Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili yapılan düzenlemeler kapsamında, 15 Temmuz 2018 tarihinde yayınlanan 4 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı İçişleri Bakanlığına bağlanmıştır.
AFAD, 2009 yılında deprem kuşağında ve oldukça riskli bir ülke olan Türkiye'de etkin bir afet yönetim politikasına geçişte faaliyet göstermek için kurulan bir Genel Bütçeli Kamu İdaresidir.
AFAD'da merkez ve il müdürlüklerinde toplam 5 bin 984 personel bulunuyor. AFAD'ın merkez teşkilatında 540 kadrolu, 137 geçici personel bulunuyor. Taşra teşkilatlarında ise 5307 personel var.
AFAD tarafından yapılan deprem son durum açıklaması ile 20 bin 665 kişinin hayatını kaybettiği, 80 bin 88 kişinin kurtarıldığı açıklandı. İşte, Depremde kaç kişi öldü? sorusunun yanıtı ve deprem son dakika gelişmeleri... Şurada Paylaş!
Alım olduğu zamanlarda(KPSS Önlisans) 82-85 puan arası atama gerçekleşmiştir. Bölüm Hakkında: Öğrenim süresi 2 yıldır.
İlgili 36 soru bulundu
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili yapılan düzenlemeler kapsamında, 15 Temmuz 2018 tarihinde yayınlanan 4 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı İçişleri Bakanlığına bağlanmıştır.
2019 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mülkiye Müfettişliği görevine atanan Dr. Önder Bozkurt, 19.11.2020 tarihinden bu yana AFAD Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Üniversitemizdeki konuşmasında AFAD'ın insani yardım faaliyetlerini anlatacaktır.
AFAD'IN GÖREVLERİ NELERDİR? Afet öncesi hazırlık ve zarar azaltma, afet esnasında yapılacak müdahale ve afet sonrasındaki iyileştirme çalışmalarının yönetim ve koordinasyonunu gerçekleştirmek, kurumun temel görev ve amacıdır.
Başkanlığımızda; merkezde 558 kadrolu ve 141 geçici görevli olarak çalışan toplam 699 personel; taşrada ise 7.081 personel bulunmaktadır.
Hayatı Palakoğlu 1972'de Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde doğdu. Eğitimini Afşin İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirdi, daha sonra ise lisans eğitimi için Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne gitti.
Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi; "Sivil Savunma Koleji" adı altında, 7126 sayılı Sivil Savunma Kanunun 23 ve 32'nci maddeleri gereğince, sivil savunma hizmetlerinin gerektirdiği eğitim ve öğretimleri yapmak üzere İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak 17 Kasım 1960 tarihinde kurulmuştur.
Özel ilgi grubu: Kadınlar,çocuklar,engelliler,yaşlılar. Özel ihtiyaç sahipleri: Diyabet hastaları,diyaliz hastaları,yoğun bakım hastaları,fiziksel engelliler,risk altındaki kadın veya çocuklar,65 yaş üstü refakatsiz yaşlılar,üçüncü ülkede aile/akrabalık ilişkisi bulunanlar,toplumsal şiddet mağdurları.
Ek bütçenin büyüklüğü ise 1 trilyon 119 milyar 514 milyon 513 bin TL olarak belirlendi. Bütçede en yüksek ödenek 482,2 milyar TL ile AFAD'a ayrıldı. İkinci en yüksek ödenek 279 milyar 750 milyon 936 TL ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ayrıldı.
Meslek Eğitimi, Üniversitelerin Sağlık Bilimleri Fakülteleri/Yüksekokulları bünyesinde yer alan “Acil Yardım ve Afet Yönetimi” Bölümlerinde verilmektedir.
1981 Akşehir /Yazla Kasabasında doğdu.İlkokuldan sonra Akşehir Anadolu lisesini 1999 yılında bitirdi.Aynı yıl Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü´ne girdi.2003 yılında mezun oldu.
Fatih BOZKURT - Yönetim Kurulu Üyesi
1978 yılı İstanbul doğumlu olan Sn.
Hatice Bozkurt, Araştırma - İnceleme, İnsan ve Toplum, Kadın - Erkek İlişkileri kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır. Fotoğrafı Kaldırmak kitabının yazarıdır. Hatice Bozkurt kitapları; Anadolu Kültür Yayınları aracılığıyla kitapseverlerle buluşmuştur.
AFAD Başkanlığı hesaplarını kim denetler? Genel bütçeli idarelerden olan AFAD Başkanlığı mali hesaplarının denetimi Sayıştay Başkanlığı tarafından yapılmaktadır. Denetimlerin dayanağı; 6085 sayılı Sayıştay Kanunu, uluslararası denetim standartları, Sayıştay ikincil mevzuatı ve denetim rehberleridir.
AFAD'ın açılımı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'dır.
HAK SAHİPLİĞİ NEDİR? Yaşanan afette, kendilerine ait bulunan konutları yıkılan, yanan veya oturamayacak derecede ağır hasar gören afetzedeler “Hak sahibi” sayılır ve bu ailelere yeniden konut yapılır veya konut kredisi ödenir.
Başvuru Koşulları
Destek AFAD Gönüllüsü eğitimlerine katılabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) en az KPSS 70 puan ile sözleşmeli personel alımı yapacağını ilan etti. Başvuru şartları ve tarihine ilişkin merak edilen tüm detayları açıklayan kurum alınan personellere kadrolara göre en az 22.442 TL, en fazla 44. 884 TL maaş ödemesi gerçekleştirecek.
Bölümden mezun olan öğrenciler, il afet ve acil durum müdürlüklerinde, sivil savunma arama ve kurtarma birlik müdürlüklerinde, belediyeler başta olmak üzere kamu teşkilatlarında ilgili merkezlerde, 112 ambulans merkezlerinde, itfaiyelerde koordinatör ve yönetici olarak çalışabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri