Çünkü adet olan bir kadının denize girmesiyle adet kanı ve deniz suyu karışır. Deniz suyu adet kanı ile karışarak üreme yollarının mikrop kapmasına sebep olabilir. Ancak adetliyken denize girmenin adeti kesmediği kesin bir gerçektir.
Hele ki temiz bir denizde hiçbir problem yaşamazsınız. Bir de Regl dönemindeyken yüzmek isteniyorsa deniz tercih edilmeli. Havuzlar sadece regl dönemindeyken değil diğer zamanlarda da hijyenik olarak 100% güvenilir olmadığından regl dönemi de bunu göz önünde bulundurmak gerekir.
Adetin diğer günlerinde ise, cinsel olarak aktif olmuş kadınlar vajen içine tampon yerleştirmek suretiyle denize girebilirler" dedi. Dr. Sözen, "Tamponun uzun süre vajen içinde kalması vajenin mikrobiyolojik ortamını değiştirmekte ve bazı bakterilerin normalin üstü bir hızla üremelerine neden olabilmektedir.
Peki, Regl İken Tampon'suz Havuza Girilebilir Mi? Bu husus belirli ölçülerde mümkündür. Ancak tampon kullanılmasa da mutlaka havuz/deniz pedi kullanılması gerekmektedir. Aksi halde havuza girilmemelidir.
Evet, tampon kullanarak denize girmek mümkündür. Tamponlar, regl dönemindeki kadınların kanı emerek sızıntıyı önlemek için kullandığı hijyenik ürünlerdir. Denize girmek için tampon kullanmak, regl sıvısının suya geçmesini engeller ve rahat bir deneyim sağlar.
İlgili 22 soru bulundu
Aslında, birçoğunun atletik çabaları sebebiyle düzenli dönemleri bile mevcut değildir. Bununlar birlikte, dönemlerinde olan yüzücülerin birçoğu, havuzun etrafında turlarken, kan akışlarını kontrol altında tutmak için tampon veya adet kupaları kullanmaktadırlar.
İbrahim Sözen, "Adetliyken denize girmek mümkündür. Bunun istisnası adetin en yoğun geldiği 1. veya 2. gün olabilir. Bu günlerde denize girmek sakıncalı olabilir. Adetin diğer günlerinde ise, cinsel olarak aktif olmuş kadınlar vajen içine tampon yerleştirmek suretiyle denize girebilirler" dedi.
Yıllardır en sık sorulan soruların başında adet dönemindeyken denize girilir mi sorusu gelir. Cevabı ise evet girebilirsiniz, ancak tampon kullanmanız gerekir. Tamponla denize girmek eğer doğru bir şekilde kullanılıyorsa zararlı değildir. Su sporlarıyla uğraşan birçok kadın için kurtarıcı çözümlerden birisidir.
Adet dönemlerinde denize girmenin sakıncalı olduğuna dair yaygın inancın tıbbi bir temeli bulunmamaktadır. Adetliyken denize girmek mümkündür. Yüzerek adetten “kesilmezsiniz”, “kanınız pıhtılaşmaz” ya da karnınız ağrımaz. Ayrıca, bu dönemde tampon kullanarak mayonuzun lekelenmesini engelleyebilirsiniz.
Adet süresi, kişiden kişiye değişiklik gösterir. Genellikle adetin ilk iki veya üç günü kanama yoğun olarak gerçekleşir. Kişi bu dönemde denize veya havuza girmek istiyorsa vajen içi tampon kullanması gerekir.
Tatil dönemleri için kadınları uyaran Dr. Ceydeli, “Adet kanamasının olduğu günlerde deniz, havuz, sauna, hamam gibi yerlere girilmemeli. Tatilde tamponlar kullanarak denizden faydalanılabilir ancak bu tamponlar 2 saatte bir değiştirilmeli” şeklinde konuştu.
Adet kesici şeyler arasında bol su tüketmek, sirke içmek, limon ve doğal bitki çaylarının tüketilmesi ilk sırada gelmektedir. Adet kesici şeyler arasında vitaminler de en çok tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Regl döneminde ilaç tüketimi adetin kesilmesine neden olmaktadır.
İlk gece kanamasının az oluğu durumlarda denize ve havuza girilebilir.
Ped kullanımı regl dönemindeyken denize girmek isteyenlere kesinlikle önerilmez. Çünkü pedde biriken kan, deniz suyu ile ıslanıp o şekilde beklerse ciddi bakteriyel enfeksiyonlara sebep olabilir.
🌼Eğer kadın adet döneminde cinsel ilişkiye girmeyi istiyorsa, herhangi bir ağrısı ve sancısı yoksa, kendini rahat hissediyorsa cinsel ilişki olabilir. Fakat bu durumda mutlaka prezervatif kullanılmalıdır. Çünkü adet döneminde Rahim içindeki kanın dışarıya atılması için rahim ağzı açıktır.
Kullanabildiğiniz en düşük emici tamponu kullanın ve denize girdiyseniz tampon değiştirme süresini 2 saatin altına düşürün. Adetinizin çok hafif olduğu zamanlarsa tampon kullanmaktan kaçının; onun yerine günlük ped kullanmayı tercih edin.
Yalnızca adetin ilk 2 günü denize girilmesi sakıncalı olabilir.
Havuz pedi aslında regl döneminde kullanılan yıkanabilir pedlerle aynı şeydir. Yıkanabilir pedler ve Orkid gibi hijyenik pedler, havuz-denize girmek için elverişli olmadığından havuz pedleri yerine artık hijyenik kadın tamponları tercih ediliyor.
Adetin Kaçıncı Günü Havuza Girilebilir? Sıklıkla gündeme gelen konulardan biri de adetin kaçıncı günü havuza girilebileceği sorusudur. Bu noktada bilmeniz gereken ilk şey, tampon ve benzeri koruyucu araçlar olmadan adet döneminin hiçbir anında denize ya da havuza girilmemesi gerekir.
Tamponlar, denize veya havuza girerken kullanılabilecek en uygun hijyen ürünüdür. Suya girmeden önce vajinaya tampon yerleştirilmeli, çıkarma ipinin mayoya gizlendiğinden emin olunmalıdır. Sudan çıkıldığında kullanılmış tampon çıkarmalı ve tekrar girilecekse yeni bir tampon yerleştirilmelidir.
Ancak üreme döneminde ve sağlıklı olan her kadın ortalama 28 günlük periyotlarda regl olur. Kadınların regl takvimine göre 21 ile 35 gün aralıklarla düzenli olarak görülen adet kanaması yaklaşık 5 ile 7 gün kadar sürer. Bu süre boyunca günde yaklaşık 4 ile 5 ped değiştirilmesi normaldir.
Akşam geç saatlerde denize girmenin faydaları:
Deniz suyu sıcaklığı daha yüksektir. Gün boyunca güneş ışığı alan deniz suyu, akşam saatlerinde daha ılık ve konforlu bir hal alır. Bu da denize girmeyi daha keyifli bir hale getirir. Özellikle soğuk suya alışkın olmayanlar için akşam denize girmek daha uygun olabilir.
Adetli kadınlar denize girmek istediklerinde karşılarına tampon seçeneği çıkar. Bakire olanlar ve bekaretine zarar vermek istemeyenler için tamponun hiçbir boyu tavsiye edilmemektedir. Tampon kullanan kişiler cinsel hayatını aktif eden kişiler olmalılardır. Denize girecek kişiler için en iyi seçim tampon kullanmaktır.
Havuz pedini hijyen ürünlerinin satışını yapan marketlerden satın alabilirsiniz. Bu ürünler, aynı zamanda kişisel bakım mağazalarında da satışa sunulur. Eğer havuz pedi satın alırken çekiniyorsanız havuz pedi satışı yapan çevrim içi siteleri de tercih edebilirsiniz.
Tampon kaç yaşında kullanılır diye merak edenlere şunu söyleyebilirim: normalde ped kullanım yaşı, regl döneminin başlamasıyla paralel iken, hijyenik tampon kullanım yaşı, ortalama 25 ve sonrası yaşlara tekabül etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri