Afrika ülkeleri suya erişim sağlamak için yeterli kaynaklara sahip değildir. Bu ülkelerde yeryüzünde bulunan su kirlidir. Yeraltında bulunan su temiz ve kullanıma elverişlidir. Fakat, yoksul ve altyapı yetersizliği olan Afrika halkı bu suyu çıkarmakta zorlanmaktadır.
Yetersiz altyapı imkanları ve yatırım eksikliğinden sık sık kuraklık ve sel felaketlerine maruz kalan Afrika ülkeleri, artan nüfusu ve iklim değişikliği nedeniyle su krizi tehdidiyle de karşı karşıya. Küresel iklim değişikliği ve nüfus artışı nedeniyle su ihtiyacı artan Afrika kıtası, temiz su ihtiyacına çözüm arıyor.
Afrika bölgesinde kuraklık yaşanması açılacak kuyuların daha derin olmasına neden oluyor bu da maliyeti artıyor. Yapılan su kuyusu bağışları ile su sorunu çeken Afrikalılar'a su kuyuları açıyoruz. Ne kadar çok bağış yapılırsa o kadar kişinin su sorununu çözmüş oluyoruz.
BM verilerine göre Afrika'daki insanların %66'sı, kurak ve yarı kurak yerlerde susuzluk problemi yaşamaktadır. Küresel ısınmanın en fazla hissedildiği Afrika kıtasında bu oran giderek artış göstermektedir. Örneğin Afrika boynuzu ve Namibya çölüne neredeyse hiç yağış düşmemektedir.
Sahra Altı Afrika'sında bol miktarda verimli toprak, bolca su ve genel olarak gıda üretimine elverişli iklim bulunuyor. Ayrıca en hızlı büyüyen ekonomilerden de bazıları burada. Bununla birlikte, hükümetler görevlerini yapmadıklarından bölge, dünyanın gıda açısından en güvensiz bölgesi olarak tanımlanıyor.
İlgili 22 soru bulundu
Buna göre, 649 milyar ABD dolarıyla Güney Afrika Cumhuriyeti birinci, 303 milyar dolarla Mısır ikinci ve 225 milyar dolarla Nijerya üçüncü sırada yer aldı. Kıtanın en varlıklı ülkesi Güney Afrika Cumhuriyeti'nde 2 bin 169, Mısır'da 932 ve Nijerya'da 531 dolar milyarderi bulunuyor.
Ekonomi. Burundi dünya açlık endeksine göre son 25 yılın verilerine göre dünyanın en fakir ülkesi konumundadır. Dünya açlık endeksinin 2014 verilerine göre Burundi tüm ülkeler içerisinde sahip olduğu 35,6 endeks oranı ile son sırada yer almaktadır.
Her bölgenin şartlarına göre hayata geçirilen su kuyuları şimdiye kadar milyonlarca insanın susuzluğuna çare oldu. 18 ülkede 3.000 Avroya normal standartlarda bir su kuyusu açtırabilirsiniz.
Türkiye'de bugüne kadar yapılan çalışmalar kapsamında Afrika'da 34 bini aşkın su kuyusunun açıldığı resmi olarak açıklanmıştır. Yapılan bu çalışmalar neticesinde 18 milyondan fazla Afrikalı insan, temiz suya ulaşma imkanı elde etmiştir.
Türkiye “yüksek derecede su sıkıntısı çeken ülkeler” içerisinde. Ama yine de kaynak konusunda tamamen fakir değil ve ülkemizde yaklaşık 25 verimli su havzası olduğu biliniyor. Fakat havzalarda kirlilik sorunu ve tarımda aşırı sulama gibi problemler de var.
En çok su sıkıntısı çeken ülkeler sırasıyla: Katar, İsrail, Lübnan, İran, Ürdün, Libya, Kuveyt, Suudi Arabistan, Eritre, Birleşik Arap Emirlikleri, San Marino, Bahreyn, Hindistan, Pakistan, Türkmenistan, Umman, Botswana.
Dünya Doğal Kaynaklar Enstitüsü'nün (WRI) 2020 yılı verilerine göre en fazla su stresi çekecek ülkeler arasında Katar, Israil, Lübnan, Iran, Ürdün, Kuveyt, Suudi Arabistan, Eritre, Birleşik Arap Emirliği ve San Marino gibi ülkeler yer alıyor.
Afrika su kuyusu fiyatları 45.000 tl Asya su kuyusu bedeli 10.000 Tl'dir. Afrika su kuyusu hisse bağışı bedeli 450 tl Asya su kuyusu hisse bedeli 250'tl'dir.
Geniş bir coğrafyaya yayılan Afrika'da iklim ve su koşulları tarım sektörünü önemli ölçüde etkilemektedir. Kuzey ve Orta Afrika'da geniş bir alana yayılan çöller sebebiyle yeterli tarım faaliyetleri gerçekleştirilememektedir.
Yeryüzünde su miktarı yıllar içiresinde sabit kalmakta ve nüfus, tarımsal ve endüstriyel su kullanımı arttıkça, su kaynakları üzerindeki baskı da derinleşmekte. Arz ve talep arasında oluşan bu dengesizlikler su kıtlığı adı verilen küresel bir sorunu ortaya çıkarıyor.
Altyapı eksikliği, enerji sıkıntıları ve yetersiz teknoloji, üretim ve ticaret potansiyelini sınırladı. Bu durum, ekonomik büyümeyi engelleyerek yoksulluğun devam etmesine neden oldu.
Ortalama bir fiyat verecek olursak 2021 yılı itibari ile artezyen kuyu açılım işleminde metresi 250 Türk Lirasından işlem yapılmaktadır. Bu fiyata konaklama ve yol masrafı da eklenebilmektedir.
400 bin TL'lik su kuyuları
Afrika'da su kuyusu açtırmak denildiğinde aklımıza gelen ilk soru şu: “Afrika'da su kuyusu açtırmanın bedeli ne?” Su Savaşçıları ile Afrika'da su kuyusu açtırmanın maliyeti 17.000 TL'dir. Bağışınızla dilediğiniz isme sahip bir çeşme ile Afrika'daki bir köyün temiz suya kavuşmasını sağlayabilirsin.
Kuyuları hangi ülkelerde açıyorsunuz? Gelişmiş ülkeler haricindeki tüm ülkeler ile Afet ve acil durumla karşılaşılan ülkelerde su kuyusu ve vakıf çeşmesi açmayı hedeflemekteyiz. Şu an için ihtiyacın en üst düzeyde olduğu Afrika'da faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.
SU KUYUSU yazıp 5601'e SMS göndererek 25 TL tutarında bağış yapabilirsiniz.
Su kuyusu açtırmak sevap mı? Su kuyusu açtırmak sadaka-i cariye olması bakımından sevaptır. Asya ve Afrika bölgesinde yaşanan susuzluk, milyonlarca insanın hastalanmasına ve ölmesine sebep oluyor. Bu bakımdan, temiz ve içilebilir suya ihtiyaç duyulan bölgelerde kuyu açtırmak önemli bir hayır işlemek anlamına geliyor.
DÜNYANIN EN ZENGİN ÜLKESİ 2021
Kişi başına düşen GSYİH'e göre en zengin 25 ülkenin sıralandığı listenin başını 128 bin 820 dolarla 634 bin nüfuslu Lüksemburg çekiyor. Bir dönemin çelik üreticisi olan Lüksemburg'un refahı, finans sektörünün tercih ettiği yeni ülke olduğundan bu yana arttı.
Birleşmiş Milletler iklim değişikliği performans göstergesine göre Suudi Arabistan en kirli ülke olurken, Türkiye 57 ülke arasında 36'ncı sırada. İsveç ise dünyanın en temiz ülkesi ünvanına sahip oldu.
On yıllarca Afrika'yı sömüren ve istikrarsızlığın başat aktörü olarak kabul görülen Fransa, kıtada istenmeyen adam haline geldi. Cezayir'den Burkina Faso'ya kadar çok sayıda ülke, Fransa'nın varlığını ülkelerinden silmek adına kararlar alırken son olarak Çad, sınırda izinsiz gezen Fransız askerlerini tutukladı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri