Adet dönemi geciktiği halde negatif sonuçlu bir gebelik testi mevcutsa, bunun nedeni geç döllenme olabilmektedir.
Evde hamilelik testi yaparsanız ve hamileyken bile negatif sonuç alırsanız, buna yanlış negatif gebelik testi denir. Kit, idrardaki insan koryonik gonadotropini (hCG) hormonunu izleyerek hamileliğinizi saptar. Ev testi, hCG seviyelerini okuyamıyorsa bazen yanlış negatif sonuç gösterir.
Kandaki BETA-HCG hormonunun değeri henüz anne adayı adet gecikmesi yaşamadan hamilelik hakkında sonuç verebilir. genelde idrar testlerinde sonuç pozitifse yanlış olma ihtimali görülmez. Ancak sonuç negatif ise henüz çok erken bir test sonucu olabilir.
Bir başka deyişle adet gecikmesi, beklenen adet tarihi üzerinden 7 gün geçmesi durumudur. Adet gecikmesinin en yaygın nedeni olarak hamilelik görülen adet gecikmesinin kişinin menopoza girmesi, kullanılan ilaçlar, hormon değişimi, tiroid ve stres gibi sebepleri de söz konusudur.
Gebelik testi ne zaman yapılmalı? Şüpheli ilişkiden 10-12 gün sonra bile yapılabilir. Düzenli adet görenlerde adet gecikmesi olduktan sonra yapılabilir. İlk yapılan test negatif çıkar ve adet olmazsa 3-5 gün sonra test tekrarlanabilir.
İlgili 41 soru bulundu
Peki stres adeti en fazla kaç gün geciktirir? Bu konuda net bir cevap vermek zor olsa da, stresin adeti en fazla birkaç gün geciktirebileceği düşünülmektedir. Ancak, bu durum kadından kadına değişebilir ve bazı kadınlarda adet gecikmesi daha uzun sürebilir.
Beklenen yumurtlama tarihinin daha geç bir günde yaşanması halinde, bu süreçte oluşan gebelikler geç döllenme olarak tanımlanabilir.
Adet gecikmesi
Bu durum, adet döngüsünüz durduğu ve bebek doğana kadar bir daha adet görmeyeceğiniz anlamına gelir. Ancak adet gecikmesi her zaman kesin olarak hamilelik belirtisi değildir. Stres, aşırı egzersiz, diyet, hormon dengesizlikleri de adet gecikmesine neden olabilecek diğer faktörlerdendir.
Fakat hamilelik testi yapıldığında, hamilelik idrarda kendini göstermeyebilir. Çünkü ilk olarak kanda görünen HCG hormonu, idrarda belirli bir süre görünmez.
Farklı bir sebebi olmadığında adet gecikmeleri kesin olarak hamilelik belirtisi kabul edilmez. adet gecikmesi olması durumunda eğer böyle bir ihtimal varsa hamilelik testi yaptırılabilir. Böylece daha net bir sonuca ulaşılmış olur.
Son kullanma tarihini kontrol etmelisiniz ve banyo gibi ıslak bir ortamda tutmamalısınız. Yoksa yanlış sonuç verebilir. Pozitif çıkması gebeliği yüzde 99 doğrularken, negatif çıktığında erken olduğu için henüz görünmüyor olabilir, bu durumda bir hafta sonra tekrarlamanız önerilir.
Geç döllenme herhangi bir belirti vermez. Normal bir döllenme sonrası vücutta hangi erken hamilelik belirtilerinin görülme olasılığı varsa geç döllenmede de o olasılık bulunur. Kısacası geç bir döllenme yaşayıp yaşamadığınızı kesin bulgularla gözlemleyebilmeniz mümkün değildir.
Düzenli bir adet döngüsüne sahip olan ve asla gecikme yaşamayan kadınlarda ortalama 7 ila 10 günlük gecikme, hamilelik şüphesini akla getirebilir.
Gebelik Testine Fazla İdrar Damlatmak Sonucu Etkiler mi? Evet, gebelik testine fazla idrar damlatmak sonucu etkileyebilir. Test çubuğu, belirtilen miktardan daha fazla idrarla temas ettiğinde, sonuçları yanıltıcı olabilir.
Dış Gebelik İdrar Testinde Çıkar Mı
Dış gebelik de tıpkı normal gebelik gibi hormonları tetiklediğinden idrar testinde sonuç pozitif olabilir. Ancak tam tanı için ultrasonografi ve BETA HCG testleri uygulanması daha doğru olabilir.
Bu nedenle, güvenilir bir hamilelik sonucu, yalnızca gebeliğin 7. veya 10. gününde elde edilebilir. Sonuç bir doktor görüşü ile desteklenmelidir. Bazı hızlı testler dördüncü günde hormonun varlığını tespit edebilir, ancak yine de en az 1.5 hafta içinde gebelik testi yapmak daha iyidir.
Testten hemen önce çok miktarda sıvı içtiğiniz için idrarınız çok seyrelmektedir. Bazı ilaçlar alıyorsanız, testin sonuçlarını değiştirebilir, bu nedenle adet döneminizi kaçırdıysanız ve diüretik veya antihistaminik kullanıyorsanız, hamile olup olmadığınızı görmek için doktorunuzu ziyaret etmek isteyebilirsiniz.
HAMİLELİĞİ YÜZDE 99 DOĞRULUKLA TESPİT EDEBİLİYOR
Jinekologların en güvendiği marka olan Predictor, yapılan laboratuar çalışmalarına göre kadınların idrarında bulunan bir hamilelik hormonu olan hcg miktarını %99'un üzerinde bir doğrulukla tespit edebiliyor.
Testin doğru sonuç verebilmesi için kişinin adet gecikmesi yaşaması gerekmektedir. Bir diğer deyişle hamilelik şüphesi olan kişi hamilelik testi yapmak için ilişkiye girdikten sonra 14 gün yani 2 hafta beklemelidir. Bu süre beklenmediğinde test doğru sonuç vermeyecektir.
İlk âdet kanamasının başladığı dönem olan ergenlik ile menopoz dönemleri haricinde âdet kanamasının 7 günden daha fazla gecikmesi normal kabul edilmez. Âdet gecikmesi, her 28 günde bir âdet gören kişi için 36 gün boyunca âdet görmemesi durumudur.
Bebeğin döllenmeden sonra rahime yerleşme süresi ise 5 hafta sonuna kadar devam eder. Bebeğin rahime yerleştiği nasıl anlaşılır? Sorusunun cevabı ise kasık ağrılarıdır. Kasık ağrıları bebeğin rahime yerleşme sürecinden dolayı meydana gelir.
Evde yapılan idrar gebelik testlerinde bir miktar yanılma payı bulunmaktadır. Fakat kanda bakılan gebelik testlerinin yanılma payı oldukça düşüktür. Gebelik varlığının erken bir dönemde saptanması için yapılan kanda gebelik testi bazı durumlarda da yanlış sonuçlar verebilmektedir.
Döllenmenin oluşmasıyla birlikte hamilelik hormonları da salgılanmaya başlar ve gebelik hormonu kanda pozitif olarak saptanır. Çok erken dönemlerde kanda gebelik testi pozitif olarak saptanmasına rağmen, ultrasonda gebelik kesesi görülmeyebilir.
İmplantasyon kanaması ne zaman olur sorusuna bir yanıt olarak yerleşme kanamasının genellikle yumurtlama ve döllenme sonrası 6-12 gün aralığında gerçekleştiği söylenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri