Ağda sonrası yatıştırıcı olarak bebe pudrası
2. adım – Pudra kullanın: Ağda sonrası kızarıklık ve yanmayı önlemek için bir diğer ipucu öncesinde pudra kullanmaktır. Bölgeye dökeceğiniz pudra koruyucu bir tabaka olarak ağdanın cildinize değil tüylere yapışmasını sağlar. Böylece cildiniz daha az tahriş olur.
Ayrıca ağdadan sonra oluşabilecek sivilcelerin de önüne geçilir. Bunun yanı sıra bebek pudrası ile ağda kızarıklıkları giderilir. Bebek pudrası, gül suyu ve limon karıştırılıp bu da ağda kızarıklığının üzerine sürülerek ağda kızarıklığı giderilir.
Ağdadan en az 12-24 saat sonra peeling işlemi yaparak cildinizde oluşacak kahverengi lekeler ve kızarıklıklara karşı önlem alabilirsiniz. Ağda sonrasında peeling işlemi için ipek keseleri tercih edebilir cildinizi sağlıklı bir şekilde rahatlatabilirsiniz.
Kadınlar tarafından ağda yapmadan önce de bebek pudrası kullanılabilmektedir. Ağda yapılacak cilt bölgesine bebek pudrası uygulanır ve iyice silkelenir. Böylece cilt yüzeyinde fazla yağ emilerek ağdanın tüyleri daha iyi tutması sağlanmış olur. Dahası cildiniz pudranın etkisiyle rahatlayıp serinleyecektir.
İlgili 17 soru bulundu
Temizlenen bölgeye pudra sürmek, tüylerin ağdaya çok daha kolay gelmesini sağlar. Bu nedenle pudra sürmeniz önerilir. Ağda çabuk bitsin diye büyük bantlar kullanmaktansa, küçük bantlar kullanmak çok daha başarılı sonuçlar almanızı sağlar.
Bunun için tek yapman gereken, pamuğu alkole batırmak. Ardından dairesel hareketlerle ağda kalıntısını çözülene kadar ovala. Çok bastırmamaya ve uzun süre yapmamaya özen göstermen gerekir. Olası cilt tahrişini azaltmak için bölgeye nemlendirici bir losyon uygulayabilirsin.
Sivilcenin nedeni olan bakteriyel yapılar cildinizde kendini göstermesin diye alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
Özellikle hassas ciltlerde dikkat edilmesine rağmen, ağda tahrişlere sebep olabilir. Bunların önüne geçebilmek için, ağda sonrası bakım uygulamalarını birkaç gün boyunca yapmaya devam edebilirsiniz. Taze aloe vera jeli, hindistan cevizi veya badem yağı ile cildi yatıştırabilirsiniz.
Ağda sonrası sivilce oluşumunu önlemek için alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır.
Pudranın döküldüğü yerde durmayıp etrafa dağılması da bebeğin talk pudrasını soluma olasılığını arttırıyor. Solunan pudra alveollere giderek burada çeşitli problemlere yol açabilir. Bu durumda bebeklerde pudra kullanılır mı sorusunun cevabı kullanılmamalıdır olarak karşımıza çıkmakta.
Ağda yapılacak bölgeye pudra uygulaması yapılması, bölgenin terinin pudra tarafından çekilmesini sağlar. Ve deriyi yumuşatır. Yumuşamış ve terden arınmış deri ağda ile çok daha kolay ve acısının temizlenir.
Tek yapmanız gereken Roll-On Sir Ağdayı ısıtıp ağda yapılacak bölgeye sürün ve ağda bandı ile çekin, işte bu kadar kolay. Hassas ciltlerde tüylerini azaltmak için kullanabilir.
Eğer cilt hassas ise, pudralı ağdalar tercih edilmeli veya ince pudralı/pudrasız ağdanın altına bol miktarda pudralama yapılmalıdır. Talk Pudra her sir ağda uygulamasında gerek duyulan önemli destekçilerden biridir.
İyileşme sürecinin hızlanması için ağda sonrasında sivilcelere doğru bakımların yapılması gerekmektedir. Ağda sonrasında tahriş olan bölgeye pudra da sürülür. Pudra acı hissini hafifletir.
Yüze ağda yaptıktan sonra sivilce çıkması sorununu ortadan kaldırmaya cildinize sık sık dokunmaktan kaçınarak, yağlı kremler sürmeyerek ve ertesi günden itibaren yine ölü derileri uzaklaştıracak bir ürünle yıkayarak başlayabilirsiniz.
Kolonya. Arkadaşlar, tüyleri ağda veya jilet ile aldıktan 1 saat sonrasında tüyleri aldığınız bölge (bikini hariç) kolonya uygulanır. Kolonya batıkları engeller, aynı zamanda tüylerin geç çıkması için tek uygulamalı en zahmetsiz yöntemlerden biridir.
Bikini bölgesi için özel pudralı sir ağdalar tercih edilmelidir. Bikini bölgesinde konserve ya da kalıp sir ağdalar kullanılmaktadır.
Tıraş öncesinde sıcak bir duş alarak veya sıcak bir bez koyarak cildi ve tüyleri yumuşatmak, kremle tüylerin uzama yönüne doğru tıraş etmek, sonrasında ölü derileri uzaklaştırmak ve bölgeyi nemlendirmek en iyi sonuçları sağlayacaktır.
Bu duruma hızlı bir şekilde müdahale edilirse meydana gelen sızıdan ve yanıktan kurtulmak oldukça kolaydır. Fakat aksi bir hâlde ağda yanığı ne yazık ki iz bırakabilen bir yaralanma türüne dönüşebilir.
Kızarıklığa iyi gelen en önemli şey soğuktur. Buzdolabından aldığımız buz poşetini ağda alanına koyarak bekletebiliriz. Buz hem kızarıklığa iyi gelecek hem de yanma hissini geçirecektir.
Badem yağı – Hindistan cevizi yağı doğal olarak bulunan ve aktarlardan alınabilecek bu yağlar ile ağda uygulaması bakım yaparak ciltteki tahrişi azaltabilirsiniz. Buz özellikle ağda sonrası kullanımda cildi yatıştırır ve kızarıklıklara iyi gelir.
Evde yapılan sir ağda sonrası kalan kalıntıların temizleneceğini düşündükçe ağda yapmak gözde daha da büyüyor. Sir ağdalar çam reçinesinden üretildiği için su ve sabun ile temizlenemez.
Ağda Sonrası Bakım Önerileri
Ağdadan hemen sonra soğuk kompres uygulayarak cildinizi yatıştırın. Temiz beze sarılı buz parçalarını cildinize uygulayın. Böylece kızarıklık ve tahriş azalacaktır. Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz.
Eğer satın aldığınız ağdanın içinden temizleme mendili veya ağda temizleme yağı çıkmıyorsa, küçük kozmetik dükkanlarından kendiniz de satın alabilirsiniz. Bu ürünlere sahip değilseniz bebe yağı ile de ağda kalıntıları temizlenir. Bebe yağı yerine zeytin yağı da kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri