Duşakabin camında hiç leke kalmaması için en iyi yöntemlerden biri saf sirke ve karbonat karışımıdır. Karşımı hazırlamak için bir kabın içine karbonat ve saf sirkeyi koyarak macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Bir süngere yardımıyla macundan alarak duşakabin camına sürün.
Duşakabin temizliği su lekeleri, kir birikintileri ve yağ oluşumlarını ortadan kaldıracaktır. Doğal bir temizlik için karbonat ve sirke gibi ürünler kullanabilirsiniz. Ancak temizlik ürünleriyle duşakabin temizliği yapmak istiyorsanız, temizlik losyonu, krem temizleyiciler ya da kireç sökücüler işinizi görecektir.
Sirke, çamaşır suyu, karbonat, limon suyu gibi ürünler mikropları öldürür ve temiz bir görünüm verir. Sabun lekelerinin yanı sıra kireçli lekeleri temizlemek için de beyaz sirke kullanabilirsiniz. Bir bezi seyreltilmemiş beyaz sirke ile ıslatmanız ve birkaç dakika bırakmanız yeterlidir.
Limon ve sünger kullanarak duşakabin yüzeyini ovalayabilir ve kireç lekelerini giderebilirsiniz. Limon ve sirke karışımı da kireçler üzerinde oldukça etkilidir. İnatçı kireç lekeleri için ise karbonat, sirke ve limonu macun kıvamına gelinceye kadar karıştırıp kireçlerin olduğu yerlere uygulayabilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
Temizlik bezinizin üzerine az bir miktar elma sirkesi ya da limon dökerek kireçlenmiş bölgeyi ovalayarak silmeye başlayın. Sirke ya da limon hangisini kullanırsanız kullanın bu ürünlerin asit içeriyor olması nedeniyle kireçli bölgeler kolaylıkla temizlenecektir.
Bulaşık deterjanı ve sirke! Bir püskürtücü şişenin içine 1 ölçek bulaşık deterjanı ve 4 ölçek sirke ekleyip, çalkalayın. Oluşan karışımı duşakabinin yüzeyine sıkın ve bir kaç saat bekleyin. Bir kaç saat sonra hala karışıma ihtiyaç duyan bir görüntü varsa işlemi tekrarlayıp, yine bekleyin ve ardından durulayın.
Beyaz sirke içerisine ekleyeceğiniz karbonatla bir karışım hazırlayabilirsiniz. Sprey başlığı olan boş bir şişeye bu karışımı doldurarak duşakabinin üzerine püskürtün. Ardından 15-20 dakika lekelere nüfuz etmesini bekleyin ve bir bulaşık süngeri ile ovalayın.
Temizlik için bir fısfısın içerisine sirke koyup camlara, musluklara sirke püskürtebilirsiniz. Ardından iz bırakmayacak bir bezle camları ya da muslukları silerek kireç lekelerinden kurtulabilirsiniz.
Bir bardak beyaz sirkeyi bir litre suya ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı bir sprey şişesine doldurun ve kireç lekesine püskürtün. Karışımı yaklaşık 10-15 dakika lekede bekletin. Daha sonra bir bez veya süngerle lekeyi ovun ve durulayın.
Yüzeyde donmuş bir silikonu temizlemek istiyorsanız ısı kullanabilirsiniz. Kurutma makinesi ya da ısı tabancası yardımıyla donmuş silikonu çözülene kadar ısıtın. Sonrasında nemli, temiz bir bez yardımıyla bölgeyi iyice silin. Yüzey tamamen temizlenene kadar işlemi sürdürdükten sonra bir şey kalmadığını göreceksiniz.
Çamaşır deterjanı cam temizlemek için çok etkilidir. Bunun için sıcak suyun içerisine çamaşır deterjanı ekleyin ve erimesini sağlayın. Daha sonra duşa kabin camını silin ve 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra su ile durulayın.
Limon/ Limon Tuzu
İki malzemeyi karıştırarak uygulayacağınız alanlara sürüp 15-20 dk bekletin. Uygulama işlemini fırça veya sünger yardımıyla gerçekleştirebilirsiniz. Bekleme süreniz dolduktan sonra su ve sünger yardımıyla temizleyin. Böylece kirden eser kalmayacaktır.
Sıvı sabun ve su: Sıcak su ve sıvı sabun karışımı, duşakabin temizliği için iyi bir başlangıçtır. Bir sünger veya yumuşak bir bez ile sabunlu su uygulanarak, kabin yüzeyleri ve camlar ovalanabilir. Daha sonra bol su ile durulanmalıdır.
Karbonat ile temizlik: En etkili temizlik maddelerinden biri olan karbonat, sirke ile karıştırılıp macun kıvamına getirilir. Oluşturulan karışım kirli alanlara sürülür ve bir süre beklenir. Ardından bol su ile durulanan duşakabin pırıl pırıl hale gelir.
Oluşan kireç lekelerini, belli aralıklarda kireç sökücü deterjanlar yardımıyla temizlemek ve her duş sonrası su tutmak, kesinlikle yeterli olacaktır. Ancak daha doğal yollarla temizlemek istiyorsanız, su ile karıştırılmış sirke veyahut karbonat, mika duşakabin temizliği için son derece yeterlidir.
Sirke ve Su Karışımı: Sirke doğal bir asit olduğundan camdaki kaynak lekesi gibi zorlu lekeleri çıkarmak için ideal maddedir. Sirke ve suyu eşit oranlarda karıştırın sprey şişesine koyun. Karışımı lekenin üzerine püskürtün. Birkaç dakika bekleyin.
Leke tutmayan cam silme tarifi Beğenip kaydetmeyi. unutmayın Malzemeler; 2 su b kaynar su 1 yemek k. sirke 1 tatlı k bulaşık deterjanı 1 çay kaşığı zeytinyağı
En yaygın banyo küfü, siyah küftür ve genellikle seyreltilmemiş beyaz sirke en iyi çözüm yöntemlerinden biridir. Duşakabindeki veya bağlantı noktalarındaki silikon mastiklerde veya derz üzerinde küf bulunuyorsa eski bir diş fırçasını beyaz sirkeye batırarak bu alanları temizleyebilirsiniz.
Bu nedenle camda kireç lekesi ile karşılaşılması halinde limonlu ya da sirkeli su ile temizlemek en etkili yöntemlerdir. Temiz bir sünger ya da bez kullanarak kireci temizleyebilirsiniz. Bunun dışında direkt olarak kireç lekelerinin temizliği için üretilmiş olan temizlik malzemeleri de kullanılabilir.
Metal yüzeylerin üzerinde kalan su lekeleri için diş macunundan ya da vazelinden de destek alabilirsiniz. Bunun için diş macununu ya da vazelini metal yüzeylerin üzerindeki su lekelerinin üzerine yayın ve 5-10 dakika bekletip bir bez, sünger ya da fırçayla hafifçe ovarak çıkarın.
Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
Öncelikle tül perdelerinizi yıkamak için hazırlayın. Kullandığınız özel bir deterjan varsa; deterjan bölmesine deterjanı ekleyin. Şimdi herhangi bir bulaşık tabletini, tüllerin üzerine bırakın ve perdeler için önerilen yıkama programında çalıştırın.
Bir sprey şişesi içerisine 3 su bardağı su, 2 su bardağı sirke ve bulaşık deterjanı koyun. Bütün malzemeleri sprey şişesinin içerisinde karıştırın. Elde ettiğimiz bu sıvı temizlik karışımı ile camlarınızın ışıldayan bir görünüme sahip olmasını sağlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri