bir şansınız yok. Çünkü AdBlue sıvısı biten bir arabayı çalıştırmak mümkün değil.
Adblue iptal işlemini yaptırmak isteyen araç sahiplerinin sık sorduğu sorular arasında Adblue iptali muayeneden geçer mi sorusu olduğu gözlemlenmektedir. Tek başına yapılacak olan adblue iptali muayeneden geçerken problem oluşturmaz.
Bu işlem genelde binek araçlar olmak üzere ağır vasıta araçlarda da yapılır. Adblue arızası çözümlendikten sonra resetleme işlemi ile beyni sıfırlamış, arıza ışığını söndürmüş oluyorsunuz. Kolay ve pratik bir işlemdir. Arıza tespit cihazları ile adblue resetleme yapılıyor ve arıza lambası sönüyor.
AdBlue'u asla dizel tankına koymayın. Motorunuza tamir edilemez bir şekilde zarar verebilir! AdBlue, NOx azaltıcı ajanlardır. Katalizörlerde, otomobil ve kamyon dizel motorlarında azot oksitin azalmasına neden olurlar.
AdBlue tanklarının boyutu üreticiden üreticiye değişir. Bu nedenle ne kadar AdBlue' ya ihtiyacınız olacağını öğrenmek için el kitabınıza bakabilirsiniz. Bizim önerimiz ise, aracınızdaki AdBlue tankı tamamen bittiyse; aracınızın yeniden çalışacağından emin olmak için 5 -6 litre AdBlue koymanız yeterli olacaktır.
AdBlue seviyesinin kontrol edilmesi
Yağ ve AdBlue düğmesine basınız. Depoda %25'den az kaldığında imlecin rengi yeşilden turuncuya döner; seviye %10'un altına düştüğünde ise kırmızıya döner.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri