Ağaç Kökünden Yıkılır Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bir düzen, ayrıntıların değişmesiyle değil temelin bozulmasıyla yıkılır.
Ağacın Kurdu İçinde Olur Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bir topluluğu çökertecek olan şey yine kendi içinden çıkar.
Ağaç Yaş (Fidan) İken Eğilir Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: insanlar küçük yaşta kolay eğitilir.
"Ağaç dalıyla gürler " Atasözünün Anlamı: Ağaçların dal ve yaprakları sayesinde güzellik kazandığını, insanların da ailesi ve soyu sayesinde anlam kazandığını belirten bir atasözüdür.
Göz görmeyince gönül katlanır. Göz görür, gönül çeker. Göz odur ki dağın arkasını göre,akıl odur ki başa geleceği bile. Gözün ile görmediğini söyleme.
İlgili 21 soru bulundu
Atasözünün ''Davul Bile Dengi Dengine Çalar'' şeklindeki kullanımı da yaygındır. Birlikte yaşamak ve çalışabilmek için uyumlu olmanın gerekli olduğunu anlatan en meşhur atasözlerimizden biridir.
Ağaç Yaprağıyla Gürler (Güzeldir) Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: insan önemli işleri akrabası, yakınları, yandaşlarından güç alarak daha kolay yapar.
"Ağaç ne kadar meyve verirse, dalı o kadar yere eğilir " Atasözünün Anlamı: Cömert ve verici insanlar, tevazu sahibidirler. Bol veren kişi, alçakgönüllülüğü ile tanınır.
Ağaç yaşken eğilir - Vikisözlük.
"Ateş düştüğü yeri yakar " Atasözünün Anlamı: Bir olay ya da felaket, en çok onun yaşandığı yeri ve oradaki insanları etkiler.
Atasözü 1. "kalın kafalı insan bir konuyu zor anlar" anlamında kullanılan bir söz. 2. "tembel olan işi geç yapar" anlamında kullanılan bir söz. 3. "ağırbaşlı insan çabuk öfkelenmez" anlamında kullanılan bir söz.
"Ağaç yaprağıyla gürler " Atasözünün Anlamı: Bu atasözü de, ağaçların yaprakları sayesinde güzellik kazandığını ve insanların da çevresi, dostları sayesinde daha değerli olduklarını ifade eder.
"Ağacın kurdu içinde olur " Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bir şeyin veya bir varlığın zararını, kendi içindeki faktörlerin verebileceğine işaret eder.
"Ağaç yaşken eğilir " Atasözünün Anlamı: Bu iki atasözü de, eğitim ve öğretimin küçük yaşlarda başlaması gerektiğini, çünkü bu dönemde öğrenilenlerin kişi üzerinde daha etkili olacağını vurgular.
Meyve veren ağaç taşlanır Atasözünün Anlamı: Başarılı, verimli ya da değerli olan şeylerin çoğu zaman çevresindeki kıskançlık ve haset yüzünden zarar görebileceğini belirtir.
Türk Dil Kurumu Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü'ne göre "ağaç yaprağı ile gürler" atasözü; "İnsan önemli işleri akrabasından, yakınlarından veya yandaşlarından güç alarak daha kolay yapar" anlamına gelir.
Bir topluluğun dayandığı temel bozulursa o topluluk yıkılır.
Türk Dil Kurumu Ağaç yaprağıyla gürler atasözünü çok güzel bir şekilde açıklamıştır. Ağaç Yaprağıyla Gürler Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? İnsanlar bir konu ile ilgili mutsuz olurlarsa onu seven kişiler de mutsuz olur.
Ağaç ne kadar uzasa göğe eremez atasözü TDK' da açıklanarak tanımlanmıştır. Şu şekilde tanımlanmıştır: İnsan ne denli herhangi bir konuda yükselirse yükselsin, her zaman bir yerde durur. Erişilmesi doğa yasalarına aykırı olan yüksekliğe çıkamaz ve bunun sınırlarını aşamaz.
Çok genel anlamda ağaç; Tanrı'ya ulaşmanın ve onunla iletişimin sembolü olarak görülürken, “yaşam, hayat, canlılık, ölümsüzlük, doğurganlık, şans, bolluk, bereket, sağlık” gibi pek çok anlama da işaret etmektedir.
"Burun Kıvırmak" deyimi, Türkçede bir şeye veya birisine karşı ilgisizlik, hoşnutsuzluk veya küçümseme göstermek anlamına gelir. Bu ifade, genellikle bir kişinin bir şeye, bir duruma veya birisine karşı ilgi göstermemesi, onu beğenmemesi veya onu küçümsemesi durumlarında kullanılır.
Ağzını açıp gözünü yummak deyimi çok öfkelenerek konuşmak, ağzına geleni düşünmeden söylemek anlamında kullanılır. Örnek: Babası ona çok kızdı, açtı ağzını, yumdu gözünü.
Veri tabanında tespit edilen deyimlerden gözünü dört açmak, gözünden kaçmak/kaçırmamak, gözü (birinin, bir şeyin) üzerinde olmak, göz kesilmek, göze çarpmak, gözlüye gizli olmamak, dört gözle bakmak, deyimleri bu kategori içinde değerlendirilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri