İşe Başlamama Halinde Yapılacak İşlem Bir göreve ilk defa veya yeniden atananlardan belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın 62'nci maddedeki süre içinde işe başlamayanların atanmaları iptal edilir ve bunlar 1 yıl süreyle Devlet memuru olarak istihdam edilemezler.
Eğer bir kişi kamuda işçi olarak kura veya mülakatı kazanıp, çalışmaya hak kazandığı halde gitmezse herhangi bir ceza uygulanmaz. Bu kişilerin sadece o kurumdaki görev hakkı kaybolur.
a) Aynı yerdeki görevlere atananlar atama emirlerinin kendilerine tebliğ gününü, b) Başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini, İzleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar.
İnternet kanalıyla SGK işe giriş bildirgesi doldurulur. (Memurlar için 10 gün içinde, sözleşmeli personel göreve başladığı gün veya bir gün önce düzenlenir) Atama onayı, maaş nakil ilmühaberi banka hesap numarası, göreve başlama yazısı ile birlikte, maaşı yapılmak üzere Tahakkuk Bürosuna gönderilir.
Devlet Memuru Olarak Görev Yapanlar KPSS Sınavına Girerek Farklı Bir Kuruma Atanabilirler mi? Memur olarak atanan kişiler aynı sınav sonucunu ve puan türünü kullanarak yeniden merkezi yerleştirme süreçlerine başvuramazlar. Bu değişim yasal düzenlemelerle engellenmiştir.
İlgili 31 soru bulundu
Göreve başlamadıktan sonra atama yapıldığınız yere gitmezseniz bişi olmaz. Sonra yine istediğiniz gibi bu kurum veya başka kurumların sınavlarına girip atanabilirsiniz. Ama göreve başladıktan sonra görev yerinize gitmezseniz cezai işlem uygulanır.
İşe Başlamama Halinde Yapılacak İşlem
Bir göreve ilk defa veya yeniden atananlardan belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın 62'nci maddedeki süre içinde işe başlamayanların atanmaları iptal edilir ve bunlar 1 yıl süreyle Devlet memuru olarak istihdam edilemezler.
göreve başladığı tarihten ayın 14'üne (dahil) kadar maaşını çalışıp hak eder. Göreve başladığı tarihten sonra aybaşında (15'inde) maaşı peşin ödenir. (657 S. DMK-Madde 164) (Ücretsiz izin dönüşü göreve başlayan personel için de aynı işlem uygulanır.)
a) İstihdam edilme şekline bakılmaksızın; ilk defa veya yeniden göreve alınanlar ile bunların aile fertlerine ilk defa veya yeniden göreve alınma nedenlerine bağlı olarak harcırah ödenmez, bu amaçla başka bir adla ödeme yapılamaz…" hükmü yer almaktadır.
Memurların ilk maaşı her zaman peşin ödenir. bu yüzden memurlar ilk atandıklarında çift maaş alırlar..
a) Aynı yerdeki görevlere atananlar atama emirlerinin kendilerine tebliğ gününü, b) Başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini, İzleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar.
Bilinen en son adresin tebligata elverişli olmadığının anlaşılması veya tebligat yapılmaması halinde, muhatabın adres kayıt sisteminde bulunan yerleşim yeri adresi, bilinen en son adresi olarak kabul edilir ve tebligat buraya yapılır.
Memur vasıtasıyla tebligat yaptırılmasını gerektiren sebep tebligat evrakında gösterilir. Memur aracılığıyla tebligat, tebligatı çıkartan mercinin kendi memuru aracılığıyla yapılabileceği gibi, kolluk vasıtasıyla da yapılabilir.
a) Aynı yerdeki görevlere atananlar atama emirlerinin kendilerine tebliğ gününü, b) Başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini, izleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar.
evrak teslim etmeyen aday hakkından vazgeçmiş sayılacaktır.
Bu anlamda, atama kararının ya da atama talebinin reddedilmesine ilişkin kararın ilgiliye tebliğinden yahut yapılan başvurunun zımnen reddedilmesinden sonra 60 gün içinde İdare Mahkemesinde işlemin iptali talebiyle dava açılması mümkündür.
Yukarıda bahsedilen genel ve özel düzenlemelerin, Danıştay 2. Dairesi' nin 2011 yılında verdiği bir karar ile yürütmesi durdurulmuştur. Böylece artık sözleşmeli personel de diğer personel gibi sürekli görev yolluğu alabilecektir.
Normal koşullarda devlet memurlarının bir yerden başka bir yere atanmaları halinde harcırah almaları söz konusudur. Ancak ilk defa atamalarda harcırah ödenmez.
Kurum içi veya kurumlar arası nakil halinde harcırahı hangi kurum öder? 6245 sayılı Kanunun "Harcırahın sureti tediyesi" başlıklı 57 nci maddesinde, "Harcırah hizmetin taallük ettiği kurum bütçesinden ödeneceği" hüküm altına alınmıştır.
657 sayılı Kanunun 204 üncü maddesi uyarınca durum değişikliğini takip eden ay başından itibaren hak kazanıldığından ilk tam maaşla birlikte ödenmeye başlanılmaktadır.
Zamlı memur maaşları belli oldu. Temmuz ayından itibaren binlerce memur maaşını zamlı olarak alacak. Memur maaşlarına enflasyon farkının yanı sıra seyyanen zam eklendi. 2023 yılında en düşük memur maaşı 11 bin 848 lira olarak belirlenirken yeni maaşlar ile birlikte en düşük memur aylığı 22 bin lira olacak.
Fakat alt ve üst sınırları belirlenmiştir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 54 üncü maddesinin 2 ikinci fıkrasında yer alan Aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz. Asalet tasdiki göreve başladığı tarihten itibaren 1 yıl ile 2 yıl arasındaki bir zamanda yapılır.
Atandığınız zaman tekrar tercih hakkınız olmaz. Arkadaşlarında dediği gibi gitmeyeceğin yeri tercih etmemelisin. Arkadaslar gitmeyeceginiz yerleri yazmaya dikkat edin baskasının hakkınıda yiyorsunuz eger tercih edip gitmezseniz bir dahaki sınava kadar tercih hakkınız malesef olmayacak...
Sözleşmeli personel hangi durumlarda işten çıkarılır? İş veren tarafından işe alınan sözleşmeli personelin zaman içerisinde niteliklerini kaybetmesi, mazeretsiz olarak üst üste 3 gün ve toplamda 10 gün işe gelmemesi ve o personele o pozisyonda ihtiyaç kalmaması durumunda işine son verilebilir.
Bu cezaların çerçevesi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125. maddesinde çizilir. Kanun, mazeretsiz göreve gitmeyen kişilerin şu cezalarla karşılaşacağını belirtir: Mazeretsiz 1 veya 2 gün göreve gitmeyen memur: Bu gruptaki memurlar, aylıktan kesme disiplin cezasıyla karşılaşırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri