Afyon'u ziyaret eden gezginlerin mutlaka tatması gereken yöresel lezzetler arasında; Afyon Kaymağı, Afyon Lokumu, Afyon Bükmesi, Afyon Sucuğu, Çullama Köfte, Zürbiye, Düğülü Haşhaş Tatlısı, Sakala Çarpan Çorbası, Afyon Keşkeği, Paçık, İlibada Sarması ve Emirdağ Güveci yer almaktadır.
Afyonkarahisar Mutfağına özgü et yemekleri arasında bütüm et, Afyon kebabı, dana tandır, dana kavurma, paça, duvaklı (hindi veya kaz) ilk sırada gelen yemeklerdir. İlin önemli gelir kaynaklarından olan sucuk, kış aylarında en çok tüketilen et ürünlerinin başında gelir.
Alışılagelen yaprak sarmalarından çok daha farklı ve çoğu kişiye göre çok daha lezzetli olan ilibada sarması, Afyonkarahisar'da ne yenir sorusunun en lezzetli cevaplarından biridir.
İlgili 16 soru bulundu
Bunlar arasında; Afyon manda kaymağı, Afyon'a has lokumu, Afyon bükmesi, Afyon sucuğu, kuzu tandır, çullama köfte, bir soğan yemeği olan zürbiye, haşhaş tatlısı, kabak tatlısı, çarpan çorbası, Afyon keşkeği, paçık, ilibada sarması, Emirdağ güveci ve kaymaklı vişneli ekmek tatlısı yer almaktadır.
Vergi Rekortmenleri listesine göre Afyon'un en zenginleri kim diye bakıldığında Yayla Şekerleme sahibi Ahmet Erçin Öztaylan, İkbal A.Ş. sahibi Ahmedi Salim Pancar, mermerci Sami Korhan Gülhan hatıra gelen diğer isimler.
🔴TOKAT'IN MEŞHUR ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA TARİFİ 💯 #PRATİKSARMA #ZEYTİNYAĞLISARMA - YouTube.
Afyonkarahisar'dan ayrılırken de yanınıza muhakkak Meşhur Afyon kaymağı, Afyon lokumu, Afyon pişmaniyesi, Afyon Sucuğu, Afyon Bükmesi, Afyon'un meşhur patatesli köy ekmeği, her hamur işine yakışacak ve lezzet katacak Afyon haşhaşı, almalısınız.
Afyon'un neyi meşhur dediğimizde bu sorunun alanını iyi belirlemek gerekir. Afyon'un Kalesi, mermeri, kaplıcaları, termal suyu, maden suyu, yemekleri, sucuğu, lokumu, kaymağı, patatesi, camileri, kirazı, yolları, dinlenme tesisleri, tarihi konakları, tarihi çarşıları, Mevlevihanesi meşhurdur.
Ekmek Kadayıfı (Sade)
Ekmek Kadayıfı denilince akla şüphesiz Afyon gelir…
İlçemizin kuruluşundan bu yana önemli geçim kaynağı olarak bilinen vişne bitkisidir. Meyve suyu, tatlı türleri, komposto gibi birden çok tariflere lezzet vermektedir. Her yıl İlçemizde Geleneksel olarak Vişne Festivali kutlanmaktadır.
Afyon kebabını, söğüş salata ile birlikte servis edebilirsiniz.
II. Yakub Bey'in vasiyeti üzerine yerleşim 1429 yılında yeniden Osmanlı egemenliğine katılmıştır. Osmanlı döneminde ilk önceleri "Karahisar-ı Devle", "Karahisar" ve "Karahisar-ı Sahib" adıyla sancak merkezi olarak anılan yerleşim, 1684 yılındaki belgelerde ise "Afyonkarahisar" adıyla da anılmaya başlamıştır.
Selçuklular ve Osmanlılar
Selçuklu vezirlerinden Sahip Ata Fahrettin Ali döneminde kalenin ismi Karahisar-ı Sahip oldu. 1573'te burayı tamir ettiren II. Selim ise yörede yetiştirilen afyondan ötürü kaleye Afyonkarahisar adını vermiştir.
Forbes, Türkiye'nin en zengin 10 ismi listesini güncelledi.
Amerikan iş dünyası dergisi Forbes, bu yılın en zengin 100 Türk'ünü açıkladı. Zirvenin birinci sırasındaki Murat Ülker'i, 3.2 milyar dolar servetiyle Semahat Sevim Arsel takip ederken, İpek Kıraç 4'üncü sırada yer aldı.
Şirket kurucumuz Hacı İsmail Arsoy (Portakal), 1920 yılında İpek Sucukları adı altında Afyon'da o günlerin en iyi teknolojisi ile üretime başlamıştır. Hakiki, o enfes damak çatlatan lezzeti yaratan Hacı İsmail Arsoy, 1950'li yılların başında akıllardan çıkmayan lezzet formülünü Hacı Kemal Arsoy'a devir etmiştir.
Bugüne kadar Türkiye'ye önderlik yaptı, bundan sonra da sucuk Türkiye'de Kayseri markası olarak liderliğini sürdürecek. Asla Kayseri sucuğunu ne Afyon'a ne de diğer illerimize kaptırmayacağız. Aynı pastırmada olduğu gibi sucukta Türkiye'de liderdir.
Tarım: Afyon'un başlıca gelir kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Ziraat esas itibariyle hububat ekimine dayanır. Buğday, arpa ve ayçiçeği başta gelir. Endüstri bitkileri arasında ise haşhaş ile şeker pancarı çok önemli yer tutmaktadır.
Afyon'un sucuğu ve yemekleri kadar meşhur bir diğer yiyeceği de kaymağı! Hal böyle olunca kaymak eklenen en güzel tatlılar da yine Afyon'dan çıkmış. Ekmek kadayıfı, kaymaklı helva çeşitleri başı çekiyor; tabii bir de Bolvadin'in meşhur pekmezli aşuresi…
Denizli'de 6 AVM bulunuyor. Afyonkarahisar'da toplam 3 AVM bulunuyor.
izlemek isteyenler, tam 701 basamak çıkıyor. 701 basamak çıkmak gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri