Işını, iki büyük harfle isimlendirebiliriz. K L KL ışını Ağaç, bir ucu açılmış kalem, makaradan çıkan iplik, şerit metre, örgü şişi, çivi, güneş ışını, ışına örnektir.
Işın: Başlangıç noktası belli olan, bir ucundan istenildiği kadar uzatılabilen çizgi modellerine denir. ❖ Cami minaresi, örgü şişi, şerit metre gibi tek yönde uzayıp gittiğini düşündüğümüz cisimler ışın modelidir.
Işın'a örnekler : Kalem, çivi, fenerden çıkan ışık, çubuk makarna, merdane...
Işın : Bir ucu olup diğer ucu olmayan yani çelişen bir çizgiye denir. Örneğin: Bir ucu açılmış bir kalem gibi. Doğru: Sonsuza kadar uzanan iki ucunda da ok olan çizgilere verilen isimdir. Örneğin: Yollar, ufuk çizgisi.
Işın gibi değildir; sonu belli değildir. Doğru parçası gibi değildir; başı ve sonu belli değildir. Ama doğru ile aynı özellikleri taşır. Doğrular da yol gibi her iki tarafa da uzayabilir.
İlgili 15 soru bulundu
Peki başlangıç noktası sabit olan noktalardan oluşan ve 1 yönde istenildiği kadar uzun olabilen düz çizgileri ne diyoruz? Işın diyoruz arkadaşlar. Işın modeli olarak da elimize aldığımız bir el fenerini örnek verebiliriz. Çünkü el feneri bir ışık kaynağıdır, ışık El Feneri'nden çıkar, sonsuza doğru gider.
Güneş ışığı ya da Güneş ışını, Güneş'ten gelen toplam elektromanyetik ışınımdır. Kızılötesi, görünür ışık ve morötesi biçiminde bulunur.
D E DE doğru parçası Odun, açılmamış kalem, çubuk makara, cetvel, merdane, oklava doğru parçasına örnektir.
Işın: Belirli bir noktadan başlayarak bir yöne doğru sonsuza doğru yönelen noktalar kümesine ışın denir. Bu nedenle, başlangıç ve bitiş noktası belli olduğu için kalem bir doğru parçasıdır.
Yollardaki şeritler, tren rayları, iki duvarın kesişimi, elektrik telleri vb. doğru modelle- ridir. Doğru, sonsuz tane noktadan oluştuğu için başlangıç ve bitiş noktası yoktur.
İğne bir doğru parçasıdır.Bir yerden başlar bir yere kadar biter. Doğru:Her iki yönden sonsuza kadar giden. Doğru Parçası:Her iki yönden kısıtlıdır. Işın:Tek bir yönden sonsuza kadar giden.
Topluluğumuz tarafından sevilenler. Toplu iğne bir doğru parçasıdır. Çünkü iki tarafınında bir sonu vardır.
Işın. Bir ucu sınırlı olan doğrudur. Diğer bir deyişle, bir başlangıç noktası olan ve o noktadan sonsuza doğru uzanan noktalar kümesidir. Bir doğrunun üzerinde bir nokta alıp, doğruyu o noktadan ikiye ayırdığımızda iki adet ışın elde ederiz.
Merhaba, Cevabımız: Işın olacaktır.
Diyor ki soruda "Makas ışın mıdır, yoksa doğru mu?" sorusu sorulmuş. Bu sorunuzun cevabı ise doğru olacaktır. Çünkü makasın iki çubuğu var ve sonsuza gider. Aynı zamanda bunlar kesişede bilir.
CEVAP: HAVUÇ doğru parçasıdır çünkü havucun ucu bir yerde başlayıp bir yerde bitmektedir!!
Işın nedir? Çubuk makarna doğru parçası mıdır? Evet.
Işın ; Başlangıç noktası belli olan ancak sonu belli olmayan geometrik şekle ışın denir . Işına örnek olarak : Metre , Anten verilebilir.
Radyo Anteni ⇒ Kaynağı bellidir ( başlangıç noktası ) ama gideceği yer tamamen belli olmadığı için ışındır.
Açıklama : Lastik bir ışındır Yani Cevabımız ışın olmalıdır. Cevabımız ışındır.
Öncelikle sorumuza bakalım ve cevap vermeye çalışalım; Soru=Işın ile ışık arasındaki fark nelerdir? Cevap=Işın bir tarafı kapalı diyer tarafı açıktır ve sonsuzluğa uzanır. Işık ise ortalığı aydınlatmaya işe yarayan önümüzü görmemize yarayan bir alet.
Doğrulanmış Cevap
✋ Doğru parçası ; Başlangıcı ve sonu belli olandır. İp yumağınında başlangıcı ve sonu bellidir. Bu yüzden cevabımız doğru parçası olacaktır.
UV ışınları UVA-UVB-UVC olmak üzere 3'e ayrılır; UVA (320-400 nm), UVB (290-320 nm) UVC ise (100-290 nm)
Bu ışınlar, dalga boylarına ve sahip oldukları enerjilere göre sıralanır; gama ışınları (en kısa dalga boyuna ve en yüksek enerjiye sahip), x-ışınları, ultraviyole (UV) ışınları (UVC, UVB ve UVA), görünür ışınlar, kızılötesi ışınları, mikrodalgalar ve radyo dalgaları (en uzun dalga boyuna ve en düşük enerjiye sahip).
Bunlar; 1- Gama Işınları 2- X- Işınları 3- Ultraviyole Işık 4- Görünür (Visible) Işık 5- Kızıl Ötesi (Infrared) Işık 6- Radyo Dalgaları'dır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri