Evde yapılan sir ağda sonrası kalan kalıntıların temizleneceğini düşündükçe ağda yapmak gözde daha da büyüyor. Sir ağdalar çam reçinesinden üretildiği için su ve sabun ile temizlenemez.
Ağdadan hemen sonra sıcak su ile duş yapmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Bu işlem, zaten hassaslaşan cildinizi daha da hassas hale getirecek ve tüm tahriş ve çeşitli cilt problemlerine karşı savunmasız hale getirecektir.
Cildin ısı nedeniyle tahriş olması hassaslaşması nedeniyle su toplama riskine karşı su değdirmeyin derler. Kılların yeniden çıkışı üzerinde bir etkisi olmaz, lazer epilasyon tercih ederseniz daha iyi olur...
Ağdadan sonra aşırı sıcak suyla banyo yapmamalı, sauna, buhar banyosu gibi yüksek sıcaklıklı yerlere girmemelisiniz. Buhar, zaten açık olan kil köklerinin gerilmesine ve kurumasına sebep olur. Özellikle yaz günleri yaptığınız ağda sonrasında denize, havuza girmek ve güneşlenmek için en azından 24 saat beklemelisiniz.
Ağda, özellikle sir ağda kumaş bez yerine kağıt ağda bezi kullanılarak temizlenir. Ağda işlemi sonrasında da kalan büyük kalıntılar ağda bezi ile alınabilir. Ağda kalıntısını temizleyecek birçok yöntem bulunmaktadır; Zeytinyağı, alkol, buz, vazelin, sıcak su kompresi ve ağda temizleme yağları.
İlgili 18 soru bulundu
Ağda yaptıktan sonra duş almamaya özen gösterin. Ancak mecbur olduğunuzu düşünüyorsanız ağda yaptığınız bölgeye soğuk su temas ettirmeye çalışın.
Sir ağda sonrası gözenekler açık olduğu için cilt bakteri toplamaya elverişlidir. Bu nedenle en az 12 saat süre ile duş alınmaması gerekmektedir.
Oysa son yıllarda bu konu araştırılmış ve bu bölgede ağdaya bağlı cilt çatlaklarından enfeksiyon kapma ihtimalinin hiç ağda yaptırmamış kadınlarla aynı olduğu gösterilmiştir. Bu sebeple ağda sonrası cinsel ilişkiye girmenizde sakınca bulunmamaktadır.
Sivilcenin nedeni olan bakteriyel yapılar cildinizde kendini göstermesin diye alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
Bunun için tek yapman gereken, pamuğu alkole batırmak. Ardından dairesel hareketlerle ağda kalıntısını çözülene kadar ovala. Çok bastırmamaya ve uzun süre yapmamaya özen göstermen gerekir. Olası cilt tahrişini azaltmak için bölgeye nemlendirici bir losyon uygulayabilirsin.
Ağdanın ardından sivilce oluşmaması için ağda yapmadan önce bölgeden ölü deriler uzaklaştırılmalıdır. Ağda yapılan bölge doğru ürün ile temizlendikten sonra bol su ile yıkanmalıdır. Yüze ağda yapılmadan önce yüz bölgesi de iyice temizlenmelidir. Ağda sonrasında sivilcelerin önlenmesi için eller iyice yıkanmalıdır.
Ağda kaç günde çıkar ve çıkmayı geciktirme yolları nelerdir? Ağda ile alınan tüyler ortalama 1-2 hafta içinde yavaş yavaş geri çıkar. Tamamen eski uzunluklarına ulaşmaları ise bir ayı bulabilir. Elbette bunlar ortalama rakamlar.
Koltuk altı kararmasının tek nedeni çoğunluğun bildiği üzere terleme değildir. Ağda, jilet, epilasyon, deodorant, antiperspirant uygulamaları da koltuk altı kararmasına sebep olmaktadır. Bununla beraber koltuk altı kararması genetik geçişli de olabilmektedir.
Ağdadan sonra banyo yapmak hemen tavsiye edilmez, en azından cildin yatışması beklenir. Hemen duş alır ve mikrop kaparsanız sivilcelenme, uçuk, tahriş gibi sorunlara sebep olabilirsiniz. Özellikle ağdayı yanlış şekilde uygulayıp aşırı kızarma, morarmaya sebep olduysanız o gün yıkanmamak daha doğru.
Merhabalar, lazer epilasyon seansları aralarında uzayan kıllara jilet yapmanızın bir sakıncası yoktur. Lazer epilasyon işleminden önce de kısaltma işlemi zaten jilet ile yapılmak zorunda olduğundan lazer epilasyonun etkinliğini azaltmaz.Sadece ağda, cımbız gibi kılı köküyle birlikte koparan işlemler yapılmamalıdır.
Yüze ağda yapmak erkekler için de tıpkı kadınlarda olduğu gibi adımlardan oluşan bir süreçtir. Fakat hepsinden önce kişinin alerjik bir cilde sahip olmadığına emin olmak gerekir. Dudak üzerine, yanak kısmına, kaş bölgesine ya da biçimsiz şekilde tüylenen çene kenarına kadar her noktaya ağda yapılabilir.
Tüy dökücü krem ve ağda, istenmeyen tüylerden kurtulmanın en pratik, en güvenilir yardımcıları. Ağda, tüyleri kökünden alarak uzun süre pürüzsüz cildinizin tadını çıkarmanızı sağlarken, tüy dökücü kremler zamanınızın en kısıtlı olduğu durumlarda bile tüylerden kurtulmanın kolay, hızlı ve etkili yolunu sunuyor.
Evde yapılan şeker ağdaları, kıl köklerini besler.
Güzellik değerlendirmesi: Epilatörler 0,5 mm'ye kadar kısa tüyleri giderebilirken ağda ise optimum sonuçlar için 2 mm tüy uzunluğu gerektirir - bu nedenle göze hoş görünmeyen büyümeyi beklemeye gerek yoktur.
Çünkü kızlık zarının bozulduğu ilk cinsel ilişkiden sonra her zaman cinsel ilişkiye girilebilir. Bir kadının ilk cinsel deneyiminden sonra her istediği günde cinsel ilişkiye girmesi söz konusu olabilir. Bu durumun asla bir tehlikesi bulunmaz.
· Bazı uzmanların değerlendirmelerine göre, bikini bölgesinin dudaklarını çekiştirmeye bağlı olarak sarkmalar yaşanabilir. Ağda sarkma yapar mı diye düşünüyorsanız, bikini ağda yaptıranlar ile iletişime geçebilirsiniz. · Sıcak ağda ile bikini bölgesi yanabilir.
Normal bir cinsel birlikteliğin ortalama süresi 8–15 dakikadır. Erken boşalma belirli alıştırmalarla veya psikoterapiyle önlenebilen bir sorundur. 6- Pornografi her şey gibi aşırıya kaçmadığı sürece zararlı, sakıncalı ve kaçınılması gereken bir şey değildir.
Bu duruma hızlı bir şekilde müdahale edilirse meydana gelen sızıdan ve yanıktan kurtulmak oldukça kolaydır. Fakat aksi bir hâlde ağda yanığı ne yazık ki iz bırakabilen bir yaralanma türüne dönüşebilir.
Ağda Sonrası Bakım Önerileri
Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz. Ağda sonrası kaşınan ve kabaran cilde soğuk süt uygulayabilirsiniz. Bunun için soğuk su ve sütü karıştırın. Temiz bir bezi bu karışıma batırarak cildinize uygulayabilirsiniz.
Kızarıklığa iyi gelen en önemli şey soğuktur. Buzdolabından aldığımız buz poşetini ağda alanına koyarak bekletebiliriz. Buz hem kızarıklığa iyi gelecek hem de yanma hissini geçirecektir.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri