Aden ismi, anlam olarak; "cennet bahçesi" anlamına gelir. Ayrıca, terimsel anlamına göre, biyolojik açıdan; salgı yapan organ ve bez anlamında kullanılmaktadır. Aden, bunların yanında, Yemen'deki bir liman şehrinin de adıdır. Aden isminin kökeni, Arapçadır.
Aden ismi, Kuran'ı Kerim dışında İncil ve Tevrat'ta da cennet bahçesi olarak geçmektedir.
Aden ismi Kur'an-ı Kerim'de (Hud Suresi 60. Ayet ve Necm Suresi 50. Ayet) geçmektedir ve Aden ismini koymak caizdir.
İsim Tavsiye Et
Sabırlı sabreden anlamında kullanılmaktadır. Kur'an'da Bakara süresinde geçmektedir.
Aden hem tarihi hem de anlamı ile beraber İslami açıdan da önemli isimlerden biridir. Kız çocuklar için kullanılan güzel bir addır. Bu ismin anlamı ise 'cennet bahçesi' olarak geçer. İsim olarak bu anlamı alırken aynı zamanda sözlük olarak da 'salgı yapan organ, bez' şeklinde de bilindiği söylenebilir.
İlgili 33 soru bulundu
Aden Bahçesi (İbranice: גַּן עֵדֶן Gan Eden, Arapça: جنة عدن Jannat 'Adn), Kitâb-ı Mukaddes'te Adem ile Havva'nın yaşadığı cennet bahçesidir. Eden'in Orta Doğu'da bir yerde olduğu düşünülmektedir. Aden sözcüğü zevk anlamına geldiğinden Zevk Bahçesi olarak da adlandırılabilir.
Aden, birleşmeden önce Güney Yemen'in başkentiydi. Günümüzde şehir bir serbest bölgedir. Yemen'deki bir yerleşim yeri ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir.
Aden isminin kökeni, Arapçadır.
İşte Arden ismine ait merak edilen tüm detaylar. Erkek çocuklarına verilen Arden ismi, ışık saçan, parlayan anlamlarında kullanılmaktadır. Arden ismi, bazı ünlü kimselerin çocuklarına bu ismi vermesiyle tanınmıştır. Bu isim, "Parlayan, ışıl ışıl olan" anlamında kullanılır.
Lina ismi Kur'an'da Haşr Suresi'nde geçer. Haşr Suresi'nin 5. ayetinde gelmektedir. Lina, Haşr Suresi'nin 5. ayetinde hurma ağacı olarak geçmektedir. Hurma ağacı manasına geliyor.
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz.
Aren ismi, hem kız hem de erkek çocuklarında kullanılmaktadır. Bu sözcüğün kökeni oldukça eski zamanlara dayanmaktadır. Sözcüğün kökeni Farsçadır. Ancak eski Hititçede ve Arnavutçada da mevcuttur.
Farsça kökenli bir isim olan Mirza, dilimize ulaşan yabancı kökenli isimler arasında yer alır. Mirza ismi ülkemizde pek çok farklı anlamda kullanıldığı gibi İran'da da farklı anlamla sıkça kullanılır. Mirza isminin en bilinen anlamı ise, hükümdar gibi soylu kişilerden gelen kişilerdir.
Duru ismi, günümüzde pek çok ebeveyn tarafından tercih ediliyor. Bu isim, kız çocukları için hem tek başına hem de birlikte farklı isimlerle kullanılabilen oldukça güzel bir isimdir. Son zamanlarda ise özellikle en fazla beğeni toplayan isimler arasında yer alıyor.
Tevrat'ta Hz. Âdem'in yaratıldıktan sonra içine konulduğu bahçeden Aden (İbrânîce Eden) diye bahsedilir (bk. Tekvîn, 2/8, 15). Yapılan tasvirlerde Aden'in “Allah'ın bahçesi” olduğu, burada dört kola ayrılan bir nehrin aktığı, görünümü güzel çam ve çınar ağaçlarının, meyvesi tatlı bitkilerin bulunduğu anlatılır (bk.
Aden'in Fethi Kısaca Özeti
1538 yılında, Hadım Süleyman Paşa komutasındaki 76 parçalık Osmanlı donanması bölgeye hareket ederek, Aden'i fethetmiş ve Osmanlı Devleti merkezine bağlamıştır.
orjinal adi aden arabie. eski ahit'in ikinci bapında geçen ve sonrasında içerisinden pişon,gihon,dicle ve fırat olmak üzere dört kollu ırmak doğan bahçe.. aynı zamanda bir kız ismi.
Cennette ırmaklar gördüm: Sütten, sudan, şaraptan, baldan... Her köşke bu dört ırmaktan kol ayrılıyor; o köşklerin içine akıyordu: Kâfurdan, beyaz, baldan tatlı, kokusu miskten güzel. Orada çeşmeler gördüm: Rehiykten, selsebilden, tesnimden... O ırmakların ve çeşmelerin kenarları altın, inci, gümüş ve yakuttandı.
Bunlar, “Firdevs, Adn Cennet'i, Nâim Cennet'i, Daru'l-Huld, Me'va Cennet'i, Daru's-Selâm ve İlliyyûn'dur.” Bu tabakalardan her birinde, müminlerin yaptıkları iyi işler karşılığında girecekleri veya yükselecekleri derece veya mertebeler vardır.
Aden ismi son dönemlerde sıkça tercih edilmesinin nedeni hem nadir kullanılıyor hem de anlamının güzel oluşudur. Bu ismin anlamı karşımıza "cennet bahçesi" olarak çıkmaktadır. Kur'an içerisinde yer alan bu kelimenin kökeni de Arapça'dır.
Kökeni Farsçadan gelen bu isim günümüzde pek duyulmamış adlar arasında yer almaktadır. Kürtçede ise Beylerbeyi anlamına gelen Miran ismi, özellikle kulağa hoş gelmesiyle son dönemlerde oldukça ilgi çekiyor.
Asaf ismi direk biçimde Kur'an ayetlerinde geçmez. Fakat buna rağmen Neml Suresinde anlatılan Hazreti Süleyman kıssalarında bulunan vezir, Asaf olarak yorumlanmıştır.
Bu isim ortak kullanılan bir isim olmaktadır. Kulağa hoş gelen Yekta ismi Kur'an'da geçmemektedir. Kur'an'ın her hangi bir bölümünde isim ya da sıfat olarak da bu ismin geçmediği görülmektedir. Buna rağmen Yekta isminin çocuklara verilmesinde bir sakınca da dinen bulunmamaktadır.
Arya, kız ve erkek bebeklerde kullanılan bir isimdir. Unisex bir isim olmasından dolayı rengi de pembe-mavi olarak bilinmektedir. Kur'an'da geçmemesine rağmen dinimizce caiz olmasından dolayı ülkemizde sık sık tercih edilmektedir.
Arel konulması tercih edilen erkek isimlerinden birisidir. Arel ismi köken itibariyle Türkçe bir isimdir. İslamiyet'te Arel ismi geçmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri